Otevření vlastního obchůdku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Otevření vlastního obchůdku??
Dobrý den maminky, obracím se na ty z vás, které provozujete vlastní obchod. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti a názory..
Přemýšlím o otevření vlastního kamenného obchůdku (spíš něco menšího) s originálními dárkovými předměty, dekoracemi apod. Bydlím v krajském městě. Nebyl by to jediný rodinný příjem. Mám již zkušenosti s podnikáním - provozováním e-shopu.
Ráda bych se zeptala těch z vás, které také prodáváte podobný sortiment, jak se vám daří? Je o tento druh zboží zájem? Nedělám si přehnané naděje o měsíčních výdělcích, jen bych ráda uživila jednu prodavačku, poplatila měsíční náklady na provoz, a zbytek si nechala jako svůj příjem.
Jen pro doplnění: nájem by byl cca 12 tis./měs., mzda prodavačky v čistém počítám kolem 15 - 18 tis., zboží by bylo v komisi.
Budu ráda za každý konstruktivní komentář ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V dnešní době, kdy všichni nakupují doplňky v Ikea, Pepcu, Kiku…kde se to všechno dá sehnat za pár korun…navíc mám obavu, že obchod s dárkovýma předmětame není moc žádaný, pokud nebudeš mít fakt nějeké originální zboží, kterým bys byla vyhlášená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já z pozice zákazníka už takové typy obchodu téměř nenavštěvuji.. Jak je psáno nademnou v těchto obchodech je to levnější. Nicméně bych si udělala stránku třeba na fler.cz nebo si založila svoji facebookovou skupinku a zboží nabízela online. Ušetříš za provozní náklady a hodně lidí si dnes takové zboží vybírá raději z pohodlí domova…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enary Jednoduché- 12.000 nájem + 25.000 prodavačka + energie a tak. Tedy měsíčně výdej (fixní) 37.000,– Hodně zjednodušeně tak 1500 denně. Tohle musí být zisk, aby to bylo na nule. Jestli bude „průměrné“ zboží stát 300 a na každém vyděláte 100 (vy), tak musíte prodat každý den 15 kusů. To znamená tak 40 lidí v obchodě denně…? Osobně si myslím, že tohle by dávalo smysl, pokud by nájem byl „zanedbatelný“ (2000 max.) a prodávat si budete sama. Leden a únor bída. A neřeším daňové otázky, vybavení obchodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enary
Já osobně bych do toho šla nejdřív bez prodavačky a pokud na ní trváš, tak ji vezmi jen brigádně anebo na dohodu, jinak se může stát, že jí ani nevyděláš na plat a ještě budeš muset zaplatit odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že o obchody tohoto druhu už dnes není zájem. Boom byl tak před patnácti lety.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus nejdriv eshop a uvidis. Musela bys mit asi nejake super misto, kde furt proudi lidi a nejake obravdu originalni zbozi a i tak. Na uziveni prodavacky by to asi nebylo.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já si myslím, že tohle vše nabízí práve zmínená Ikea, Kik, Pepco, Jysk…
Taky na FB je spoustu stránek, nebo i Aliexpress. Ty budeš muset dát vyšší cenu i kvůli nájmu a prodavačce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi
…originální zboží by to bylo, takže si myslím, že by mohl být o něj zájem. Co se týče e-shopu/online prodeje, to mám v záloze taky, ale asi ne hned…dělala jsem si průběžné výpočty, co se týče výše tržeb, takže mám určitou představu, kolik by se muselo prodat, aby byl obchod v plusu. No papír snese všechno, realita může být jiná, to vím… První minimálně dva tři měsíce počítám, že bych byla v obchodě sama, popř. brigádnici na odpoledne (kvůli vyzvedávání dítěte ze školky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enary píše:
Děkuji všem za odpovědi…originální zboží by to bylo, takže si myslím, že by mohl být o něj zájem. Co se týče e-shopu/online prodeje, to mám v záloze taky, ale asi ne hned…dělala jsem si průběžné výpočty, co se týče výše tržeb, takže mám určitou představu, kolik by se muselo prodat, aby byl obchod v plusu. No papír snese všechno, realita může být jiná, to vím… První minimálně dva tři měsíce počítám, že bych byla v obchodě sama, popř. brigádnici na odpoledne (kvůli vyzvedávání dítěte ze školky).
Ale drzim palce.
Muj sen je mit eshop nebo obchudek s bio, nebo oboje
zatim chybi penize a kuraz se do toho vrhnout.
- Citovat
- Upravit
@Enary muzu vedet, co jsi mela za eshop a jak to slo? Muzes klidne i do sz.
- Citovat
- Upravit
Máš zkušenost s eshopem, nějaký odhad už máš.
Já bych do toho šla, jen pokud bych měla vlastní prostory a pracovala tam sama.
Záleží jak moc budeš mít specifické zboží, protože dnes už dárkové předměty koupíš i v květinářství, papírnictví i obchodní domy se snaží. A pokud je to něco speciálního lidi si to objednávají přes internet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc u zboží v komisi máte poměrně omezené možnosti cenotvorby. A nemyslím si, že autor bude chtít dostat 100 Kč a vy to budete prodávat za 300,– Dále je potřeba popřemýšlet, jak se zákaznici dostanou do vašeho obchodu. Je to někde v místě s větším pohybem, nebo budou k vám muset jít cíleně? Je v relativní blízkosti možnost podobný sortiment kupovat? A asi bych nesázel na to, že jinde ano, ale to vaše bude daleko lepší, hezčí, umění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za názory
…ano, vím, možnosti cenotvorby jsou do jisté míry omezené. Prodejna by byla v centru města, takže pohyb lidí je velký. Nicméně, zatím nad tím jen přemýšlím
…budu mít teď na starost chod rodinné kanceláře, ale do budoucna bych ráda rozjela něco vlastního, proto tato diskuze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enary Obávám se, že takový obchůdek je reálné udržet jen v případě, že nebudeš mít zaměstnance, protože jenom mzda kterou uvádíš, že pro tebe náklad cca 30.000,–.
Dalších 12.000,–nájem+příp. energie), tvoje ZP a SP cca 4.200,–, nějaké běžné měs. výdaje 3.000,–. No a to nepočítám investice do zařízení obchodu. 100.000,– žádná cena. Pořízení EET… Si spočítej s jakou reálnou marží budeš pracovat a uvidíš, jaké budeš potřebovat denní tržby a nakolik je reálné jich dosáhnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit