Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Silwinka87 píše:
Tak to už je na toběPokud je to tak, vážně bych se zamýšlela nad hledáním jiné práce
Už jsem naštěstí na MD (a to mi chtěl ještě diktovat, kdy na ni nastoupím) a doufám, že za tři roky se mi jinou práci podaří sehnat. Jsem ze severu Čech a s prací to tu není zrovna nejveselejší. To víš, že po jiné práci jsem koukala pořád.
@Raduš.ka44 píše:
Už jsem naštěstí na MD (a to mi chtěl ještě diktovat, kdy na ni nastoupím) a doufám, že za tři roky se mi jinou práci podaří sehnat. Jsem ze severu Čech a s prací to tu není zrovna nejveselejší. To víš, že po jiné práci jsem koukala pořád.
Je to na prd..Práce se hledá těžko
Taky jsem teďka na MD, takže jsem ráda, že mám víc času ![]()
@mona77 píše:
A proc by mel mit zamestnavatel nejaky namitky k tomu, ze si beres pul dne dovolene? Kdy si ji vyberes, je snad tvoje vec. Chapu, ze drivejsi odchody jsou u nekterych zamestnani utopii. Ale dovolena?
Dovolenou určuje zaměstnavatel.
Takže nemusí vyhovět žádosti zaměstnance
![]()
@Silwinka87 píše:
Tak tomu rozumím..Doktorka mě popravdě nenapadlaHned jsem si vybavila sestřičku
Jen jsem chtela poukazat na to, ze si dovedu predstavit spostu pracovnich pozic, kde je podobna dohoda velmi obtizna, nekde skoro nemozna.
Treba nemocni si chodi k lekari jak chteji, ne tak, jak by se to hodilo lekari
![]()
@mroe píše:
Jen jsem chtela poukazat na to, ze si dovedu predstavit spostu pracovnich pozic, kde je podobna dohoda velmi obtizna, nekde skoro nemozna.
Treba nemocni si chodi k lekari jak chteji, ne tak, jak by se to hodilo lekari![]()
A to mne jednou pan doktor od rentgenu asi odesel
, stravila jsem 3 hodiny v cekarne neurologie, aby mi tam pak neurolog sdelil, at si vezmu Ibalgin a prijdu se ukazat další den, protože není nikdo, kdo by mu popsal rtg snímek (asi byla ve skolce besídka
)
@mroe můžu mimo téma? Děkuji. ![]()
Jak dlouho trvá „vyvolání“ snímku…
Ptám se, protože to čekání je vždy věčnost ![]()
@Lenka512 píše:
@mroe můžu mimo téma? Děkuji.
Jak dlouho trvá „vyvolání“ snímku…
Ptám se, protože to čekání je vždy věčnost
Jednoho? Pacient v nemocnici jich ma casto daleko vic.
Pokud maji primou digitalizaci - tak chvilku, vcetne prenosu. Ale jeho popis muze trvat nepomerne dele( zvlast pokud se odesilajici lekar neobtezuje sdelit dulezitou anamnezu, duvod vysetreni, souvisejici operace apod a lekar se pak musi po vsem pidit, prochazet kartu, nebo vypisovat skalu moznych pricin stavu, ktery vidi apod…)
Navic, pokud je pacient pred okenkem sam, muze mit pocit, ze ceka na popis jen toho sveho, ale uz nevidi, ze dr. popisuje snimky porizene treba i na dalsich pracovistich v nemocnici ( snimky se soustredi treba v jedne popisovaci konzoli), ktere maji samozrejme jako akutni vyssi prioritu. Navic nemusi zrovna byt v tom okamziku vubec pritomen, protoze muse byt treba na sale, na ARU nebo na jinem oddeleni( UZ), nebo dela UZ treba vedle na druhem pracovisti, ma seminar s kliniky apod…
Příspěvek upraven 24.09.14 v 12:34
@Lenka512 píše:
Dovolenou určuje zaměstnavatel.
Takže nemusí vyhovět žádosti zaměstnance![]()
Jo mas pravdu. Nejak jsem si neuvedomila, ze zamestnavatel musi s zadosti souhlasit
. U nas to je automaticky, ze si muzem vybrat kdy chceme.
@majdula1 píše:
To je na libovuli skolky, ale v nasi statni jsou veskere akce typu dynovani, uklid zahrady, spekacky atd az tak od 16-16,30 a to muzou stihnout rodice oba
tak to závidím osvícenou školku. U nás od těch 14:30max 15h. Akcí je hodně a problémm to pro mě je, plácat dovolenou na školkové akce. Už takhle ji plácám na nemoce apod.
@Da. píše:
Dobrý den, stejně jako všechny školky, tak i ta naše opakovaně pořádá akce pro rodiče, např. podzimní dílničku, vystoupení dětí, nyní seznamovací odpoledne pro rodiče s dětma - ALE všechny akce začínají většinou od 14:30h, v lepším případě od 15h. Já s manželem pracujeme na plný úvazek, takže opravdu nejsem schopná se těchto akcí zúčastnit, což je samozřejmě líto hlavně mé dceři a vedení školky na to také reaguje v tomto duchu. Bbaibičku tam věčně posílat nechci, už tak mi pomáhá děti vyzvedávat, navíc to mají být akce zejména pro rodiče!! Tak se ptám, jak je to u vás ve školkách? Co proti tomu můžu dělat, krom pohovoru s ředitelkou? Že uč. chtějí výt brzo doma, to slyšet nechci - všichni pracující pokud musí, zůstanou v práci déle a také spěchají domů. Tak pro koho teda ty „akce“ jsou? Pro rodiče a děti nebo pro zaměstance školky? Omlouvám se, ale ta zlost ze mě fakt sálá…
u nás ve školce se takové věci pořádali klidně i od 9. ráno
prostě jsem to vždy zařídila, vzala si volno atd..
Všem tedy děkuji za Vaše reakce, z kterých mi povětšinou vyplynulo, že se obracet na ředitelku s požadavkem posunu počátků akcí nemám. Jelikož já jsem ta neschopná, co si neumí neustále vyřizovat 1/2 denní dovolenou na akce ze školky, kterých bych se samnozřejmě zúčastnit chtěla. Ale kterou se snažím šetřit na všechny prázdniny a volna, jelikož mám i druhé dítko- školou povinné (2. třída) a musím to JEHO prázninové volno spolu s manželem nějak pokrýt.
@Da., máš pravdu. Na ředitelku se raději neobracej. Tímhle tónem a těmihle argumenty, jak jsi předvedla v posledním příspěvku, ze sebe uděláš jen naprostého pitomce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Užijte si to