Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamarádka byla na 2 prsty skoro 2m před porodem a porodila den před nástupem na vyvolání ![]()
Byla jsem na tři od 35 týdne a rodila jsem dloooouho po termínu
podle toho se nelze orientovat.
Poprvé do druhého dne, podruhé za půl hodiny. Podle toho se to fakt nedá určit. ![]()
Vidím, že to má každá jinak, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží u mě. Od zítřka mi začíná 39 tt., takže by mi ani nevadilo porodit ![]()
Já byla otevřená na 2 prsty tak dva týdny než jsem porodila (přesně na termín).
@sladke-mameni gratuluji, že se miminko rozhodlo vyjít na termín ![]()
@Andula135 píše:
@sladke-mameni gratuluji, že se miminko rozhodlo vyjít na termín
No díkybohu, bylo to druhé těhotenství a byla jsem úplně fyzicky kaput, doma dvouletý syn se kterým se fakt odpočívat nedalo… zlaté první těhotenství ![]()
@sladke-mameni To já čekám první, ale cítím se teda skvěle i přes ty vedra. Pořád někde lítám, prakticky se přes den nezastavím a chodím pořád k vodě, i když teď toho radši nechám, když jsem otevřená.
Otevřená na 2 prsty, kontrola po týdnu - otevřená na 8 cm. Po dalších 2 týdnech na 9 cm s tím, že už ten porod teda spustíme. Občas si říkám, jak dlouho bych asi ještě vydržela, kdybych to nechala náhodě.
Ještě to nemusí nic znamenat. Pokud nejsi aspoň v 37.tt, tak fakt lež a zkus porod oddálit, ať si to potom nevyčítáš. ![]()
@Petule030 Tak to jsi měla teda hodně dobré.
Zítra mi začíná 39 tt., takže už klidně ven může.
@Andula135 Aha, tak to už se pomalu chystáš. Buď ráda, o to to budeš mít rychlejší ![]()
@Petule030 Ty myslíš asi CS 8, nikoliv otevřená na 8cm… to už je totiž těsně před porodem
prvního jsem dokonce porodila otevřená jen na 7.