Ovesná kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky, tak jsem synovi udělala výbornou domácí z vloček (žádnou instantní) a představte si, on prostě ofrněl ![]()
Nic no, zkusím to třeba za týden:) Ale všem moc děkujii:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa Ovesnou kaši dělám tak, že vločky nechám namočené přes noc ve vodě nebo v mléce v lednici. Ráno stačí pouze krátce ohřát, protože přes noc krásně změknou. Dávám do nich rozmixované jablko na kaši nebo rozmačkaný banán. A posypat skořicí. Malá ji nemá ráda, ale klukovi jede:)
Zkus do ní přidat třeba ovoce co má rád nebo trochu přesnídávky. Uvidíš, že mu zachutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa píše:
Holky, tak jsem synovi udělala výbornou domácí z vloček (žádnou instantní) a představte si, on prostě ofrněl
Nic no, zkusím to třeba za týden:) Ale všem moc děkujii:)
a to s kasema začínáte, nebo už dostal nějakou jinou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca píše:
a to s kasema začínáte, nebo už dostal nějakou jinou?
začínáme… jen měl 2× krupicovou Sunarku vanilkovou:) Ta mu moc chutná, ale právě jsem tady nebo v jiné diskuzi řešila, že mi mamka doporučila ať krupicu moc nedávám.. A bylo mi tu vysvětleno, že z ní kromě sytosti nic moc nemá, tak už ji nechci moc dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa Pokud měl předtím slazenou instantní, tak je dost možné, že mu ze začátku domácí nepojede. Chce to vytrvat. ![]()
Jinak u těch dětí se ty chutě dost mění. U nás nejdřív nejela mrkev, teď nevadí. Mohl se užrat po dýni, naposledy z ní nijak extra odvařený nebyl. Miloval brokolici, ale už třetí týden je na indexu. Zezačátku snědl pár lžic jogurtu, momentálně by ho mohl mít ve všem. ![]()
A u kaší musí maminka trefit správnou konzistenci. Pokud je to moc lepivé/husté, tak toho taky moc nesní. Když se trefím, sprdne kompotovou misku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice
Jasný no, chutě se mění, jako u dospělých:-)
Slazenou jsem nedávala, cukru se vyhýbám obloukem:-) Navíc jsem mu do té domácí pak dala jeho dobrý mlíčko, chutnalo to i mě:-D
Uvidím no, bude zkoušet:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa souhlasím se @Svistice, u nás teda mrkev taky ne-e, jinak spráská všechno co mu dám, co se týká kaší tak má nejraději kukuricno ryzovou, taky musím trefit spravnou konzistenci, jinak toho moc nesní. Sladkou měl vyjímečně taky, od hami s tropickym ovocem, okolo toho ovoce ta kaše jen proběhla
Jídel má 6 denně, nevydrží mi celou noc i když jí za 2 děti :zeď: Vlockam se vyhybam obloukem po těch bolestech bříška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivana-domca
Tak my s jídlem taky nemáme problémy:-) Kromě rýže a červené řepy taky spraská všechno:)
Rýži přestal jíst asi před 14 dny, tak do něj logicky nenarvu ani ty rýžové kašičky:-/ Navaluje se mu.
Taky nám to vychází denně na 6 jídel, ale v noci naštěstí spíme:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky.
Prosím o radu: Může se uvařená ovesná kaše (jen ve vodě bez mléka) nechat do druhého dne v lednici, nebo to udělá blivajz?
Dnes jsem ji uvařila prvně a nějak jsem neodhadla množství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayAnn Chuťově žádná hitparáda to nebude. Co zbylo si dej k věčeři ty (třeba s jogurtem nebo nastrouhaným jablkem) a zítra uvař prckovi čerstvé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa
Tak blivajz už to vlastně stejně je, tak to zkusíme ![]()
Moc děkuju za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Já se k takovému pokrmu asi neodvážím ![]()
Prckovi do toho přidám Um, ale až před podáváním. Dnes to zbaštila, tak uvidíme zítra.
Mocinky děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayAnn ja jsem ten blivajz malinko povarila s troskou mleka, pridala jablicko a chutnalo mi to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayAnn Mě přijde trochu zvláštní krmit dítě něčím, co bych sama nejedla. Tedy až na vyjímku UM, to je pro mě nepoživatelné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit