Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dneska jsme hodne stala a kotniky mam temer neviditelne jak jsou otekle a taky mi prijde ta prava vice otekla..co na zmirneni?
chladná sprcha, nožky nahoru. Pro příště se snaž tolika nestát, ale odpočívat přes den s nožkama nahoře, ale ono to asi moc platné nebude ![]()
Přesně tak, studená spracha, co nejvíc nohy nahoru, kroužit kotníky, Lioton, Koňská mast… Nejvíc bohužel zabere až porod
Kdyby byl ten rozdíl otoků nějaký veliký, tak k MUDr.
já mněla strašně oteklé nohy a po porodu ještě víc jako konve a už v porodnici mi řekli nohy nahoru, studenou sprchu a hodně bílkovin maso a jogurty. Doma jsem jedla 4 bílé Holandie denně a za tři dny otoky opadly
Studenou utěrku na kotníky, nohy nahorů a nechat se obsluhovat (
)
Diky holky
,ja to ma takovy extrem vicemene po prve,ale travila jsem vice jak pul dne na nohach u zehliciho prkna,tak sem si to sama zavarila
.ted uz jdu teda dat nozky nahoru
a ještě pomáhá jíst potraviny s vysokým obsahem vody - např. meloun, nebo salátové okurky. Tím se paradoxně vody zadržené v těle lépe zbavíš.
Tak já mám nohy jako konve, kotníky vůbec nemám, už nenasadím ani hodinky…ale jak mám malé vysvětlit že budu odpočívat s nohama nahoře že ? ![]()
Minule to bylo po porodu ještě horší (to si teď nedovedu představit - horší to být nemůže) tak se mám na co těšit.
Jinak mě nepomohlo nic… ![]()
Ahojky holky,
nemáte některá zkušenost s otoky nohou už na začátku 4.měsíce? Příjdu si teda jako vyjímka, protože mám i docela pupek, na to že jsem ukončila 1.trimestr:-)
Děkuju za odpověď.
tak mě už taky postihly otoky, musela jsem sundat i prstýnky ![]()
Dobrý den, zkuste se odvodnit. Mi pomáhá H2out, je to velmi účinný doplněk stravy, tak snad pomůže i Vám
@Wag.Marťa píše:
Dobrý den, zkuste se odvodnit. Mi pomáhá H2out, je to velmi účinný doplněk stravy, tak snad pomůže i Vám
Ano, souhlasím. Je opravdu skvělý!
Na tento problém můžu doporučit Travel aescin šumivé tablety. Rychle a spolehlivě nohám ulevuje.