Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky,
prosím poraďte mi. Ode dneška mám horečku 38,8 st. Kamarádka mi poradila, že paralen můžu a miminku neuškodi.
Máte zkušenosti? Za rady děkuju.
Jitka 26 t.t.
Ahojky Jitko,
paralen rozhodně neškodí, spíš by miminu uškodila ta horečka. Obecně paracetemol je v těhu bez problémů, tuším, že po 6 hodinách.
Přeju úspěšný boj s horečkou.
Peta a spol.
Neboj, nic se po paralenu nemůže stát, mám právě po silné chřipce, taky jsem měla teploty a jasně jsem se v nemocnici informovala, jak je teplota větší, než 38, je dobré si vzít půl paralenu, hodně hodně, pít, až tři litry a vitamín C, neškodí.Brzké uzdravení přeje Metelka.
Ahoj,
já jsem v těhotenství taky prodělala nemoc s vysokými horečkami. Na doporučení lékaře jsem užívala Paralen. Poté co nezabíraly tablety po šesti hodinách se ukázaly dobým řešením čípky Paralen.
Mám krásnou zdravou holčičku takže se neboj, všechno dobře dopadne.
Mab
Ahojky,
v 17.tt jsem se v noci probudila s teplo.38,ráno pak skoro 39-nezabral ani paralen, naopak teplota stoupala a večer,když přijel manžel z práce jsem nemohla ani vstát,tak jsme zavolali do nemocnice a následně tam odjeli-už jsem ani nevnímala-nechali si mě tam-týden nevěděli,co mi je,ale byla jsem na kapačkách-antibiotika různého druhu a žádné nazabíraly,pak se zjistilo,že šlo o celkem dost ošklivý zánět moč.cest.Vš dopadlo dobře a dnes mám 10.měs chlapečka. V tě.jsem měla 39teplotu častěji, vždycky jsem si zavolala do nemocnice,kde jsem jim popsala,jak mi je,zkonzultovali jsme s dokt.po telef.co je dobré udělat,vzala jsem si paralen a čekala,zda zabere. Fungovalo to a já byla klidnější, než kdybych vyčkávala bez této konzultace,i když se to někomu může zdát divné-psychická pohoda byla potřebná…Hodně štěstí Lisa
Ahoj holky,
kdyz jsem byla tehu tak jsem mela pripraveny angrest - doporucuje se pri teplotach, kdyby byla nahodou teplota. Byla to zavarenina, a nastesti jsem ji nepouzila!!!
Pa, brzske uzdraveni a zdraveho mimiska!!!
Kajka a Barunka
Ahoj holky, jsem v 8.tt a chytla jsem nějakou virózu.
S jak vysokou horečkou už jet na pohotovost? Jsem poprvé těhotná a mám strach
Měla jsem 38,7 - po Paralenu se snížila na 38,0. Studené zábaly moc nepomáhají, dokonce ani vana s vlažnou vodou.
A jak často můžu brát Paralen? Případně máte jiný recept na sražení horečky?
Díky za každou radu…
@lisma Nemas doma boruvky nebo nejaky boruvkovy kompot? boruvky taky srazi teplotu ![]()
@Hanka79: Podívám se, díky za tip. Vím teda na 100%, že tady máme borůvky v rumu, ale to by prcek radost neměl ![]()
@lisma píše:
@Hanka79: Podívám se, díky za tip. Vím teda na 100%, že tady máme borůvky v rumu, ale to by prcek radost neměl
No v rumu ne no :p jinak nevim co by jsi jako tehulka mohla
, nastesti me se horecka v tehu vyhnula, preju aspon at je brzy lip ![]()
Nejlepší je natřít chodidla, dlaně a spánky bezinkovým octem, ale stačí i obyčejný. Sráží horečku dost rychle. Já měla horečku na začátku, ještě než jsem zjistila že jsem těhotná a všechno bylo ok.
Já byla nemocná a měla jsem horečky a tohle jsem nesměla, měla jsem nějaký kapky, ale prášky prej nee..každopádně možná půl paralenu bude ok a žen radši na pohotovost, než s ničím experimentovat
Ahoj, chtela jsem se zeptat dneska v noci jsem mela horecku jsem 38+1 a krome lehky bolesti zadech a zimnice mi nic neni..nemela jste to nektera? O vikendu me teda pekelne bolely delozni vazy ale to je ted v poradku…zrovna dneska jeste musim neco zaridit takhe se mi do porodnice moc nechce ale co mi zbejva?
do odpoledne cekat nemuzu..
@Samuše píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat dneska v noci jsem mela horecku jsem 38+1 a krome lehky bolesti zadech a zimnice mi nic neni..nemela jste to nektera? O vikendu me teda pekelne bolely delozni vazy ale to je ted v poradku…zrovna dneska jeste musim neco zaridit takhe se mi do porodnice moc nechce ale co mi zbejva?do odpoledne cekat nemuzu..
Samuše já bych šla hned k doktorovi jestli tě neobvykle boleli záda a máš horečku mohl by to být zánět ledvin
ten by ti mohl vyvolat porod.. měla jsem ho v 32tt a v 36tt a díky němu jsem měla kontrakce po 5 minutách než sem dojela do porodnice kde mi to teda zastavili ale v takovém stavu jak mi bylo bych teda rodit nechtěla..
Jenze me uz od vcerejska nic neboli…volal jsem si do porodky a rekli at jdu na pohotovost nebo do rizikovky..tak nevim kam.. ![]()