Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Prosím sos radu.
Mám 4 měsíc clostilbegyt a dnes na ultrazvuku folikuly 26mm, 22mm a 19mm. Ale ovu měla být už ve středu a Dr říkala, že možná nepraskají ty foliky. Předepsala mi ovittrele s tím, že si mám píchnout 4 injekce najednou. Ve 4 si mám jít pro injekce, ale teď jsem si dělala ovulační test a mám ho poprvé zcela jasně pozitivní.
Mám si tedy ty ovitrelle pichat? Nebo pozitivní test znamená, že prasknul sám? Jsem se nikde nedočetla a Mudr tam už není.
Děkuji moc jestli některá budete vědět ![]()
@Haley30 4 injekce najednou???
to slyším poprvé. Normálně se píchá jedná
a je jedno, jestli je jeden folik nebo tři
pokud je to pozitivní a ještě jsi nepichala, tak lh samo vzrostlo a dává impuls k prasknutí
každopádně nevím, jak jsi přišla na to, zemřela být ovulace ve středu
ovulace je v době, kdy zkrátka folik doroste a dozraje a nemusí být pokaždé ve stejný den.
I když máš pozitivní ot, ovitrelle nic nezkazí s, každopádně by stačila jedna 🙈 maximálně se aplikuje 2 a to při stimulaci ivf
ale 4
to je slušná dávka. Narovinu, píchám jednu. Je to cca 6000 jednotek HCG a i to občas s tělem zamává. Neumím si představit, jak by ti bylo, do sebe dat najednou 24000 jednotek ![]()
@Haley30 a vůbec se divím, že doporučila snažení se třemi foliky, když je tam riziko trojčat 🙈 mě doktor nechtěl dávat ani se dvěma foliky, že vícečetné těhotenství ji rizikové ![]()
@bacova.mi děkuj za odpověď. No měla být ve středu, když jsem byla na folikumetrii a Dr říkala, že by měla být ovulace. Foliky byli 22,19 a 11.
Ona mi chtěla dát pregnyl s tím, že potřebuji 10 000 nějakých jednotek, ale ten se prý neprodává, tak jsme našli ovittrele, že má být to samé a ona, že tedy mám píchnout 4 tak nevím. Taky se mi to nezdá ![]()
@Haley30 každému praskají při jiné velikosti. Ten 26 už možná přerostl, ale není vyloučené, že taky praskne. I přes ovitrelle může přerůst v cystu. Ty ostatní dva určitě zítra nebo pozítří prasknout, když je dnes pozitivní ot a to i bez ovitrelle. Ale jak jsem psala, jednou injekci nic nezkazí s, jen podpořis prasknutí
pak budeš mít. po něm pozitivní testy ot i TT tak 12 dní, s tím počítej. Proto se testuje 14 dní po. pichnuti ![]()
@bacova.mi píše:
@Haley30 každému praskají při jiné velikosti. Ten 26 už možná přerostl, ale není vyloučené, že taky praskne. I přes ovitrelle může přerůst v cystu. Ty ostatní dva určitě zítra nebo pozítří prasknout, když je dnes pozitivní ot a to i bez ovitrelle. Ale jak jsem psala, jednou injekci nic nezkazí s, jen podpořis prasknutípak budeš mít. po něm pozitivní testy ot i TT tak 12 dní, s tím počítej. Proto se testuje 14 dní po. pichnuti
To jsem si právě načetla, ale bylo mi divné si dávat 4, co když si dám 2 když potřebuji asi nějakou vyšší dávku?
vůbec nevím kam zavolat a kde se zeptat ![]()
@Haley30 a nevím, jak paní doktorka pocita, když říká, že potřebuješ 10000 jednotek a dá 4 injekce po 6000
🙈 fakt ty 4 nepichej, bylo by to nejspíš zle
já mívám normálně po jedné injekci,, těhotenske,, příznaky. Několik dní bolest vaječníku, různé chutě, nevolnost, hořkost v puse,… I dvě by se mnou zamavaly 🙈
@Haley30 pokud máš už teď pozitivní ot, přirozeně vzrostlo a k ovulaci dojde. Dle mě by stačila už jedna na podpořeni. I tak už je to docela dlouho na píchnutí. Většinu se píchá při velikosti 17-20 mm max. Po ovitrelle se uspíší dozrávání a ještě doroste ![]()
@Haley30 píchni se jenom jednu injekci. I přes IVF, když těch folikulů je víc, tak se píchá pouze 1. Nikdy jsem neslyšela, že by se dávalo víc.
@bacova.mi píše:
@Haley30 pokud máš už teď pozitivní ot, přirozeně vzrostlo a k ovulaci dojde. Dle mě by stačila už jedna na podpořeni. I tak už je to docela dlouho na píchnutí. Většinu se píchá při velikosti 17-20 mm max. Po ovitrelle se uspíší dozrávání a ještě doroste
No to mě nestraš
tak já tedy prubnu jednu radši. 😂 se poseru ![]()
@Magda124 píše:
@Haley30 píchni se jenom jednu injekci. I přes IVF, když těch folikulů je víc, tak se píchá pouze 1. Nikdy jsem neslyšela, že by se dávalo víc.
Dobře, dám na Vás. Ona totiž Dr ještě volala nějaké magistře někam. Protože nevěděla co mi má předepsat ![]()
@Haley30 jedna bude určitě stačit, zvlášť když už máš takhle pozitivní ot, tak i přes ovitrelle nejspíš dojde k ovulaci dřív než za 36 hodin
takže bych to už dnes večer pojistila a pak i zítra
@Haley30 píše:🙈 🙈 🙈 Tak od takové doktorky bych utíkala mílovým krokem, pokud neví, co má předepsat 🤦♀️ měnila jsem za poslední dva roky dvakrát. Teď mám do třetice úžasnou doktorku, která ví, co dělá. Je to profesionál na svém místě a navíc lidská a empatická. Pokud gynekolog neví, co předepsat místo pregnylu, tak k tomu nemám co dodat
Dobře, dám na Vás. Ona totiž Dr ještě volala nějaké magistře někam. Protože nevěděla co mi má předepsat
@Haley30 byla jsem na IVF a měla jsem 7 folikulů a pouze 1 injekci ovitrelle. Asi bych uvažovala o změně doktorky.