Ovoce do škol

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jahuhudka
26.9.14 08:46

Ovoce do škol

Prosím co dostávají vaše děti v projektu Ovoce do škol? V jakám množství a jak často? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
26.9.14 08:51

@jahuhudka jednou tydne dostavaji nejake ovoce nebo dzusik. Zatim meli nejakou nektarinku, minuly tyden dzus a tenhle myslim rikal syn ze dostali blumu. Proc se ptas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.9.14 08:52

Teď to je myslím 1× týdně. Co si pamatuju z předchozích let, tak to bývaly pomeranče, švestky, mandarinky, blumy, jablka, hrušky, nektarinky, broskve, meruňky, ale měli jsme i mrkev, ředkvičky a okurku… Občas třeba 100% ovocné pití. Někdy je na dítě jeden kus, někdy víc. Nám vždycky přišlo několik krabic, my si to ve škole museli přepočítat a přerozdělit. Taky záleží na učitelce. Některé kolegyně daly dětem všechno hned první den a některé to rozdělily do více dní (když byly třeba 2 ks na dítě).

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
26.9.14 08:53

@quinny Děkuji,ale jedna pisatelka tady na emiminu se mě snaží pžesvědčit, že u nich dostávají xkrát týdně celou misku ovoce a k tomu džus. U nás je to stejné 1× týdně jeden kousek ovoce a 0,2 l džus

• Citovat
  • Upravit
alli_li
26.9.14 08:53

Ja teda budu mluvit za nasi skolku, ale tam maji kazdy den ovoce a zeleninu.
Jsem i rada, ze tam hludaji judelnicek, aby byla 1× tydne ryba, lustenina apod.
Smazeny jidlo za ty 3 tydny nemela dcerka ani jednou - takze je opravdu noc chvalim :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
alli_li
26.9.14 08:57

@jahuhudka schvalne jsem koukla na jidelak pro ZS co je s nasi skolkou spolecna a taky maji ovoce 1× tydne.

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.9.14 08:59

@alli_li Ovoce do škol je projekt, který nesouvisí se školní jídelnou. U nás je ovoce/zelenina k obědu plně v režii jídelny, ale toto je řízené odjinud a nejsou zapojené všechny školy.

• Citovat
  • Upravit
1850
26.9.14 09:01

@jahuhudka Dcera dostala minulý týden jeden sáček s ovocem a včera džus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
26.9.14 09:03

U nás loni cca 4× za školní rok. Letos zatím 1 krabička zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.9.14 09:06

@Billi přesně tak, dneska si myslím už hlídá každá jídelna, aby měli denně k obědu alespoň jeden kousek ovoce nebo zeleniny, popřípadě saláty, ryby a luštěniny, je to tzv spotřební koš, který musí jídelna splnit. Ovoce do škol je jiná věc. Myslím, že loni dostávala dcerka jen jednou měsíčně, ted taky mluvila o nějakém džusu a přinesla hrušku nebo hrozno či tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.9.14 09:06

@jahuhudka na bývalé škole dostávali ovoce každý den plus jednou týdně větší balení a pitíčko - to, co je na fotce u @Tapa
Letos změnil školu a upřímně netuším, protože si vyškemral pobyt v družině až do 4 a všechno sní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.9.14 09:19

Ono taky ovoce do škol je v každé škole jiné, protože každá škola má jiného dodavatele. Na oficiálních stránkách mají, že musí být něco minimálně 2× do měsíce. Akorát netuším, jak to je s dodavateli, ale myslím, že si je škola vybrat nemůže. U nás děti dostávají pití od Kubíka a ovoce dostáváme kusově ve velkých pytlích/krabicích a to se přerozděluje podle potřeby. Bohužel se nám několikrát stalo, že větší část byla shnilá, tak děti nedostaly nic.

• Citovat
  • Upravit
5822
26.9.14 09:26

@quinny asi bydlíš někde poblíž nás - dcera přinesla zatím přesně to stejné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.9.14 09:45

@Aamanda uuuplne na druhe strane republiky :mrgreen: mozna stejny dodavatel :lol: nektarinku jsem i videla tu donesl domu, byla jeste dost nezrala tak jsem ji dojidala :P blumu jsem nevidela o te mi vcera jen rekl. Byl dlouho v druzince tak to stihl vse pojist :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
26.9.14 09:47

@Billi no to pak ma ta akce velky vyznam ze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin