Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím, že od žil to asi nebude, ale kdo ví. Já je mám taky a otékají mi spíš kotníky. Nevím, jestli už jsi na to něco zkoušela, dost pomáhá Lioton gel nebo tabletky Aescin nebo v lékárně Max Diomax. Kdyby to fakt bylo od křečáků, tak by to mělo pomoc. Je to opruz, hlavně teď v létě.
@Buba mara
Moc děkuji, určitě vyzkouším. Spíše se bojím aby to nebyla trombóza, ale noha mě vůbec nebolí ani trochu..
Ale určitě vyzkouším to co píšete.
Ty křečové žíly si určitě nech zkontrolovat lékařem. Fakt co nejdřív. Osobně bych se trombózy bála. Ale ta bývá spojená i s bolestí. Ale i tak bych to lékaři ukázala.
Šla bych taky radši k doktorovi. Já trombózu měla, bolí to fakt dost, ale říkali mi, že někdy to bolet nemusí. Tak nevím. Mě už to pak asi za měsíc taky vůbec nebolelo. Ale měla jsem pocit toho pnutí, jako kdybys měla sval stále v křeči.
Krecove zily mohou byt spojene s zilni nedostatecnosti, ktera se projevuje otokem. Navstiv cevniho lekare, cevy se pak vysetruji ultrazvukem.
@Azeretereza
Děkuji. Určitě zajdu, jen má můj doktor 2tydny dovolenou 😓..
Mám tu nohu takhle už nejméně 4mesice, ale nikdy jsem tomu nevěnovala pozornost.
Právě jsem četla že trombóza hodně bolí, po došlápnutí nejvíce a to nemám vůbec.
Počkám na až bude doktor ordinovat, při nejhorším zajedu na pohotovost😓
No pokud máš nateklou nohu 4 měsíce, tak na pohotovost bych jela jen s akutní bolestí. Jinak holt vydržet na návrat lékaře.
@nozu
Takže spíše myslíte, že by to nemusela být ta trombóza, když už to mám takhle déle?
Docela dost se toho bojím.
Klidně to náběh na trombózu může být. Osobně bych se toho bála také. Tohle řekne jen lékař. Jen je vtipné, že 4 měsíce se nebojíš a v momentě, kdy má lékař 14 dní dovolenou, tak bys s tím běžela na pohotovost. Nemá nějaký zástup?
Co lymfedem? Mate studeny pocit v noze? Jako kdyz se chodi ve vode?
Taky to u mne bylo jednostranne, po dlouhem letu, bala jsem se trombozy.
Na zjisteni scinfigrafie, picha se radioaktivne znacena latka, ktera zvyrazni kudy lymfa tece. Pri potvrzeni drenaze na pojistovnu.
@Lubuch
Někdy ano, ale spíše mi nohy připadají teplotně stejně.
Někdy mě ta nohy brní, ale není to pořád. Žíly nějak nebolí, právě že nemám vůbec žádné příznaky trombózy, jen to oteklé lýtko.
Hodne jsem o tom načetla a trombóza dost bolí..tak nevím ![]()
@nozu
Nedávala jsem tomu takovou pozornost.. řesili jsme stěhování a ostatní věci…
Zástup můj doktor bohužel nemá…
Ptám se tu jenom zda některá nemáte s tímto nějakou zkušenost.. je jasné že tu nejsem u lékaře 😅 😅a nemůžu za to, že má zrovna můj doktor dovolenou 🙂 🙂
@Anonymní píše:Že by obvodak neměl zástup? A 14 dní?
@nozu
Nedávala jsem tomu takovou pozornost.. řesili jsme stěhování a ostatní věci…
Zástup můj doktor bohužel nemá…
Ptám se tu jenom zda některá nemáte s tímto nějakou zkušenost.. je jasné že tu nejsem u lékaře 😅 😅a nemůžu za to, že má zrovna můj doktor dovolenou 🙂 🙂
@aiwwa
Ano přesně tak. Já za to nemohu, že má zrovna dovolenou a záskok nemá 🙂
Ahoj holky,
už delší dobu se potýkam s oteklým pravým lýtkem.
Lýtko mám nebolestivé, necítím žádné pnutí vůbec nic, jen je oteklé zezadu.
Udělali se mi krecové žily pod kolenem, tak mě napadlo zda to nemůže být z toho.
Nemáte některá zkušenost? Děkuji všem