záměstnání a mateřská dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
záměstnání a mateřská dovolená
Chtěla jsem se vás zeptat na váš názor. Pracuji jako terénní sociální pracovník,což znamená že docházím do sociálně slabých a problémových rodin. S přítelem se asi příští rok začneme snažit o mimi, ale nedokážu si moc představit, že budu těhotná docházet do rodin, kde se může vyskytnout dětská nemoc, infekce apod. Myslíte si, že bych raději pak měla zůstat doma až zjistím že jsem těhotná? díky za info. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem taky sociální pracovnice, mám dvě děti. Řekla bych, že záleží na tvém pocitu. Já osobně bych asi v práci zůstala - většina dětských nemocí v těhotenství nevadí (neštovice jsi předpokládám prodělala a proti zarděnkám jsi očkovaná?). Maximálně bych zůstala na nemocenské ty první kritické týdny, pak bych si ještě užívala práce, co to dá. Z vlastní zkušenosti vím, že když je člověk v těhotenství doma, moc se pozoruje, kdežto v práci nemá čas myslet na to, že ho tuhle píchne, támhle zabolí, nebo že je mu hrozně blbě. Ale fakt záleží na tobě. Katka
- Citovat
- Upravit
děkuji za rady, taky si nedokážu představit že bych byla celou dobu doma, nejsem zvyklá sedět na zadku
Neštovice jsem měla a zarděnky očkování mám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to moc neriskovala…nemohla bys být přeřazena na práci mimo terén –jen administrativu? Někde jsem četla, že třeba neštovice někdo může dostat i podruhé a taky na gyndě mi řekli, že tam neradi vidí maminy s dětmi právě kvůli těhotným,aby od nich něco nechytli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to zatim nechala a nepremyslela o tom. Treba ti prvni 3 mesice bude tak spatne, ze budes chtit zustat doma. Treba se naopak budes citit bajecne a budes chtit chodit do prace. Proste bych se rozhodla az po dle dane sitauce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ad korena: jen okrajově - mám 3 děti. Žádné z nich jsem po dobu svého těhotenství neumístila do dlouhodobé náhradní péče. Oni na gyndě mají sice trošku pravdu, dokonce spektrum „nebezpečných“ chorob není omezeno jen na neštovice a zarděnky, ale to bychom se museli zavírat na 9 měsíců do izolace…
D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit