Otěhotnění při antibiotikách

1147
23.6.13 22:35

Otehotneni pri antibiotikach

Ahoj. Nrmate nekdo stejnou zkusenost? Pred 3tydny jsem brala antibiotika na anginu. A v te dobe jsem mela ovulaci. Musela jsem otehotnet presne v te dobe.Ted mam sice dve carky na testu, ale nevim co bude dal.Mam jit na potrat? Nebo o to prijdu? Mam jit k doktorovi? Muzete mi nekdo poradit? Uplne jsem na to zapomnela a az dneska mi to doslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
23.6.13 22:38

Neblbni, kvůli braní atb nemusíš mít hned strach, že bude dítě nemocné (pokud ti jde o to), víš kolik žen v začátcích těhotenství bralo horší léky, HA, pily alkohol, kouřily??? Pokud víš jistě, že jsi otěhotněla před 3.týdny, tak je na doktora ještě brzy, na utz nejspíš nebude nic vidět, ještě bych počkala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
23.6.13 22:39
@Luciferka116 píše:
Ahoj. Nrmate nekdo stejnou zkusenost? Pred 3tydny jsem brala antibiotika na anginu. A v te dobe jsem mela ovulaci. Musela jsem otehotnet presne v te dobe.Ted mam sice dve carky na testu, ale nevim co bude dal.Mam jit na potrat? Nebo o to prijdu? Mam jit k doktorovi? Muzete mi nekdo poradit? Uplne jsem na to zapomnela a az dneska mi to doslo.

Jaky antibiotika! Je veliky rozdil tetracykliny a penicilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35533
23.6.13 22:40

Nestane se nejspis nic, jen to, ze jsi otehotnela, vzledem k tomu, ze to je hodne brzy, je to bud vsechno nebo nic. Pokud jsi tehotna, tak u tebe asi ta prvni varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.6.13 22:40

Pro klid duše se zmiň u MUDr. Jinak gratuluju k těhotenství :kytka: Neboj, nebude to tak horký :) V době braní ATB jsi teprve otěhotněla. Já už těhotná byla a 2× jsem brala takové drijáky na zánět dělohy, že se mi udělalo zle, když mi to došlo, ale vše bylo OK a děti jsou v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
23.6.13 22:51

Moje doktorka me vzdy uklidnovala tim, ze prvich cca 10 az 12 dni neni oplodnene vajicko jeste spojeno s krevnim obehem matky :) kazdopadne na zacatku plati pravidlo „vsechno nebo nic“… tj. bud bude vse ok nebo to priroda sama vyresi… hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
23.6.13 22:51

Já ATB brala při otěhotnění a i ted během těhotenství a zatím všechno v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.6.13 22:55
@umea píše:
Jaky antibiotika! Je veliky rozdil tetracykliny a penicilin.

ne každý se v tomto oboru orientuje :roll: myslím, že zakladatelce šlo spíše o to, zda bude její dítě zdravé, ne o určení léků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35533
23.6.13 22:57

Rekla bych, ze v tomhle stadiu je to uplne jedno, jaka ATB. Je to moc brzy, takze by nesjpis ani neprisla na to, ze byla tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
23.6.13 22:59
@emimi92 píše:
ne každý se v tomto oboru orientuje :roll: myslím, že zakladatelce šlo spíše o to, zda bude její dítě zdravé, ne o určení léků

To ji tezko nekdo rekne, pokud nevi, jaka antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.6.13 23:03
@umea píše:
To ji tezko nekdo rekne, pokud nevi, jaka antibiotika,

nebylo by lepší jí to vysvětlit? ten rozdíl? Mohlo by to být poučné a přiznám se že bych se taky ráda poučila jaký je v tom rozdíl (taky jsem těhotná),když se v zom orientujete? Budu vděčná za rady ohledně těchto léků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
23.6.13 23:08

Je uplne jaky lek jsi brala. Nektere tehotenstvi zanikne kvuli jednomu ibalginu, druhe se drzi pres nehorazne sajrajty a dedatko je zdrave jako ripa. Takze ti nikdo vazne nerekne, jestli bude miminko zdrave ci ne. Je to proste nahoda stejne jako vrozene vady.

Taky jsem otehotnela pres HA+atb navc jsem jeste diky skolkovym detem byla „odcervena“ neb nejake z deti ve skolce roztahlo roupy a mel je snad vsechen personal. Presto mam uzasnou, zdravou dcerku.

Svemu gynekologovi bych zavolala a objednala se s tim, ze bych rovnou dr rekla o atb.

Preju, at ti to dopadne tak, jak si prejes :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
23.6.13 23:11

Ahoj měla jsem to samé a tohle mě tedy vůbec nenapadlo mám tu krásnou zdravou holčičku :-) tak neblbni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
23.6.13 23:18

@Verca1989 no doktorka mi rekla, nejste tehotna? Tyto antibiotika nemaji tehotenstvi rady. A bum stalo se.No taky se mi tam nechce zatim, jen nechci nic zanedbat kvuli tem antibiotikam. Pochopitelne nevim jiste jestli jsou to 3tydny ale je to nejpravdepodobnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
23.6.13 23:20

@umea na peicilin jsem alergicka tohle se jmenovalo doxybene coz je tetracyklin. Vis o tom neco? Ja totiz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí