Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, stejně jako všechny školky, tak i ta naše opakovaně pořádá akce pro rodiče, např. podzimní dílničku, vystoupení dětí, nyní seznamovací odpoledne pro rodiče s dětma - ALE všechny akce začínají většinou od 14:30h, v lepším případě od 15h. Já s manželem pracujeme na plný úvazek, takže opravdu nejsem schopná se těchto akcí zúčastnit, což je samozřejmě líto hlavně mé dceři a vedení školky na to také reaguje v tomto duchu. Bbaibičku tam věčně posílat nechci, už tak mi pomáhá děti vyzvedávat, navíc to mají být akce zejména pro rodiče!! Tak se ptám, jak je to u vás ve školkách? Co proti tomu můžu dělat, krom pohovoru s ředitelkou? Že uč. chtějí výt brzo doma, to slyšet nechci - všichni pracující pokud musí, zůstanou v práci déle a také spěchají domů. Tak pro koho teda ty „akce“ jsou? Pro rodiče a děti nebo pro zaměstance školky? Omlouvám se, ale ta zlost ze mě fakt sálá…
U nás ve školce jsou tyto akce také v tomto čase. Nemám problém jednou za čas odejít z práce o chvilku dřív. ![]()
A kolik těch akcí máte? mně by nedělalo problém vzít si čtyřikrát za rok půl den volna
ono zas pořádat něco od 19:00, tak zase rodiče budou mrmlat, že děti musí jít včas spát, že sebou nemůžou vzít mimino atd…
Tak já mám naštěstí pracovní dobu, že stíhám…a nebo prostě odejdu dřív
domluvím se…a kdyby ne, půl den dovolený snad jde vzít ne???
To je na libovuli skolky, ale v nasi statni jsou veskere akce typu dynovani, uklid zahrady, spekacky atd az tak od 16-16,30 a to muzou stihnout rodice oba ![]()
U nás jsou většinou od půl čtvrté, od čtyř. Občas bylo něco od tří, to jsem pak taky byla nahraná.
@majdula1 píše:
To je na libovuli skolky, ale v nasi statni jsou veskere akce typu dynovani, uklid zahrady, spekacky atd az tak od 16-16,30 a to muzou stihnout rodice oba
Přesně tak by to dle mého názoru mělo být
začátek 15:30-16h.
U nás jsou tyhle akce většinou od 16 - to už se dá. Občas něco je od 15, to má manžel trochu problém - volno si vzít nemůže a dojíždí, ale zatím vždycky všecko stihl (i když se přiřítil třeba o 15 minut později).
@Da. píše:
Dobrý den, stejně jako všechny školky, tak i ta naše opakovaně pořádá akce pro rodiče, např. podzimní dílničku, vystoupení dětí, nyní seznamovací odpoledne pro rodiče s dětma - ALE všechny akce začínají většinou od 14:30h, v lepším případě od 15h. Já s manželem pracujeme na plný úvazek, takže opravdu nejsem schopná se těchto akcí zúčastnit, což je samozřejmě líto hlavně mé dceři a vedení školky na to také reaguje v tomto duchu. Bbaibičku tam věčně posílat nechci, už tak mi pomáhá děti vyzvedávat, navíc to mají být akce zejména pro rodiče!! Tak se ptám, jak je to u vás ve školkách? Co proti tomu můžu dělat, krom pohovoru s ředitelkou? Že uč. chtějí výt brzo doma, to slyšet nechci - všichni pracující pokud musí, zůstanou v práci déle a také spěchají domů. Tak pro koho teda ty „akce“ jsou? Pro rodiče a děti nebo pro zaměstance školky? Omlouvám se, ale ta zlost ze mě fakt sálá…
Na žádné dílničky nechodíme - ani to po nás nikdo nechce.
Ostatní akce - u nás jsou naplánovány předem, víme o nich včas, takže není problém si to zařídit, zase tolik jich není. Jednou máma, podruhé táta… ![]()
Většinou bývají kolem 16:00, ale i dřív - podle toho, o co jde. Navíc - na pozdější hodinu plánované akce znamenají, že jsou mnohé děti unavené… a podle toho to potom vypadá.
Já chápu, že učitelky nebudou akce pořádat po své pracovní době. Super, když to tak občas někde je, ale to je jen a jen na chuti učitelek nebo vedení školky.
Zajímalo by mě, kolik rodičů může čerpat 1/2 denní dovolenou na akce ze školky… většina si ji šetří na návštěvy lékařů apod. Navíc pokud mám ještě jedno dítě školou povinné a např. včera měli ředit. volno, tak opravdu tu dovolenou využívám jen na zásadní věci.
U nás ve školce jsou tyhle akce, taky kolem té třetí hodiny. A to by jsi nemohla jednou za čas jít z práce dřív? Nebo manžel?
Chápu, že do práce chodit musíte, ale co se týče dětí, je potřeba si ten čas najít
@Da. Ty si bereš dovolenou, když jdeš k lékaři? Proč? Ty pracuješ na směnný provoz? Určitě by se přece dalo jednou za čas odejít dřív nebo si přehodit směnu, ne? A když na to přijde, taky se nemusíte účastnit úplně každé akce..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.