Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás ve školce jsou akce od 16 hodin. Pokud se jedná o schůzku pro rodiče, tak od 17 hodin.
Ja mam dite v soukrome skolce a akce dite+rodic jsou temer kazdy mesic.
Zacinaji vetsinou 15-15:30. Tyto akce jsou na zacatku prazdnin jasne dane na cely rok, aby sj to rodice mohli zaridit. Muj chlap si nemuze brat volno neustale, neucastni se vsech akci. Ale aspon ma cas hoodne dopredu si to zaridit.
Treba vanocni dilny nemaji takovou vahu jako vystoupeni. Takze ja chodim na vsechny a manzel na ty „nejdulezitejsi“
Zkuste se prostridat s manzelem.
@Ukulina píše:
@Da. Dovolená na návštěvu lékaře? Proč?
Protože někteří zaměstnavatelé mají děsný problém s respektováním zákoníku práce. ![]()
Ja mam dite v soukrome skolce a akce dite+rodic jsou temer kazdy mesic.
Zacinaji vetsinou 15-15:30. Tyto akce jsou na zacatku prazdnin jasne dane na cely rok, aby sj to rodice mohli zaridit. Muj chlap si nemuze brat volno neustale, neucastni se vsech akci. Ale aspon ma cas hoodne dopredu si to zaridit.
Treba vanocni dilny nemaji takovou vahu jako vystoupeni. Takze ja chodim na vsechny a manzel na ty „nejdulezitejsi“
Zkuste se prostridat s manzelem.
@Da. píše:
Upřímně nevím, kam tu debatu zase směřujete?Ptala jsem se, v jakém časovém úseku Vaše školka pořádá akce pro děti? Nepíšu nic o tom, že je jich hodně, nebo nemám ZÁJEM se jich zúčastnit! Mám ty akce ráda a vítám je, pokud jsem seděla doma na zadku s druhým dítětem pravidelně jsem na ně docházela.. teď se mi jedná jen o to, že začínájí tak brzo..
1× za ctvrt roku…ted byůa seznamovaci-dlabani dyne, pak az vanocni besidka
@mroe píše:
Ja to zcela chapu. U nas se hlasi dovolena do konce kalendarniho roku v breznu( a pak uz se s tim da hnout jen malo, nastesti maji ve skolce prazdniny stale v podobne dobe), k dr. muzu jen zcela vyjimecne, smenny provoz nemame a dovolena mi sotva staci na pokryti prazdnin a vsech reditelskych svatku. Odejit z prace driv muzu naprosto vyjimecne a byt ve skolce takhle brzy bych teda nemohla nikdy. U nas akce nastesti zacinaji vetsinou v 16 hod,. to s jazykem na veste a s odchodem o neco driv stiham.
Pro ty, co nechapu, pracuju ve zdravotnictvi, neslouzim. Nekde to proste skutecne nejde.
Dobře, s tou dovolenou je to problém, ale přece domluvit se s kolegyněmi, že potřebuješ odejít dřív nebo si prohodit směnu? Chápu, že to asi nejde vždycky..
@Da. tak u nás jsou takovéto akce většinou od 15:30 - první schůzka rodičů byla takto, když je zpívání maminkám nebo něco podobného je to od 17 hodin…navíc zas tak často ty akce nejsou. tak možná 4 do roka ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Protože někteří zaměstnavatelé mají děsný problém s respektováním zákoníku práce.
Tak to už je na tobě
Pokud je to tak, vážně bych se zamýšlela nad hledáním jiné práce
Hm, tak naše školka pro jistotu žádné akce pro rodiče nedělá
Dcera je tam teď druhým rokem a zatím nic, ani žádná besídka apod. ![]()
@Levandule121 píše:
Tak naše školka (státní) toto pořádá max. 1× za půl roku. Předtím v soukromé byly ale tyto akce co měsíc. Já byla doma s mladším, tak jsem to zvládala. Pracující maminky měly dost často zkrácený úvazek, tak sice trochu brblaly, ale byly tam. Když byl den otců nebo koncert, besídka a tak, vzal si volno i můj muž. Poprvé jsem ho donutila a byl mi pak vděčný - ve školce dělají na den otců sportovní dopoledne a strašně moc si to se synem užili - ten půl den dovolené byl dobře investovaný!Jinak tam vždy bylo 1 - 2 děti pravidelně nez rodičů (ty samé děti) a těch mi bylo tedy strašně líto. Na poslední školkový den byla zahradní slavnost a jecna holčička - předškolačka to tam celé probrečela - že chce maminku. A to tam měla chůvu… Jinak hodně chodí i prarodiče - nebála bych se je tam poslat, vždyť si to užijí, myslím, že by to mohli brát jako odměnu za to normální vyzvedávání, ne jako přítěž!
Jinak školka je organizace vzdělávací, ne sociální. Nejde tam o to, aby hlídali děti po celou pracovní dobu rodičů a ještě dělali přesčasy. (Upřímně řečeno, učitelky si ani nesmí vybrat do olenou ve šk. roce, jet třeba v zimě se svými dětmi na hory…) Nehledě na to, že děti už jsou k večeru unavené a odpoledne mají kroužky nebo rodiče vodí na kroužky starší sourozence. Takže by také nemohli.
A obecně tento trend zařazení rodiny do života školy vnímám velice pozitivně. Vyzkoušela jsem si to v té soukromé školce vrchovatou měrou a mělo to jednoznačně na dítě velice pozitivní dopad!
Pokud chcete brát školku jen jako odkladiště dětí, tak prosím. To dítě to tak ale pocítí a bylo by určitě vděčnější za půl vaší dovolené strávené s ním ve školce, třeba i na úkor letní dovolené u moře. Tohle je pro něj důležitější!
@Silwinka87 píše:
Dobře, s tou dovolenou je to problém, ale přece domluvit se s kolegyněmi, že potřebuješ odejít dřív nebo si prohodit směnu? Chápu, že to asi nejde vždycky..
Jak prohodit, kdyz mam jen ranni?
S jakou kolegyni se mam domluvit, kdyz je nas trvale pdostav a na pracovisti po jednom?
@mroe píše:
Jak prohodit, kdyz mam jen ranni?
S jakou kolegyni se mam domluvit, kdyz je nas trvale pdostav a na pracovisti po jednom?
A to pracuješ na jakém oddělení, že jsi tam sama? ![]()
U nás vše začíná 15,30-16. Zrovna dneska máme jablíčkovou slavnost, tak se všichni už těšíme ![]()
@Silwinka87 píše:
A to pracuješ na jakém oddělení, že jsi tam sama?
Na rentgenu. A jsem lekar, laborant to za me nepopise.
V nasi nemocnici je rentgenu a rentgenovych pracovist spoustu( plus CT, UZ, MR), vsude je lekar potreba a vzhledem k pavilonovemu systemu a mnoystvi prace nemuzou sedet na dvou mistech zaroven.
@mroe píše:
Na rentgenu. A jsem lekar, laborant to za me nepopise.
V nasi nemocnici je rentgenu a rentgenovych pracovist spoustu( plus CT, UZ, MR), vsude je lekar potreba a vzhledem k pavilonovemu systemu a mnoystvi prace nemuzou sedet na dvou mistech zaroven.
Tak tomu rozumím..Doktorka mě popravdě nenapadla
Hned jsem si vybavila sestřičku ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.