Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sama jsem také zdravotník a moc dobře vím, co to je „otravný pacient“… ALE na Tvém místě bych určitě zavolala a slušně se domluvila… neboj, tohle není obtěžování.
Měsíc je dlouho zavolala bych…určitě na to sestra zapoměla…úplně v pohodě nikdo tě po měsíci nebude mít za otravného pacienta…a i kdyby jde o tvé zdraví že?
Řekla bych, že výsledky jsou v pořádku a tak to jen odeslali praktickému lékaři. Kdyby to bylo špatný, volali by. Ale cinknout tam není ostuda, ani otravování.
Jsem zdravotník a určitě bych zavolala a pojem otravný pacient je úplně něco jiného tam patří kašílek, chřipečka ve 2 ráno v nemocnici 😁 😁Zavolej
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, vím, že se musím rozhodnout sama, ale zajímají mě názory ostatních. Na podzim jsem byla odeslána odborným lékařem na několik vyšetření, poslední v říjnu. Po tom posledním jsem volala sestře, jestli mi dá termín, kdy si můžu přijít pro výsledky. Řekla mi, že až to přijde (mělo do týdne), tak se lékař podívá a sestra zavolá s termínem, podle toho, jaké ty výsledky budou. No a je to měsíc a nikdo se neozval. Zavolali byste si sami? Když zavolám, nebudu vypadat jako otravný pacient? Kde je ta hranice pro vás, jak dlouho čekat? Zajímá mě názor „obyčejných“ pacientů i zdravotníků. @pudoslava, @Lama Lama, jiné zdravotníky neznám.
Volala bych. Kdyby volal pacient, byla bych ráda.
Zavolej, měsíc je dlouhá doba. Jsem taky zdravotník a moc dobře vím, co znamená otravný pacient, ale tohle není ten případ.
Na tatku zapomneli i s rakovinou. Mel dostat termin na ozarovani a taky cekal mesic a nic. Kdy z tam zavolal, tak do tydne zacali.
Chápu. Půl roku čekám na termín kontroly, měla by být i laboratoř. Zatím chodí e-recepty. Poprvé mi napsali, že se ozvou v září, nyní bez odpovědi přišel opět e-recept. Také si připadám otravná, i když se ozývám po 3 měsících.
Kdyby se mi meli od doktora za tyden ozvat a nic, tak bych zavolala sama max po 14 dnech
A to si davam hodne na takove veci pozor, jestli neco neni otravne.. Mela jsi zavolat uz davno. To jsi dobra, ze jsi to vydrzela mesic.
@Čičorečka píše: Řekla bych, že výsledky jsou v pořádku a tak to jen odeslali praktickému lékaři. Kdyby to bylo špatný, volali by. Ale cinknout tam není ostuda, ani otravování.
K praktickému určitě ne, to nedělá. Už tam chodím déle.
Zavolám hned v pondělí (dám tomu šanci do konce týdne). Díky všem.
Ahoj všichni, vím, že se musím rozhodnout sama, ale zajímají mě názory ostatních. Na podzim jsem byla odeslána odborným lékařem na několik vyšetření, poslední v říjnu. Po tom posledním jsem volala sestře, jestli mi dá termín, kdy si můžu přijít pro výsledky. Řekla mi, že až to přijde (mělo do týdne), tak se lékař podívá a sestra zavolá s termínem, podle toho, jaké ty výsledky budou. No a je to měsíc a nikdo se neozval. Zavolali byste si sami? Když zavolám, nebudu vypadat jako otravný pacient? Kde je ta hranice pro vás, jak dlouho čekat? Zajímá mě názor „obyčejných“ pacientů i zdravotníků. @pudoslava, @Lama Lama, jiné zdravotníky neznám.