Ovesné vločky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ovesné vločky
Nevíte, jestli jsou ovesné vločky vhodné pro 10-ti měsíční dítě? Chtěla jsem je dávat malé do UM ke svačině, ale teď jsem někde četla, že obsahují moc vlákniny a mají se dávat až později. Je to blud?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud je uvaříš a rozmixuješ, a smícháš s UM, myslím, že je to OK.
Sice obsahují laicky řečeno nejmírnější formu lepku (avenin), ale malé je už 10 měsíců, tak předpokládám, že už potraviny s lepkem konzumujete.
Možná by byly lepší instatntní ovesné vločky, ale nemám zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkovy obsah vlakniny se rozmixovanim nesnizi, pokud ti vadi tento parametr! Ale jinak jsem nazoru, ze kase z ov.vlocek je urcite vhodna, taky jsme ji zacali davat cca od 9-10mes. Nejprve teda kupovanou mlecnou od Hippu, pak uz jsem mixovala jemne vlocky od EMKA a michala se sunarem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem je zavařovala a zavařuju do polévky, přidávám do přesnídávky - samozřejmě s mírou.. Nejí mě moc pečivo, ale právě doktorka říkala, že vločky jsou na vlákninu ještě lepší..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu vloček je určitě v pohodě. Chceš jako trošku zahustit UM, aby bylo vydatnější? Klidně bych do toho šla. Jestli jich chceš dát tolik, aby vznikla spíš kaše, tak bych čás vloček radši ubrala a rozmixovala do toho třeba půlku banánu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky. Chci malé udržet jednu mléčnou svačinu, jenže ona mi nepije mlíko z flašky. Takže když zrovna nemá jogurt, myslela jsem to UM nějak doladit, aby se dalo jíst lžičkou z misky, protože samotný mlíko - to malou po pár lžičkách přestane bavit. A kaši má k snídani i k večeři, ke svačině dávám, jenom když má k večeři třeba polívku, a to není moc často.
Zatím jsem dávala občas rozdrobené dětské sušenky, ale to nechci používat moc často. Taky mám doma pohankové křupky, ty jí i samotné.
Máte nějaký jiný nápad, co by se do toho UM dalo dát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bersabo co udělat mléčný koktejl - rozmixovat třeba banán plus vločky, piškot nebo něco čím to zhoustne.
Nebo i přidat trochu kaše.
Asi to brzy budu taky řešit, malá začíná mlíko bojkotovat a to je na UM normálně od 2 měsíců. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U syna jsem mixvala UM a banán s piškotem.
U dcery povařím vločky, dám do UM s ovocem nebo do jogurtu či ovocné přesnídavky. Začli jsme od roka. Jen myslím, že u vás už by to taky šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
omlouvám se zakladetelce,že sem lezu se svojím dotazem ![]()
Ale mám možná blbou otázku,chci dávat naší malé taky ovesné vločky a koupila jsem jí ty jemné od emca.A za začátku bych je chtěla dát jen do UM,a zajímá mě jestli se musí taky povařit,nebo je tam můžu dát bez vaření??děkuji K.
- Citovat
- Upravit
No já bych je asi povařila
10 min. by mohlo stačit. Třeba poradí ještě někdo něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja je rozmixuju a pak necham prejit varem-jen ve vode, UM pridavam az po zchladnuti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit