Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli některá z vás podstoupila ovariální drilling? Zítra nastupuji do nemocnice a nevím co mám čekat. Jednu laparo mám již za sebou, je to něco podobného? Někde jsem našla, že úspešnost léčby je menší než 50%.Je to pravda?
Tak k tomuto můžu říct jediné - letos v únoru jsem podstoupila na Bulovce - primář mi k tomu řekl, že do půl roku budu těhotná…netrefil se asi o 2 měsíce…
Říkal, že nezná žádnou, která by do půl roku nebyla těhotná a musím říct, že už panu doktorovi i věřím.
Jinak je to standardní laparoskopie. Nic hrozného, na výkon jsem šla v úterý a domů mě pustili (sice pod nátlakem) už ve čtvrtek večer, jinak by mne pouštěli v pátek ráno…
Není se vůbec čeho bát. Jinak držím palce.
Ilena - takže myslíš, že úspěšnost je veliká? Mám syndrom PCO a předchozí těhu bylo po IVF, jenže se nám nepovedlo teď 2.IVF, takže doktor mě poslal na tento zákrok. Měla by se mi dostavit tedy hned po zákroku menstruace a měla bych pravidelně menstuovat a mít cyklus? Je to trvalé vyléčení?
Já to tak aspoň měla…
jestli je to trvalé, to netuším, každopádně nám se zadařilo přirozeně, ačkoli jsme zrovna měli našlápnuto pro hormony na 1. IVF takže důležité je nepodléhat panice. ![]()
Můžu se ještě zeptat, na kolikátý pokus (cyklus) se tedy zadařilo? A myslíš, že jsi ovulovala každý cyklus?
Po tom zákroku jsem ovulovala, to bylo prošetřeno v CAR, asi po čtvrt roce mi dělali znovu hormonální profil a doktorka usoudila, že jsem v naprostém pořádku. Pak naplánovala IUI prý aby viděla, jak zareaguji na dávku hormonů, než půjdeme do IVF…ale ani k jednomu nakonec nedošlo, protože se zadařilo samo… Když to tedy spočítám tak sedmý cyklus jsem otěhotněla… ![]()
Ahoj holky, můj dotaz je trochu mimo mísu ,ale snad byste mohly poradit.Mám taky PCO, před tím cca 1,5 roku bez menstruace a otěhotněla jsem po IUI,jsem po porodu skoro půl roku,ale MS pořád nikde a dr mi řekl,že pokud se nedostaví,že by mi opět dal antikoncepci.Ale já prášky už brát nechci,mimčo rozhodně neplánujem tak se chci zeptat jestli je tak moc důležitý dostávat MS??
ahoj, taky přidávám trochou do mlýna. Mám PCO, v CARu mne chtěli nacpat do IVF, které jsem odmítla
, tak jsem min. rok v říjnu podstoupila IUI, a nic
, a vyprosila si laparku s drilingem. V lednu 2010 jsem podstoupila drilling, v únoru mi dali vyvolávačku, protože mi MS nechtěla přijít
, odmenstruovala jsem cyklus (OVU nejspíš byla, ale na kontrole jsem byla koncem cyklu, takže to nebylo na 100% potvrzené), MS došla po 32 dnech, a další cyklus otěhotněla a to jsem se svojí Mudr. kontrolovala OVU, píchla mi pregnyl a bylo domácí snažení
, a 14.12. mám termín porodu, čekáme holčičku
… Držím palce, není se čeho bát. Je to standard operace nebo laparka..
Driling není napořád, je to časově omezeno, pak se opět na vaječnících budou tvořit ty malé cystičky
, a prý HA pomáhá v tomto případě. Před laparkou jsem téměř neměla žádnou MS, a když tak třeba 90, 60 dní apod… takže bez OVU… A myslím si, že dostávat MS je důležitý, ale tohle by Ti měli sdělit doktoři … ![]()
Ahoj všem, kdo se tady ještě zastaví. Hlásím, že jsem před dvěma měsíci prodělala LSK s drillingem a měsíčky mám po 28 dnech přesně-jako nikdy předtím v životě. Je to trochu zvláštní, protože mi při operaci PCO nepotvrdili. Jen trochu tlustší obal. Každopádně, teď ještě to mimčo.. Už máme za sebou 3 neúspěšné KETy. Držím palce všem! ![]()