Otevření bazárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
896
28.8.07 12:33

Otevření bazárku

ahoj holky,potřebuju rady a postřehy od vás.Za rok mi končí mateřská a nemám se kam vracet-pobočku mi zrušili.A čím dál víc začínám snít o vlastním obchůdku-nejdřív jsem pomýšlela na sekáč,protože jsem v našich sekáčích pečená vařená a myslím,že už se vyznám.
Ale pak mě napadlo,že bych si u nás otevřela obchůdek s diskontním prodejem zaměřený na děti.maminky by měly možnost dát veškeré věci po dětech ke mě do diskontu-třeba na měsíc s tím,že když se to prodá,tak bych měla třeba 20%provizi.Měla bych právo výběru,takže bych brala opravdu jen kvalitní hezké čisté kousky.Zároveň bych tam chtěla mít i sekáček,abych nebyla závislá jen na věcech od maminek.Chtěla bych,aby tam bylo útulno,aby tam byla možnost zaparkovat kočárky a zároveň malý dětský koutek,aby se v klídku dalo nakoupit.
A teď mi řekněte-je to reálné?neznáte někoho,kdo toto provozuje,jestli se to vyplatí?nemyslím si,že budu děsně v balíku,spíš chci zaplatit výdaje a třeba pár tisíc sobě na výplatu.
Jinak jsme okresní město a nikde v okolí nic takového není-jen pár zablešených vetešáren,ale kvalitní obchůdek zaměřený na děti nee.
a ještě-máte některá zkušenost se sekáčovým prodejem?jak se to daní,když se nakupuje na kila a tak…prosím,poraďte.díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
236
28.8.07 16:03

Ahojky, myslím, že by si měla šanci uspět,ale… Jsem taky z okr města -RK, je tu víc sekáčů a 2 dětské. Z toho jeden je fakt super. Věci pěkné, čisté, kvalitní a za přiměřené ceny. Je to i o přístupu- paní je velmi příjemná, scháněnou věc i schová, případně půjčí domů- to je výhoda maloměsta. Je tam i koutek pro děti, pěkné prostředí… Něco jak si představuješ i ty… Pomalu jsme se tam naučili chodit a dnes tam chodí i hogo fogo báby..... Pro zboží si jezdí do Prahy, komisní prodej měla, ale moc se neosvědčil… Asi jsem ti moc neporadila, ale jen myslím, že to je uskutečnitelné i na menším měst. Mimochodem něco takového jsem si představovala i já… Majka držící pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
28.8.07 18:28

Co vím, komisní prodej oblečení se moc nevyplácí, daleko výnosnější fakt second hand. V případě že budeš jediný slušný a čistý bazárek v okolí a ještě k tomu s dětským koutkem, tak si myslím, že škodná na tom jistě nebudeš. Jenom ještě jedna poznámka:chce to,aby sis vymyslela efektivní způsob evidence jednotlivých kousků oblečení, s daty kdy ti to kdo přinesl a kdy končí doba po kterou je možno věci u tebe nechat k prodeji. U nás to měla paní dost nedotažené a vždycky jsme si vzadu ve skladu hledaly vlastní balíčky s neprodejným-neprodaným oblečením. Dost zmatkovala. Dnes to má po letech praxe dobře vychytané. Aspoň co vím, eviduje zvlášť kojenecké oblečení (dupačky a ostatní) a zvlášť od 3 let nahoru a pak dospělácké. Pak má evidenci hraček (ty jednu dobu přímo vykupovala za hotové) a kočárky a atuosedačky, na které bere jenom nevratnou zálohou (100,– na 3 měsíce), protože zabírají hodně místa. K tomu mají půjčovnu autosedaček. Prosperují velice dobře, přestože jsou na okraji města.
Přeji ti hodně úspěchů. My, nemít sekáčků a bazárků plné město, jdu do toho. Docela mi nejde do hlavy jak někde můžou být bez těchto nezbytných obchodů :oops:

• Citovat
  • Upravit
896
28.8.07 21:35

holky,díky moc za vaše postřehy,jsem moc ráda,když to vidím i z jiných úhlů.
Majko,já bych to právě chtěla mít hodně útulný,aby se mamky rády vracely-vždyť sama vím,co mě u prodejců točí.hlavně ne přeplácaný zbožím.no maluju si to pěkně :wink:
Radi,to je balzám na duši,tohle číst :) u nás fakt není možnost zbavit se věcí po dětech jinak než přes inzerát,nebo přes net a málokdo ho tu má(nebo čas a energii,moc s tím neumí).já sama jako maminka bych to uvítala,kor teď nebudou mít rodiny s dětmi moc penízky a tak holt budou muset šetřit,kde se dá.
Oblečení moc do komise nechci,na to budu mít zboží z Anglie-chtěla bych jen pár vybraných kousků,spíš sedačky,kola,babyvaky,přebalováky,postýlky a tak.Nevím,jakej systém vymyslet,ale to už jsou spíš drobnosti.Jen by mě zajímalo,jak to funguje v jiných městech.
Manžel je totiž proti a jeden z jeho argumentů je-když je to tak děsně dobrej nápad,tak proč už to někdo neotevřel??co na to říct,no.On mi nevěří,štve mě,že nevidí,jaká je kupní síla maminek.Se všema místníma,co jsem se bavila,tak všechny byly nadšený,že by to braly všema deseti.no,mám ještě rok čas na rozmyšlenou,ale každopádně díky.moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
28.8.07 23:18

Ahoj,bydlím na Praze 15, je tady spousta sekáčů, ale jenom jeden bazárek, kde paní vykupuje, rovnou si z celkové ceny vezme 5 % a na věci si přihazuje 20%. Musím říct, že jsem tam prodala vždycky skoro všechno, mamin tam chodí spoustu a co vím, jezdí sem i z jiných částí Prahy a kšefty se fakt hýbou. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
29.8.07 06:04

ahojky, holyk už to napsaly…pokud budeš fakt jediná ana dobrým místě, zkusila bych to. U nás ve městě 20tisíc obyvatel jsou sekáčky 3. Jeden , co byl první, má i komisní prodej, je fakt obrovský, je tam místnost s dětským koutkem -skluzavka a spousta hraček, paní tam má i prodej jetých kočárů, postýlek, cestovních, odrážedel, hrazdiček atd atd-má na to prostor.
Pak dovoz second handu z Anglie.

Má tam i těhu oblečení od maminek.

ahlavně: má tam i nové zboží a dost levné! Většinou z Polska, ale kvalitní-povlečení do postýlek,pleny, osušky, bodýčka, dupajdy, ponožky atd atd…

Plus nové zboží-lahvičky, dudlíky lžičky, misky,(i např. Avent) plus nějaké dorbné hračky. *

Kámoška má další sekáč z těch zbývajících dvou-je fakt, že v klidnější části města, kde je zas víc Vietnamců a ti docela konkurují i dětským zbožím…Ta zkoušela komisní prodej, ale moc neuspěla. taky má nové zboží levné-tepláky, punčocháče, čepice, rukavice…ale hlaví je dovoz z Anglie. Přesto se sotva uživí. Mají nevýhodu, že její muž sekl s prací a sekáč živí celou rodinu, střídají se v prodejně a je to nic moc… *

a poslednív ěc, co by sis měla promyslet, je čas-protže si ymslím, že stejně nebudeš mít na uživení druhé prodavačky-minimálně několik měsíců, než se to rozjede(u nás i v tom největším sekáči jsou holky jen dvě-majitelky) a strávíš tam čas od rána do večera, žádná dovolená, o víkendech praní, žehlení zboží, cenění,papírování,jezdění pro zboží…tohle je dost zá:,–(ní jak skloubit s rodinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.8.07 08:31

Kristain,moc díky,žes mi to tak hezky rozebrala.Je mi jasný,že nebudu moct být závislá jen na tom,co donesou maminky,proto to oblečení ze sekáčových velkoskladů,taky jsem uvažovala o tom,že bych zkusila sehnat kontakt na prodejce těch šupšup plínek-vychází okolo 3,30 a jsou prodyšné a pak třeba punčocháčky-tady jsou dost předražené.problém je,že nebudu mít ze začátku moc peněz,tak nebudu moct mít peníze ve zboží.třeba časem,až se to rozjede..s tím časem jsem to namyslela takhle-u nás berou důchodkyně,co prodávají v sekáčích,45,–Kč na hod,tak bych si třeba na dvě hodiny denně vzala takhle druhou prodavačku,abych mohla být s dětmi. v sobotu bychom se třeba střídaly.Je mi jasný,že plno práce bude doma,ale to se pak dá zvládat i po večerech,nebo když nebude v prodejně moc zákaznic.Chtěla bych tam mít i PC a zároveň si věcičky nafotit a prodávat přes mimibazar.
Je mi jasný,že víc lidí to neuživí,natož celou rodinu-ale stačilo by mi,aby mě samotné zbylo víc,než je rodičák.Stejně si nedělám iluze,že bych jinde víc vydělávala.Tady je to s prací bída,já jsem vystudovaná sociální pracovnice a na úřad se mi vůbec nechce,když to tam vidím.Strašnej babinec,malý platy a lidi na ně akorát nadávaj-a to se nezastaví.
Jo,v práci,co jsem teď dostala nabídnoutou,bych měla 12000,–čistýho a dělala bych od půl devátý do pěti.to je skoro jakobych byla v obchodě,ne?ale tam bych si byla svou paní…o dovolený bych holt buď zavřela,nebo tam dala brigádnici jen na prodej a příjem bych si udělala až potom.
Je mi jasný,že to bude kupa práce,ale to bych stejně měla,až mi skončí mateřská-někde posílají na školení,dělají se přesčasy,tahá se práce domů,jenže to bohužel manžel slyšet nechce :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
29.8.07 10:15

Ahoj Jiti,

sleduji tuto diskuzi.
Teď poslední příspěvek mě překvapil…ne, že bych nebyla příznivcem podnikání, sám manžel podniká, ale mě překvapila nabídka, kterou jsi dostala. Nevím přesně kde bydlíš (nevím, zda jsi zmiňovala) a neznám další podmínky té práce, a jak je to se školkou, babičky atd., ale skutečně si myslíš, že vyděláš víš jak 12.000 prodejem děts.zboží z druhé ruky po zaplacení daní, prodavačky a že v obchůdku nestrávíš více času než do 17,00 ? Pokud skutečně prodej půjde, nebudeš mít čas ani o víkendu, protože budeš dohánět to, co jsi v týdnu nestihla.
Už to psala Kristain - provoz není jen prodej, je to účetnictví po večerech, ježdění pro zboží, účetní, příprava zboží, úklid…

Neber to prosím, jako odrazování, líbí se mi tvoje nadšení, ale zvážila bych to více.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.8.07 10:54

nojo,asi máš pravdu,jenže já tu práci dostala nabídnutnou teď-kdy nemám hlídání a od dvouletýho kluka se mi nechce.bohužel takovýhle nabídky nechodí-a je mi jasný,že až budu práci shánět,tak ani nebudou-jsou tam jen dvě holky na obchodním a pochybuju,že za rok tam zas bude volno..asi takhle-kdyby tahle nabídka přišla za rok,tak ji beru.takhle se připravuju na alternativu-nebudu moct najít práci.
Já právě absolutně nemám šajnu,kolik se tímhle dá vydělat.Právě si ale říkám,že něco jo,jinak by to ostatní neprovozovali.
Pořád nevím,jestli jsem já na obláčku a manžel na pevný zemi,nebo mám reálnou představu a manžel mě brzdí…fakt netuším a proto to zjišťuju s takovýmhle předstihem.
Je mi jasný,že velkou prodejnu s vysokým nájmem v centru si nebudu moct dovolit,mám tady vyhlídnutý jedno místečko u nás-je to okrajová čtvrť,takže nižší nájem-chtějí za 75m2 5500,–včetně poplatků.jenže je otázka,jestli to za ten rok bude volný,no.A manžel právě říkal,že sem nikdo nepůjde-v týhle čtvrti bydlí i cikáni.Jenže zároveň,protože je tu levnější bydlení,i spousta mladých rodin s dětmi. a můj argument je,že když budem jediný,tak si ty mamky dojdou a najdou si to.A když uvidí,že uvnitř je to útulný a příjemný,tak se třeba budou vracet. účetnictví jsem si myslela,že budu dělat sama,ale máma mě od oho zrazuje-že jsou pořád nějaký změny v zákonech,takže je fakt,že bych si platila účetní.No a pak asi tu brigádnici-buď důchodkyni nebo mamču na MD,abych nemusela odvádět poplatky.ale to počítám,že max na 2 hodiny denně.tak to bych snad utáhla.dále je to sociální a zdrav.pojištění,co dělá 3000,–/měs+nájem+něco za zboží+benzín(ten se snad dá pak odepsat)+prodavačka+účetní+splátka dluhu=já prostě nevííííííííííííím!!!!teď mám kontakt na jednu paní,co to provozuje v jiném kraji,tak snad bude hodná a odpoví mi na pár dotazů.
jsem ráda,když jsou proti mě reálný argumenty,protože to musím mít promyšlený,nemám peníze-musela bych si půjčit,nechci zadlužit rodinu,ale zas když to nezkusím,tak mě to pak bude mrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
29.8.07 12:16

no jo to je těžké…já se v podnikání pohybovat neumím,a o tomto bvím právě od té známé z doslechu. Taky třeba říkala, že čevrenec srpen jsou skoro mrtvé měsíce-lidi mají dovolené a moc nenakupují, tržby jsou malé. Takže těch zbývajících 10 měsíců by mělo pokrýt zbytek roku…*
Asi to chce fakt sednout apropočítat, abys jak říkáš, nezadlužila rodinukdyby to nevyšlo. *

Jinak jsme kolegyně, jsem taky soc. pracovnice-budu se vracet na SPOD-jo ta práce je vyčerpávající, netvrdím, že se na ni nadšeně těším, ale těch 12-13 čistého jsem mívala, takže dobrý. A zas máme fajn kolektiv, ani jsem nezažila nějaké nadávání, snažila jsem se fakt pomoct těm lidem-ale je jasný, že je to místy o ústa. Odcházela jsem an MD po 4 letech totálně vyfluslá. To je na jiné povídání. *

Jen si amtně vzpomínám, že tu kdysi hnějaká mamak v diskusi psala, že si taky založila sekáš a bazárek s dětskými věcmi, a to v době, kdy měla 8měsíční dvojčata. Takže to asi jde. Ideální by bylo, kdyby ses na to vrhla hned-měla bys hlídání-nebo jesle- a kdyby to neklaplo, tak ve třech letech mladšího bys měla aspoň jistou práci na socce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
29.8.07 14:06

jé,ahoj kolegyňko-já to sice nedělala,jen v rámci praxí,ale mamka je socprcka,tak vím,co to obnáší.a to nemusíš mít VŠ?právě prý od příštího roku to bude podmínka.
já neříkám,že by mě ta práce nebavila,jen je to nevděčný,normální lidí na tebe nadávají,ti sociálové,co pobírají dávky taky,a ten babinec-no,parta tady nic moc.
Já jsem to chtěla zkusit už teď-zrovna tady byl fantastickej volnej prostor,akorát na můj záměr,jenže hlavní kámen úrazu je to,že nemám hlídání pro Vojtíška,a někde ho cpát cizím lidem,abych byla pár tisíc v plusu se mi nechce.je to přece jen poslední rok,co si ho můžu užít.a navíc manžel je zá:,–(ně proti,i kdybych si hlídání sehnala.
nojo,asi se nejdřív poohlídnu po normální práci a až kdyby mi teklo do bot,zkusím zrealizovat tenhle svůj sen. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
29.8.07 14:20

U nás takhle docela jede bazárek už spoustu let - je poblíž parku se 3 dětskými hřišti, prostory stísněné, ale berou do komise (vybírají si) oblečky moderní, čisté a vyžehlené + „lepší“ hračky + sedačky, kolíbky, krosny, zachovalé kočárky + nějaké nové oblečení na děti z Polska, dělají od 10-12 a 14- 17/18 - čas, kdy jsou mamky na MD s dětmi venku, má to majitelka + 1 os. na výpomoc, v létě si dají klidně několik týdnů dovolené, jen začínají tak kolem půlky srpna, aby mamky mohly doplnit zásoby do školky, školy.

Není to nóbl podnik :wink: , ale paní je příjemná, spolehlivá, vyúčtovává včas a má v tom pořádek a nerozčilují ji malé děti, tak tam mamky chodí i jezdí rády (oosobně to mám 5 zast. tramvají a další bazar máme vedle domu, ale tam majitelka kouří, všecko je tím načichlé a má tam nehorázný binec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
29.8.07 17:40

Jituško, já VŠ mám, dělala jsem magistr. studium přímo soc. práce…takže mě se to netýká. Holky od nás se teď hlásí na Bc studium dálkově, aby splnily tu podmínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
25.2.15 15:59

Mqminky je takhle skupinka ještě aktivní potřebovala bych radu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.15 20:46

Také bych měla pár dotazů =) Budete otvírat obchůdek?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat