Otisky nožiček a ručiček, máte nějaký tip?

25324
7.8.11 22:40

Otisky nožiček a ručiček

Ahojky,ráda bych udělala malému otisky ručiček a nožiček,dělali jsme už jednou klasický Baby otisk,ale trojrámeček je dost drahý-cca 500kč.
Máte nějaký tip?Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1226
7.8.11 23:03

My jsme tedy nedělali 3D, ale koupila jsem prstovou barvu a dělám otisky nožiček na tvrdý papír. Pak to naskenuju do PC, aby se s tím dalo dál něco dělat. Originály schovávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
7.8.11 23:11

Já řešila to samé…sehnala jsem si nějaké nízké plechové dózy (dají se koupit např.se sušenkama apod. - sehnala jsem za 49Kč) a pak koupila bílou modelovací hlínu tvrdnoucí na vzduchu…dá se normálně koupit v papírnictví (stála 112Kč půl kila nebo kilo..už nevím přesně) a je na několikrát. Prohnětla jsem ji, aby změkla a pak vyválela válečkem na asi 1 cm plát, plechovkou vykrojila a vložila do ní. Jdou tam trochu vidět otisky prstů,ale ty by šly podle mne vidět i v té drahé spešl soupravě. No a nakonec jsem otiskla ručičku nebo nožičku, popsala datumem, jménem apod.

Tady je např. odkaz na jednu model.hlínu http://www.kppapir.cz/…la-terakota/?…

Hodně úspěchů při tvoření otisků :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
7.8.11 23:15

Tady je odkaz na prodej plechové dózy, ale není to nejlevnější i když se náramně hodí :palec: http://www.ubylinky.cz/detail.php?…

Jedině jich vzít víc i na později + ještě vzít kámošce, aby se ušetřilo na poštovném :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
7.8.11 23:17

A tady ještě je dóza sice na kávu, ale rozměry by byly ideální a nestojí moc peněz http://www.bernadetka.cz/…oza-Coffee-1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
7.8.11 23:30

Holky, ještě ve Scontu mají tuhle sadu a stojí asi 150 korun a je i s rámečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
8.8.11 07:21

muzete zkusit jeden opravdu levny zpusob, ktery mi nedavno poradila kamaradka
2 dily presateho jemnounkeho pisku
1 dil hladke mouky
voda
Udelat testo takove konzistence, aby se s nim dobre pracovalo, valelo, modelovalo. Kdyz lepi, tak pridat mouku. Pak upect 40 min pri 150 stupnich. Pak je to tuhe jak kamen a da se na to i malovat - my zkouseli temperama a vypada to pekne.
Pry se muze potrit bilkem, aby to bylo leskle, to jsem nezkousela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
8.8.11 07:26

…my dělali do obyčejný sádry a pak vybarvili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.8.11 14:26
JančaK píše:
Holky, ještě ve Scontu mají tuhle sadu a stojí asi 150 korun a je i s rámečkem.

můžeš dát odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.8.11 14:27
xxxxxx píše:
Já řešila to samé…sehnala jsem si nějaké nízké plechové dózy (dají se koupit např.se sušenkama apod. - sehnala jsem za 49Kč) a pak koupila bílou modelovací hlínu tvrdnoucí na vzduchu…dá se normálně koupit v papírnictví (stála 112Kč půl kila nebo kilo..už nevím přesně) a je na několikrát. Prohnětla jsem ji, aby změkla a pak vyválela válečkem na asi 1 cm plát, plechovkou vykrojila a vložila do ní. Jdou tam trochu vidět otisky prstů,ale ty by šly podle mne vidět i v té drahé spešl soupravě. No a nakonec jsem otiskla ručičku nebo nožičku, popsala datumem, jménem apod.

Tady je např. odkaz na jednu model.hlínu http://www.kppapir.cz/…la-terakota/?…

Hodně úspěchů při tvoření otisků :palec:

nemohla bys hodit foto,jak to vypadá ve finále?
 díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
8.8.11 15:17

Tady je hotový výrobek…blíž to nafotit nejde…bylo to děsně přesvícený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
8.8.11 15:19

Tady je plechovka nachystaná na roční narozeniny…i když uvažuji, že nakoupím ty srdíčkové…a na Vánoce rozdám po příbuzenstvu…a je ta nafocená ta hlína co mám..je to kilovka…hlavně po rozbalení se musí precizně zabalit do nějakého igelitu jinak to vyschne a ztvrdne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.8.11 15:46

xxxxx,ta ručička se ti pěkně povedla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
8.8.11 20:00

Ahoj, taky jsem řešila to samé. Zašla jsem do Fotolabu, kde mají i rámečky a paní mi hned nabídla dva druhy speciálně na otisky a fakt super :palec: a cena byla 259,– :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.8.11 20:01
Martina4m píše:
Ahoj, taky jsem řešila to samé. Zašla jsem do Fotolabu, kde mají i rámečky a paní mi hned nabídla dva druhy speciálně na otisky a fakt super :palec: a cena byla 259,– :mavam:

8-o 8-o
díky za tip.
a neměla bys foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík