Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim.
Jdu sem s dotazem, ale hlavne zkousim. Babicce u nas vzdy natecou nohy a ne splasknout. Zkusily sme snad vsechny babske rady, ale stale nic.Kdyz dojede domu nohy ma normalni.Je to zvlastni
ted je u nas 4 mesice a nohy ma jak bambůe
nema nekdo napad co a tim? a cim to muze byt?
diky moc
Me driv kdyz bylo horko otekaly kotniky a mela jsem je jak meloun a vesla se akorat do zabek.. zacala jsem brat bylinky na odvodneni a mam pokoj. Taky to muze byt zmenou jidelnicku, vyssi konzumaci alkoholu lekama. Pomaha vecer sprchovat stridave horkou a ledovou vodu. Uplne nejidealnejsi jsou prochazky v kneippove lazni a zdravotnicka obuv ![]()
@Peggy54 dekuji za tip. Veskera konzumace cehokoli je stejna jako ma doma prave, Uz jsme zkouseli vodu, aby nepila nasi
tak zkusime tu vodu alespon ![]()
Mohou jí špatne fungovat ledviny například. Mela by jít k lékaři.
@monicskaa píše:
@Peggy54 dekuji za tip. Veskera konzumace cehokoli je stejna jako ma doma prave, Uz jsme zkouseli vodu, aby nepila nasitak zkusime tu vodu alespon
To vyřeší jedině lékař.
@monicskaa píše:
Zdravim.Jdu sem s dotazem, ale hlavne zkousim. Babicce u nas vzdy natecou nohy a ne splasknout. Zkusily sme snad vsechny babske rady, ale stale nic.Kdyz dojede domu nohy ma normalni.Je to zvlastni
ted je u nas 4 mesice a nohy ma jak bambůe
nema nekdo napad co a tim? a cim to muze byt?
diky moc
a co psychika, ta muze u starsich lidi pusobit ruzne podivnosti,
doma je doma, jak se rika,
u starsich to asi plati nasopbne
Jak vysoko sahají otoky? Jsou symetrické? Zmenší se otoky po zvednutí dolních končetin (když si dá nohy třeba na židli?) nebo po krátkém ulehnutí? Léčí se s tlakem?
@Doctus otoky sahaji nad kotnik. splasknou pres noc skoro uplne a behem dne zase natecou. Neleci se s nicim.Je spis zvlastni, ze kdyz prijede domu tak do dvou dnu splaskne
no bude muset vyrazit k lekari, ale to je s ni tezke
@jita22 doma ma naopak pohybu mene @Pesimistaa asi to bude tim,,v hlave”ackoli rika, ze se ji u nas libi a domu ji nuti odjet jen ty nohy ![]()
Diky vsem
Nemá babička kožní problémy? Můj táta trpí na lupenku a mimo jiné se to občas projevuje právě otoky nohou. Pokud máte jinou vodu než u babičky doma, může být tělo podrážděné při sprchování, třeba i používáním jiné kosmetiky a reagovat právě otoky. Ale v každém případě už měla být dávno u lékaře. Už jen to, že se jí to občas stává potřebuje vyšetřit.
Ja zasadne natekam od urcite nadmorske vysky vys. Staci mi uz Liberec abych byla jak sud. Doma nenatekam nikdy,.maximalne prsty ve velkych vedrech
@monicskaa to bude chtít lékaře a léky na odvodnění, může to být od srdce - od čehokoli, říkáš, že se babička neléčí s ničím - to je velmi neobvyklé, chodí vůbec k doktorovi?
@monicskaa
Varixy (křečové žíly) má? S tlakem se neléčí (měří si jej někdy?), jak říkáte (některé léky na tlak mohou otoky kolem kotníků způsobovat).