Otevření kavárničky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Evelin0
Nováček 3 příspěvky 27.02.17 21:11
Otevření kavárničky

Ahoj ahoj :)
nevím, zda je tohle úplně to správné téma na toto forum, ale co, za zeptání nic nedám že.. :mavam:
Ráda bych se zeptala, jestli máte nějaká zkušenosti s otevřením vlastní kavárničky nebo cukrárny, co vše to obnáší nebo na co jste narazily v průběhu zařizování. Plánuji do budoucna si něco menšího otevřít a tak sháním informace, kde se dá :D :think:
Děkuji moc za všechny rady i nápady a krásný večer všem :) :kytka:

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
 
Ou
Kelišová 5169 příspěvků 27.02.17 21:17

To že se na to ptáte tady, namísto toho, abyste studovala hygienu a jak se dělá byznys plán jasně ukazuje, že to pro vás bude téměř jistě naproto ztracená investice času a peněz.

Gastronomie je byznys, ne údolí nadýchanách jednodožců, kteží plní sny. A teda zrovna informace na toto téma v češtině na internetech jsou ledaskde. Ptát se na to na mamaserveru ukazuje spíše na značně nepratický způsob uvažování. to je pro podnikání ne úplně šťastný předpoklad.

 
Deny208
Povídálka 27 příspěvků 27.02.17 21:34

@Ou vždyť se ptá na úplně normální věc, pochybuju, že si na internetu ještě nic nehledala, a tady se ptá prostě na konkrétní zkušenosti :nevim: nevím, proč je hned nutný psát toto

 
Borůvka1990
Kelišová 5439 příspěvků 27.02.17 21:34
@Evelin0 píše:
Ahoj ahoj :)
nevím, zda je tohle úplně to správné téma na toto forum, ale co, za zeptání nic nedám že.. :mavam:
Ráda bych se zeptala, jestli máte nějaká zkušenosti s otevřením vlastní kavárničky nebo cukrárny, co vše to obnáší nebo na co jste narazily v průběhu zařizování. Plánuji do budoucna si něco menšího otevřít a tak sháním informace, kde se dá :D :think:
Děkuji moc za všechny rady i nápady a krásný večer všem :) :kytka:

Budeš muset zajít na živnostenský úřad, koupit nebo pronajmout prostory vhodné pro provozování takové činosti, nastudovat hygienické předpisy, dost peněz bude stát vybavení kavárny…
Pokud nemáš praxi, tak by bylo dobré jí někde získat.

 
Ou
Kelišová 5169 příspěvků 27.02.17 21:37

@Deny208 protože když si to přizná dostatečně včas, tak nedopadne jako stovky dalších co sní o kavárničce a nabijou si na tom ústa.

Gastronomie je byznys.

A tedy kdyby se zakladatelka namáhala použít google, tak by se dostala k potřebným infomracím bez rizika, že jí někdo bude odpovídat podle toho, co potřebuje, ne co chce slyšet.

 
Borůvka1990
Kelišová 5439 příspěvků 27.02.17 21:53
@Ou píše:
@Deny208 protože když si to přizná dostatečně včas, tak nedopadne jako stovky dalších co sní o kavárničce a nabijou si na tom ústa.

Gastronomie je byznys.

A tedy kdyby se zakladatelka namáhala použít google, tak by se dostala k potřebným infomracím bez rizika, že jí někdo bude odpovídat podle toho, co potřebuje, ne co chce slyšet.

Jestli má zakladatelka chuť a sílu začít, tak ať si sen splní. Uvědomuješ si vůbec kolik lidí začínalo s něčím podobným a bez zkušeností? A vyšlo jim to? To je stejný, jako by jsi jí poradila nesedat za volant, protože už se hodně lidí vybouralo, protože neměli zkušenosti.
Zakladatelce držím palce ať jí podnikání dělá radost tak jako mě.
(nepodnikám v gastronomii)

 
Trojlístek
Závislačka 3538 příspěvků 27.02.17 21:59

Rovněž v tom vidím ztrátu času a financí, když se ptá zakladatelka takto.

Pracuji ve společnosti, která se zabývá pronájmem nemovitostí. Všeho možného zaměření. Klienti jsou co se náplně práce velice rozmanití.

Ti co k tomu přistupovali tak nějak obdobně, nedopadli dobře. Opravdu představa údolí nadýchaných jednorožců.

Je potřeba mít zkušenosti a praxi, nikoliv sny do budoucna. O dobré nápady se s vámi nikdo nepodělí. Při otevření byznysu je potřeba dávno vědět, co je potřeba. Mít podnikatelský záměr, vyznat se okrajově v účetnictví a právu. Proč by vám to měl někdo radit? To jsou draze placené služby.

Takže si rovněž myslím, že mamaservr je k čerpání předběžných informací, které povedou k úspěšnému podnikání nevhodný.

 
ivunak
Ukecaná baba ;) 1916 příspěvků 27.02.17 22:21

No tak myslím, že zakladatelka tady od nikoho nechce žádný hygienický normy, ale asi chce normálně pokecat s někým, kdo má třeba zkušenost s něčím podobným. A k otevření cukrárny snad není potřeba nějakých extra odborných zkušeností, jde o to, mít dobrý sortiment a provozovnu na výhodném místě.

 
Trojlístek
Závislačka 3538 příspěvků 27.02.17 22:26

@ivunak Tak takovéto uvažování, je přesně ten začátek podnikatelské­ho konce.

 
ivunak
Ukecaná baba ;) 1916 příspěvků 27.02.17 22:30
@Trojlístek píše:
@ivunak Tak takovéto uvažování, je přesně ten začátek podnikatelského konce.

Jako jaký uvažování. Že chci pokecat s někým, kdo má zkušenosti s něčím podobným? A pak stačí se podívat kolem sebe a zrovna u nás se kvalitní cukrárny dost drží a začínaly třeba doma na dvorku. Takže asi tak.

 
Trojlístek
Závislačka 3538 příspěvků 27.02.17 22:36

@ivunak Jenže pokud něco začne tak nějak na půdě vlastního domu už je nějaká zkušenost.

Z nějakého výchozího bodu, o kterém nic nevíš, jsi skočila do bodu, kdy už něco relativně funguje, ale vůbec netušíš, co za tím stojí.

Možná víš a už jsi zase ve výhodě, oproti lidem, kteří neví nic. Prostě nikdo si s tebou nebude povídat o dobře rozjetém byznysu. Konkurence je tak krutá, že by to mohlo být likvidační.

 
ivunak
Ukecaná baba ;) 1916 příspěvků 27.02.17 22:47
@Trojlístek píše:
@ivunak Jenže pokud něco začne tak nějak na půdě vlastního domu už je nějaká zkušenost.

Z nějakého výchozího bodu, o kterém nic nevíš, jsi skočila do bodu, kdy už něco relativně funguje, ale vůbec netušíš, co za tím stojí.

Možná víš a už jsi zase ve výhodě, oproti lidem, kteří neví nic. Prostě nikdo si s tebou nebude povídat o dobře rozjetém byznysu. Konkurence je tak krutá, že by to mohlo být likvidační.

Co vidím kolem sebe, tak dobré cukrárny začaly tím, že paní třeba doma pekla, nejdřív pro známé, pak třeba na svatby, vánoce apod. No a když byl zájem, tak otevřela i cukrárnu. A rozhodně to byly normální ženský, který dělaly dobré výrobky, ale určitě o podnikání jako takovém nevěděly nic. Začaly od nuly, ale s kvalitním zbožím. A na tom podle mně stojí podnikání v tomto oboru.
Můžu mít o podnikání nastudováno kde co, ale pokud nebudu mít dobré produkty, tak stejně skončím.

 
Trojlístek
Závislačka 3538 příspěvků 27.02.17 22:58
@ivunak píše:
Co vidím kolem sebe, tak dobré cukrárny začaly tím, že paní třeba doma pekla, nejdřív pro známé, pak třeba na svatby, vánoce apod. No a když byl zájem, tak otevřela i cukrárnu. A rozhodně to byly normální ženský, který dělaly dobré výrobky, ale určitě o podnikání jako takovém nevěděly nic. Začaly od nuly, ale s kvalitním zbožím. A na tom podle mně stojí podnikání v tomto oboru.
Můžu mít o podnikání nastudováno kde co, ale pokud nebudu mít dobré produkty, tak stejně skončím.

Jestli to myslíš takto, tak k povídání to stačí. K výdělečnému podnikání nikoliv.

V podstatě jsi zakladatelce dala tip, že to lze i takto, ale pořád nevíš co za tím stojí. Že je produkt dobrý je samozřejmost.

Ve své podstatě vůbec nevíš, jestli je to uživí. Tyhle „podnikatelky“ znám taky, ale dělají to, že je to baví. Manžel je rád, že se zabaví, nicméně živitel rodiny je on. Pokud to tak zakladatelce stačí, tak je to cesta.

Je mnoho ženských butiků, cukráren, nehtových studií a dokonce fitness center, které fungují. Ale fungují velice na hraně. Stojí to hodně úsilí a jsou to právě ty malinkaté provozničky. A věř mi, že vím o čem mluvím, když mají za pár metrů zaplatit do 2 000,– Kč za nájem včetně energií a je to obrovský problém. Tyhle peníze obvykle přicházejí z účtů manželů…

Ovšem můžou být výjimky, neříkám, že ne.

 
ivunak
Ukecaná baba ;) 1916 příspěvků 27.02.17 23:05
@Trojlístek píše:
Jestli to myslíš takto, tak k povídání to stačí. K výdělečnému podnikání nikoliv.

V podstatě jsi zakladatelce dala tip, že to lze i takto, ale pořád nevíš co za tím stojí. Že je produkt dobrý je samozřejmost.

Ve své podstatě vůbec nevíš, jestli je to uživí. Tyhle „podnikatelky“ znám taky, ale dělají to, že je to baví. Manžel je rád, že se zabaví, nicméně živitel rodiny je on. Pokud to tak zakladatelce stačí, tak je to cesta.

Je mnoho ženských butiků, cukráren, nehtových studií a dokonce fitness center, které fungují. Ale fungují velice na hraně. Stojí to hodně úsilí a jsou to právě ty malinkaté provozničky. A věř mi, že vím o čem mluvím, když mají za pár metrů zaplatit do 2 000,– Kč za nájem včetně energií a je to obrovský problém. Tyhle peníze obvykle přicházejí z účtů manželů…

Ovšem můžou být výjimky, neříkám, že ne.

Ale ano. Ale nikdo na začátku podnikání nemůže vědět, jestli se mu bude dařit nebo ne. Je to vždycky risk. Někdy mně překvapí, když slyším, že někdo uspěl s úplnou blbinou a někdo, kdo poctivě dře, tak zkrachuje.

 
Trojlístek
Závislačka 3538 příspěvků 27.02.17 23:10

@ivunak To jsou právě ty výjimky ;)

Například úspěšné podnikání, ne vždy je poctivé podnikání. Bohužel… Je hodně kombinací faktorů, které přicházejí postupně. A je na každém podnikateli, jak se s tím vším popasuje.

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Komentář: Předčasné volby vymažou ČSSD a Kalouska, Babiš může opět vyhrát

Práce dvou investigativních reportérů týkající se vyšetřování kauzy tzv.... číst dále >

„Když chce, tak chce!“ Borkovec ukázal fotku jako důkaz o vztahu s Knechtovou

Petr Borkovec (18), známý coby problémový zajíček ze soutěže SuperStar,... číst dále >

Články z Ona Dnes

KVÍZ: Kdo byl svatý Martin a co se v jeho svátek jí, pije a dělá?

Po roce 1989 se opět začaly dostávat ke slovu tradice, kterým bývalý režim... číst dále >

Žena už si dvacet let nemyla vlasy a čtrnáct let je nestříhala

Frankie Cluneyová (32) z Anglie se pyšní vlnitými vlasy, které jí sahají až... číst dále >