Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pitřice píše: Více
A co to na celé věci mění? Že ji má v diskuzi nazývat matka přítele?
Rozhodně bych naučila chodit tchyni k nam domu. Naopak návštěva ja a dite jednou týdně a pokud chce, tak může jít pritel s deckem sám častěji. Musis si vymezit hranice, škoda jen, ze s přítelem, ktery stojí za maminkou nikoliv za tebou to jde mnohem hůře. Zkus si v klidu s nim promluvit, ne v hádce a ne formou vycitani. Řekla bych mu i to, ze život s tchyni neni pro me unesitelny, ale ze chci být s ním, ze ho mam ráda, tak chci zkusit najít řešení. Prostě bez výčitek a kdyz to nepomůže máš pořád možnost radikálního řešení…
@Anonymní píše: Více
Zkuste si nějakej večer v klidu sednout, otevřete si třeba láhev vína a v klidu bez výčitek bych si s ním promluvila o tom, že chceš nastavit nějaký pravidla o tom jak budete fungovat vy tři jako rodina, kolikrát budete navštěvovat příbuzné ať z jeho strany, nebo z tvé.
Pokud to nebude dodržovat, tak bych jako další krok navrhla stěhování.
@Pitřice píše: Více
Matka bývalého bydlela vedle, měla samozřejmě klíče a chodila k němu jako k sobě domů. Jednou mě takhle potkala v kuchyni polonahou, když se zničehonic zjevila v sobotu odpoledne u něj s tím, že pro něco jde. S přítelem jsme spolu byli krátce, přesto se furt ptala na vnoučata a že se těší, až je bude rozmazlovat. To na mě fakt bylo moc. Ještě že jsem vzala včas nohy na ramena… Nikdy více.
Jak daleko bydlí tvoje rodina? Že bys je požádala o pomoc…kdyby třeba měsíc dva volali 3× denně a minimálně 2× týdně potřebovali s něčím pomoc, že byste tam museli jet a samozřejmě to chce okořenit troškouncitového vydíraní, jak vidí vnouče málo a měli byste jezdit častěji, klidně by mohli udělat pár delších přepadových návštěv (samozřejmě ty bys o tom věděla, přepadovka by to byla pro přítele)…myslím, že by pak byl přítel přístupnější diskuzi, jak si nastavit hranice s příbuzenstvem na obě strany. A pokud ne, tak už je to fakt na ten kufr a šáteček.
@JancaS84 Bohuzel, diskuzi bylo jiz nekolik a tolik slibu jak se to zmeni a bla bla.. Ale kdyz jsme byli doma ona zavolala at pro ni prijede do kramu ze to neunese tak on jede. Kdyz se ho zeptam co ta nase domluva a nase hranice a proc tam jede kdyz nechce, odpoved je: “No nechce se mi ale co mam delat” moje odpoved vzdycky je “treba ze sebe nedelat d**ila rict ze mame jine plany” jenomze nasleduje obrovska hadka jak jsem arogantni atd. Opravdu asi nebude jine reseni nez to ukoncit, strasne me to nici. Jsem clovek ktery vse drzi v sobe ale pak ten vztek pretece. Takovych situaci kdy volala kdyz jsme byli spolu doma mam nekolik. Nejvic bylo kdyz mu volala at prijede srovnat jeho tatu (jejiho manzela) ze se strasne opil a nadava ji, jenze ona umi jet takovy pecky ze se mu vubec nedivim teda. Opravdu je to moc. A mate vsichni pravdu v tom, ze nejlepsi reseni bude asi konec.
@Anonymní píše: Více
On uz zahlizi jen kdyz od nich prijde zprava. Moji mamku nemusi, i to mi hodne vadilo.. Dnes to nejspise utnu, protoze toto se opravdu nezmění a ja nechci skončit nekde v Bohnicích.
Tak hlavně ona to tchyně neni, kdyz si te její synek ani nevzal. Mozna i to naznačuje, jak vážný vztah s tebou ma. Ale mozna ze se mýlím 🤷
My tedy bydleli jeden cas v byte vedle tchanovcu. A vzdy jsme tym byli ja a manzel. Nikdy mi nepřišlo, ze by se manzel “spolčoval “s jeho matkou proti me.
@smile_xxx No stejne jakok pritelovym rodicum. Ale kdyz chteji maleho videt vic, tak zavolaji a prijedou na navstevu ONI. Jim to problem nedela, a to bydlej nekolik km od nas. Jeho sourozenci ji prokoukli a odmitaji ji delat otroka.Jen ten muj to proste furt nevidi
Nezažila jsem to! Mám zlatou tchyni, která se neplete do našeho vztahu, pomáhá nám, je ráda, že jsme šťastní. Život ve třech neklape. ![]()
Vymezte si svoje hranice, meze, ohraďte se. Co nechcete, to prostě nedělejte. Je to těžké, ale jde to. Řiďte se vlastním rozumem a nenechte se zviklat. On i tchýně tak narazí. Budou asi překvapeni. A výsledkem bude patrně rozchod, ale snad je i nějaká naděje, že se Váš přítel vzpamatuje.