Otevřené okno na noc a miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14064
25.5.10 10:16

Otevřené okno?

Ahoj, v ložnici, kde spím s malou, větrám v noci nepřímo, nechávám otevřené dveře a otevřu okno ve vedlejší místnosti. A tak si říkám, kdy asi budu moct otevřít okno přímo v ložnici? Teď se má ochladit, takže nic, ale stejně, od jakého věku jste dětem na noc otevíraly okno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
25.5.10 10:25

Ahoj,
teď v těch „dusných“ dnech už nechávám ventilačku otevřenou celou noc. Malá spí s námi v ložnici /1,5 r./ a syn má 4 r.
Kromě toho také otevřené dveře i okno v koupelně vedle.
Oni se oba dost potí v noci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.5.10 10:26

My máme v noci otevřené okno (ventilačku) už delší dobu (co přestaly být v noci mrazy). Malou mám zavinutou v slabší prošívané dece a kolem ní kojící polštář. Navíc máme postýlu s nebesy, tak na ni snad netáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.5.10 10:39

My jsme určitě v létě otevřené okno měli, Samík měl v červenci 3 měsíce. Samo ne, když byla kosa, ale když bylo teplo, tak v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
25.5.10 12:00

To je zajímavá otázka. Malá se mi narodí na přelomu července a srpna a pochybuju, že chlap i s malým teroristou ustoupijou mimču a přežijou spánek se zavřeným oknem.
Ale asi bych se snažila pružně reagovat, pokud je teplo, okno bych nechala otevřený, k mimču pravděpodobně několikrát za noc vstáváš, takže pokud budeš mít pocit, že je k ránu chladno, okno můžeš zavřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
25.5.10 12:42

Kdyz je v noci treba 13 stupnu, tak otevitam, ja bych zdechla. A nebo vyvetram na chvili a zase zavru. U nasich sem vetrala i v zime, tam bylo na chcipnuti, mame studenej odchov :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
25.5.10 20:12

Záleží v čem dáváš spát, my měli docela teplý spacáček a přes něj tenkou peřinku…jestli chceš mít otevřené okno i v zimě, tak dej třeba tenkou čepičku, jinak tělíčko má schované a ještě se tolik nevrtí, aby se odkopal.
My míváme ventilačku otevřenou skoro celý rok ( a v ložnici netopíme), krom opravdu velkých mrazů a letních bouřek, máme ale sítě, takže to zas tolik netáhne…a postýlku mám dost daleko od okna.
Teď už bylo pár nocí tak teplých, že jsem šla v noci otevřít a zjistila jsem, že vlastně otevřeno je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
26.5.10 14:25

ahoj, tak u nás otevřená ventilačka od narození .. jen když byla zima, tak spala malá v čepičce, a s prvním to bylo stejné :) pokud nemáš mimčo v průvanu, nevidím problém ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
29.5.16 19:43

Hezky vecer,
chtela bych ozivit diskuzi s dotazem. Muze spat pulrocni s otevrenou ventilackou, kdyz spi v podstate hned pod ni? :think:
Mame tu asi 24,5 stupne, takze des. Ale v noci nekdy fouka, a tak si rikam, jestli to vadi… ale davat mu cepici v takovem horku a doma mi prijde zvlastni. Nebo dat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
29.5.16 19:45

@knupka To záleží jak je dítě oblečené, v čem spí a tak. Já bych klidně nechala protože syn je horkokrevný takže u nás je otevřeno skoro nonstop. Ale nikdy nebyla postel vyloženě pod oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
29.5.16 19:49

@Aletheia Ma overal s dlouhym. Jinak nic. Bohuzel ta postylka jinam nejde, ale bez vzduchu se taky neda… tak resim tu cepici. Spis to vidim tak, ze neni treba, ale kdo vi… miminka jsou na hlavu a ouska choulostive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
29.5.16 19:50

@knupka Pokud máš nějakou tenkou bavlněnou, aby to fakt jenom zakrylo ale zbytečně nehřálo tak to by šlo. Aby nefoukalo přímo do uší a na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
29.5.16 20:48

Ja bych cepku nedavala, vsak ventilackou moc nefouka, je lepsi mit cerstvej vzduch a bude spat jak dudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
29.5.16 20:51

@knupka Ta miminku hlavičkou odchází nejvíc tepla, takže si myslím, že slaboučká je na místě. Jinak chápu větrání, taky už máme ventilačku, nejmenší je u dveří, takže tudy zase trošku táhne a to mám vyřešené vysokým mantinelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
29.5.16 21:23

A ta postylka je primo pod oknem? kdyby byla jen kousek dal, tak muzes treba prehodit pres bok postylky na strane okna prehodit nejakou deku, at prckovi netahne na hlavu… nebo dite dat obracene…
nebo zaves nejak nastelovat, at to nejde primo na dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí