Ovesné vločky 8m a blindění

Bin
465
31.5.11 20:16

Ovesné vločky 8m a blindění

Mám dotaz. Dneska jsem našim dvojčatům poprvé zkusila dát ovesné vločky do ovoce na odpolední svačinu. Lepek už zkouším dva týdny a nikdy žádná reakce, ale dneska po těch vločkách docela dost blindily. Vypadaly normálně spokojeně, strašně jim to chutnalo, nevypadaly, že by bříško bolelo, jen prostě po tý sváče až do usnutí dost ublinkávaly. Tak mám strach, jestli to nemůže být alergie na lepek a nebo je to „jen“ to, že zažívání na to není ještě zvyklé?? taky si říkám, jestli jsme jim těch vloček nedala do ovoce moc…byla to cca 1/3 vloček a 2/3 ovoce :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
31.5.11 20:25

Možná jsi jich dala moc, doporučuju jemně mletý a předem namočit do horký vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
31.5.11 20:29
MarketaJ píše:
Možná jsi jich dala moc, doporučuju jemně mletý a předem namočit do horký vody.

díky…no namlela jsem je a nechala v tom ovoci, aby změkly…takže namočit…a dát íň - díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
31.5.11 21:08

Oves lepek neobsahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
31.5.11 21:24
Alpaka píše:
Oves lepek neobsahuje.

to jako fakt??? no tak tomám buď velký mezery nebo nevim…i na wikipedii píšou, že i oves obsahuje lepek…doktorka mi taky nedoporučila odvar z vloček na zácpu u mrňousů kvůli lepku…tak jsem z toho jelen :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
31.5.11 22:03
Bin píše:
Alpaka píše:
Oves lepek neobsahuje.
to jako fakt??? no tak tomám buď velký mezery nebo nevim…i na wikipedii píšou, že i oves obsahuje lepek…doktorka mi taky nedoporučila odvar z vloček na zácpu u mrňousů kvůli lepku…tak jsem z toho jelen :nevim: :think:
čistý oves lepek neobsahuje. Protože je často oves zpracováván z pšanicí, mlůže být lepkem kontaminován a proto je na obalech uváděno, že obsahuje lepek nebo že není vhodné pro celiatiky.
Oves obsahuje ale jinou látku, lepku vcelku podobnou a celiatici mohou na něj též reagovat.

Nesnášenlivost vzniká na jeho část - bílkovinu, která se u pšenice nazývá gliadin, u ječmene hordein a u žita sekalin. Komplikovaná je otázka ovsa.Ve většině odborných knih najdete, že oves lidé na bezlepkové dietě nesmí.V současné době, výzkumy potvrzují, že se oves smí, ale pouze tehdy, jestliže je zpracován na tzv. čistých strojích - to znamená, že nesmí přijít do styku s jinými lepkovými obilninami. Podle této verze lidé tedy čisté ovesné vločky označené přeškrtnutým klasem a prodávané ve speciálních obchodech se zdravou výživou smí. Čistý oves tedy lepek neobsahuje. Většinou tak můžeme koupit různé speciální ovesné müsli.
 http://www.celiakievrodine.cz/celiakie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
1.6.11 08:16
Alpaka píše:
Bin píše:
Alpaka píše:
Oves lepek neobsahuje.
to jako fakt??? no tak tomám buď velký mezery nebo nevim…i na wikipedii píšou, že i oves obsahuje lepek…doktorka mi taky nedoporučila odvar z vloček na zácpu u mrňousů kvůli lepku…tak jsem z toho jelen :nevim: :think:
čistý oves lepek neobsahuje. Protože je často oves zpracováván z pšanicí, mlůže být lepkem kontaminován a proto je na obalech uváděno, že obsahuje lepek nebo že není vhodné pro celiatiky.
Oves obsahuje ale jinou látku, lepku vcelku podobnou a celiatici mohou na něj též reagovat.Nesnášenlivost vzniká na jeho část - bílkovinu, která se u pšenice nazývá gliadin, u ječmene hordein a u žita sekalin. Komplikovaná je otázka ovsa.Ve většině odborných knih najdete, že oves lidé na bezlepkové dietě nesmí.V současné době, výzkumy potvrzují, že se oves smí, ale pouze tehdy, jestliže je zpracován na tzv. čistých strojích - to znamená, že nesmí přijít do styku s jinými lepkovými obilninami. Podle této verze lidé tedy čisté ovesné vločky označené přeškrtnutým klasem a prodávané ve speciálních obchodech se zdravou výživou smí. Čistý oves tedy lepek neobsahuje. Většinou tak můžeme koupit různé speciální ovesné müsli.
http://www.celiakievrodine.cz/celiakie/

jo tohle jsem taky našla…ale vločky jsem kupovala obyč, věřím, že lepkem kontaminovány jsou. :lol: takže teď je otázka, jestli jsem holky včera „jen“ předávkovala nebo to nějaká intolerance může být???? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí