Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Možná,že muj dotaz je zase úplně nesmyslně hloupý, ale zajímalo by mě…jsem na konci 37.tt…jestli mám spíše pít více nebo méně…jestli je lepší studenější či teplejší pití??? Jsem oteklá jak kosatka…tak,abych to aspon držela v tom stavu,co to je a otoky se nezvětšovaly
Piju převážně jeně perlivou vodu nebo Aquillu neperlivou - zdravější, krásnější
![]()
Podle mně pitím otoky moc neovlivníš, a kdybys pila méně, můžeš si tím naopak uškodit, hlavně v těch vedrech.
Pila bych chlazené a dostatečné množství ![]()
No ja jen jak to ma byt…pac nekdo rika at moc nepiju,že právě tu vodu musim vypotit a ne ji tam dolejvat… ![]()
Klovaso, rozhodně při otocích hodně pij (to platí pro každé roční období, i když teď je to nad slunce jasné, že se pitný režim musí doplňovat). Když budeš hodně pít, otoky se zvětšovat nebudou, právě naopak
Pila bych takové pití, na které ti vyhovuje, nějaké moc studené se stejně nedoporučuje
Přeju ti, ať ti poslední týdny s bříškem utečou, M. ![]()
No ja piju tu aquillu neperlivou,jak je ta reklama s tema misskama…zdravější krásnějčí…páč tam právě píšou,že dokaže odbouravat tuky a nadbytečné množství vody v těle…
Ale jeslti je to pravda a je mi to k něčemu…to u nevím…
Já bych řekla, že stačí obyč. voda
Ale tou Aquillou neublížíš, podle mě ani nějak zvlášť nepomůžeš ![]()
No ja se taky potim jako prasatko…takze já už bych byla jak nitenka…Jinak díky bohu už je tady akorát těch 20 stupňů
A když jsme u toho…máte nějaké speciální metody na odstranění otoků??? Já akorát vim: nohy vysoko, studené obklady nebo je hodit do kýblu a pak prej rajčata…že maj v sobě něco a to vypuzuje vodu…ale zda-li je to pravda nevim
Tak pokud máte něco vyzkoušené…hrňte to sem… ![]()
Klovaso, tak to na tebe hrnu ![]()
Ananas, syrovátka, koňská mast nebe Lioton (obojí na mazání), sprchovat studenou vodou, podkládat nohy, moc nesolit, kofeinové nápoje (ne po litrech a bacha na vysoký TK), kopřivový čaj…
Na závěr si neodpustím větu, ze které mít radost asi nebudeš
100% pomůže jen porod a do dvou dnů budeš mít zase nožky jako laňka
Vydrž, rozumím ti
M.
Jeje to je informací…tak ananas mam na stole…čekám až trochu dozraje…tak to já si dám…konskou mastí chladivou se mažu každý večer před hají…bez studené vody už ani ránu
A s tim kofeinem nevim nevim…mám hrooozně chytrou knihu,jako všechny samozřejmě, a tam právě píšou,že koufein ke konci těhu nee, že právě napomáha k zadržování vody ![]()
Jinak porod…no ehm…už se to blíží…ale pořád sem ještě nevymyslela,jak se mu vyhnout a mít miminko
Jinak děkuji za rady…zejtra rejpnu ananas ![]()
Ještě se vrátím k těm kofeinovým nápojům
To jsem někde četla, že to MUDr. doporučovala v poradně, prostě 2 decka Coly denně
Ale nevnucuju to, to samo ne ![]()
Jak koukám, polovinu věcí už stejně děláš, o těch rajčatech jsem to taky četla, no, víc asi stejně udělat nemůžeš
Na jednu stranu buď ráda, že budeš rodit v létě, aspoň můžeš běhat v pantoflích
Já v nich byla nucena v prosinci 06 odjet do porodnice, bo jsem si už nebyla schopná obout kozačky ![]()
Porodu se neboj, je to sice krok do neznáma, ale dá se to
A to miminko za to stojí
![]()
Tak na otoky je nejlepší špatné počasí a zima
Co se trochu ochladilo,tak se to nějak zmenšilo…
Jupíííííí No uvidíme,jak dlouho to vydrží…
Klovaso, no vidíš, aspoň něco
A neboj, do konce června se nemá oteplit, tak to třeba do té doby zvládneš porodit ![]()
No doufám, že stihnu…přece jenom červen je ještě dlouhej a termíny se blíží
No uvidíme, co pan doktor zítra řekne…jelikož mě dneska celej den bolí bříško,tak je možné,že se tam už něco děje…a pak mi konečně splasknou nožky… ![]()