Příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
14.5.10 11:39

Příkrmy

Ahojky.Mám pětiměsíční dcerku a chci jí začít vařit příkrmy.Přečetla jsem spoustu receptů,ale pár věcí mi není jasných.Proč se do těch jídel má dávat olivový olej,jestli se mohou dávat do přesnidávek dětské piškoty a taky se chci zeptat jestli je dobré si toho uvařit více a zamrazit.Poraďte.Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
14.5.10 11:47

Olej, popřípadě kousek másla se dává, protože některé vitamíny jsou rozpustné jen v tucích, tak aby se měli v čem rozpouštět.

Piškoty obsahují lepek, cukr, bílek, tudíž pro tak malé mimi naprosto nevhodné. Na žumlání jsou dobré kukuřičné křupky, takové žížaly neslané, kupují se ve zdravé výživě.

Navařit zamrazit je ideální, jen je potřeba si pohlídat, kdy to do mražáku šlo, ani mražené není nezkazitelné, podle mě 3m v mražáku jsou maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
14.5.10 11:52

Olej můžeš dát i jiný než olivový-dokonce jsem někde četla,že olivový není nejlepší-ale nic s ním nezkazíš.Je to proto aby se vstřebávali živiny a vitamíny rozpustné v tucích.
Piškoty do přesnídávky určitě dát můžeš-dají se koupit i přesnídávky které už s piškoty jsou,ale Ty asi myslíš domácí přesnídávky.Ale dala bych až staršímu dítěti-piškoty obsahují lepek.
Zamrazit se dá-ale nedělala bych toho moc-aby to v mrazáku nebylo dlouho.Mě to moc nevyhovovalo-ale spousta maminek to dělá a je s tím spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
14.5.10 12:41

Ahoj Klimko,

mrkni sem: http://www.kojeni.net/prikrmy.php

je to tu hezky rozepsane, kdyz jsme s prikrmy zacinali mi, ridila jsem se podle toho a bylo to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.5.10 12:45

ahoj ja si vzdy navarim na cca 10 dni dopredu a zamrazim, cerstve navarene davam ten den a nasledujici a pak uz z mrazaku :wink:
pul lzicky oliv. oleje davam az do ohrateho pokrmu tesne pred podanim ditku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.5.10 13:01

Děkuji moc za radu.Vytiskla jsem si to a mám konečně zčeho čerpat.Sice jsem to teď jen na rychlo proletěla,ale myslím,že jsou tam užitečné rady.Chtěla jsem ještě říct,že mám sice už dvanáctiletého syna,ale u něho jsem si moc na stravu nedala pozor a pak měl dlouho různé zdravotní problémy a myslím si,že to bylo právě stravou.Teď uvidím.Budu pečlivější a snad bude malá vpořádku.Takže ještě jednou moc všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
18.2.14 12:29

Ahoj všem…ráda bych se zeptala, jak mám malému připravit brambor? Když jsem jej uvařila a rozmixovala, tak byl ten brambor tak suchý a „gumový“…a tak jej nejed :( Rovněž mi po příkrmu nechce nic pít ani heřmánkový ani fenyklový čaj ani vodu bohužel… Tudíž musím vždycky po příkrmu ještě kojit, což už jsem nechtěla.. prosím poraďte mi! Děkuji všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí