Ovariální drilling

1032
16.11.10 13:07

ovariální drilling

Ahoj,
chci se zeptat, jestli některá z vás podstoupila ovariální drilling? Zítra nastupuji do nemocnice a nevím co mám čekat. Jednu laparo mám již za sebou, je to něco podobného? Někde jsem našla, že úspešnost léčby je menší než 50%.Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
16.11.10 13:10

Tak k tomuto můžu říct jediné - letos v únoru jsem podstoupila na Bulovce - primář mi k tomu řekl, že do půl roku budu těhotná…netrefil se asi o 2 měsíce… :lol: :lol: :lol: Říkal, že nezná žádnou, která by do půl roku nebyla těhotná a musím říct, že už panu doktorovi i věřím.

Jinak je to standardní laparoskopie. Nic hrozného, na výkon jsem šla v úterý a domů mě pustili (sice pod nátlakem) už ve čtvrtek večer, jinak by mne pouštěli v pátek ráno… :wink: :wink: :wink: Není se vůbec čeho bát. Jinak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
16.11.10 13:18

Ilena - takže myslíš, že úspěšnost je veliká? Mám syndrom PCO a předchozí těhu bylo po IVF, jenže se nám nepovedlo teď 2.IVF, takže doktor mě poslal na tento zákrok. Měla by se mi dostavit tedy hned po zákroku menstruace a měla bych pravidelně menstuovat a mít cyklus? Je to trvalé vyléčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.11.10 13:23

Já to tak aspoň měla… :wink: jestli je to trvalé, to netuším, každopádně nám se zadařilo přirozeně, ačkoli jsme zrovna měli našlápnuto pro hormony na 1. IVF takže důležité je nepodléhat panice. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
16.11.10 13:25

Můžu se ještě zeptat, na kolikátý pokus (cyklus) se tedy zadařilo? A myslíš, že jsi ovulovala každý cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.11.10 13:27

Po tom zákroku jsem ovulovala, to bylo prošetřeno v CAR, asi po čtvrt roce mi dělali znovu hormonální profil a doktorka usoudila, že jsem v naprostém pořádku. Pak naplánovala IUI prý aby viděla, jak zareaguji na dávku hormonů, než půjdeme do IVF…ale ani k jednomu nakonec nedošlo, protože se zadařilo samo… Když to tedy spočítám tak sedmý cyklus jsem otěhotněla… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
16.11.10 13:54

Ahoj holky, můj dotaz je trochu mimo mísu ,ale snad byste mohly poradit.Mám taky PCO, před tím cca 1,5 roku bez menstruace a otěhotněla jsem po IUI,jsem po porodu skoro půl roku,ale MS pořád nikde a dr mi řekl,že pokud se nedostaví,že by mi opět dal antikoncepci.Ale já prášky už brát nechci,mimčo rozhodně neplánujem tak se chci zeptat jestli je tak moc důležitý dostávat MS??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
16.11.10 19:26

ahoj, taky přidávám trochou do mlýna. Mám PCO, v CARu mne chtěli nacpat do IVF, které jsem odmítla :pocitac: , tak jsem min. rok v říjnu podstoupila IUI, a nic :zed: , a vyprosila si laparku s drilingem. V lednu 2010 jsem podstoupila drilling, v únoru mi dali vyvolávačku, protože mi MS nechtěla přijít :pocitac: , odmenstruovala jsem cyklus (OVU nejspíš byla, ale na kontrole jsem byla koncem cyklu, takže to nebylo na 100% potvrzené), MS došla po 32 dnech, a další cyklus otěhotněla a to jsem se svojí Mudr. kontrolovala OVU, píchla mi pregnyl a bylo domácí snažení :pankac:, a 14.12. mám termín porodu, čekáme holčičku :potlesk: :pankac: :potlesk: … Držím palce, není se čeho bát. Je to standard operace nebo laparka..
Driling není napořád, je to časově omezeno, pak se opět na vaječnících budou tvořit ty malé cystičky :zed: , a prý HA pomáhá v tomto případě. Před laparkou jsem téměř neměla žádnou MS, a když tak třeba 90, 60 dní apod… takže bez OVU… A myslím si, že dostávat MS je důležitý, ale tohle by Ti měli sdělit doktoři … 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.12 16:43

Hanulko, jak jsi dopadla v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
2.2.18 19:07

Ahoj všem, kdo se tady ještě zastaví. Hlásím, že jsem před dvěma měsíci prodělala LSK s drillingem a měsíčky mám po 28 dnech přesně-jako nikdy předtím v životě. Je to trochu zvláštní, protože mi při operaci PCO nepotvrdili. Jen trochu tlustší obal. Každopádně, teď ještě to mimčo.. Už máme za sebou 3 neúspěšné KETy. Držím palce všem! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí