otíkání v 3. trimestru ?

43
25.3.05 07:37

otíkání v 3. trimestru ?

Nemá někdo zkušenosti s tím, jak zmírnit otíkání hlavně noh na konci těhotenství ? JE to velmi nepříjemné, chodím ještě do práce (jsem 29 tt), mám sedavé zaměstnání a když jdu z práce, tak nemůžu obout boty, téměř dojít na tramvaj. Ztloustla jsem 7 kg, tak to by neměl být takový problém, ale stává se mi, že v noci kvůli nohám nemůžu spát (pocit horkosti a tíže) a když se probudím, tak jsem oteklá jako večer (bláhově jsem si myslela, že ráno to bude lepší). Nemohl by mi někdo poradit, co na to pomáhá ? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.3.05 09:39

No, pokud bude mít někdo nějaký tip, budu ráda. Já jsem začala „otékat“ až teď, ve 39.tt. Do 38.tt to bylo v pohodě, přibrala jsem jen 6,5kg. Teď už je to 8 kg a já cítím, že je to tou vodou (nateklé prsty, nohy…). :roll: Raději bych to měla v nějakém faldíku! :)
Lucka 39tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.5.05 09:32

Ahoj,
ja mam ted ten samy problem, nohy mi otekaji opravdu hodne cca od 37. tt, momentalne uz se vejdu pouze do sandalu. Jedine, co mi trosku pomaha, je lezet s nohama nahore delsi dobu. Ale vzhledem k tomu, ze jeste porad chodim do prace a navic nedokazu byt moc v klidu, tak je to problem. Taky mi ulevuje, kdyz me manzel nohy lehce (!!!)masiruje necim chladivym, nebo potira smotkem vaty ponorenym do alkoholu. Ptala jsem se i znameho doktora - ten mi doporucoval krome klidu jeste dietu, ale tu ja stejne drzim uz delsi dobu kvuli zdravotnim problemum, ktere jsem pred casem mela. ( zadne tuky, smazena jidla,omezit sul a veskere koreni, vdolky, kolace … )
Ale utechou mi zustava, ze ackoliv ted vypadam strasne, je to jenom voda a za par tydnu uz budu vypadat zase jako clovek!
Drzim Vam palce, at to mate rychle ta sebou
 Vlasta

• Citovat
  • Upravit
827
17.5.05 11:07

No jestli tě to takhle moc trápí už ve 29 tt tak si skoč k doktorovi, aby se na tebe mrknul, jestli je to fakt extrém, tak ti nezbyde než neschopenka s nohama nahoře :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.05 11:01

Ahoj, mně začali kotníky otékat už v 18 tt. a měla jsem to do začátku 22 tt. Taky jsem se nemohla vejít do bot. nakonec jsem si musela koupit
dvoje nazouvací botky (plná špička, žádná pata), ve kterých to bylo super.
Nosím je i teď, počasí tomu přeje. No a teď- je to záhada, je už nateklé
nemám, splaskly mávnoutím proutku. NO, třeba se to ještě vrátí :O/

souflinka 21+3 tt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí