Akce školky od 14:30 - jak je to u vás?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
24.9.14 10:36
@Da. píše:
Dobrý den, stejně jako všechny školky, tak i ta naše opakovaně pořádá akce pro rodiče, např. podzimní dílničku, vystoupení dětí, nyní seznamovací odpoledne pro rodiče s dětma - ALE všechny akce začínají většinou od 14:30h, v lepším případě od 15h. Já s manželem pracujeme na plný úvazek, takže opravdu nejsem schopná se těchto akcí zúčastnit, což je samozřejmě líto hlavně mé dceři a vedení školky na to také reaguje v tomto duchu. Bbaibičku tam věčně posílat nechci, už tak mi pomáhá děti vyzvedávat, navíc to mají být akce zejména pro rodiče!! Tak se ptám, jak je to u vás ve školkách? Co proti tomu můžu dělat, krom pohovoru s ředitelkou? Že uč. chtějí výt brzo doma, to slyšet nechci - všichni pracující pokud musí, zůstanou v práci déle a také spěchají domů. Tak pro koho teda ty „akce“ jsou? Pro rodiče a děti nebo pro zaměstance školky? Omlouvám se, ale ta zlost ze mě fakt sálá…

Na tom je hezky videt, ze opravdu není ten, aby se zavděčil lidem všem.
Nase skolka neporada nic, krome vanocni besicky (nevim, kde jsi vzala, ze „stejne jako všechny skolky, i ta nase porada opakovane…atd“. Kéž by nase skolka nekdy něco uspořádala. My nemame ani 1× rocne tridni schůzku. Taky se par lidi chystalo jit na kus reci k ředitelce - a Vy se zase chystate k ředitelce, ze je toho moc a brzy :mrgreen:
Budte radi, ze to mate, budete mit krasny vzpomínky, deti budou nadsene, a nejak si to zaridte ;)
p. s. dovolenou na doktora jsem si v zivote nebrala. Taky delam na plny uvazek a mam 4 tydny dovolene na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
24.9.14 10:36
@Petra Z píše:
K lékaři si beru propustku :nevim:
ale jak říkám, já mám to štěstí, že na akci jít můžu…ale ono jich zase tolik není
loni jen besídky a letos už jich bude víc…
ale kdybych nemohla já ani manžel, poslala bych aspoň babičku…

To je právě o tom, zařídit to tak, aby tam prostě někdo s tím děckem byl :nevim: Moji rodiče byli pracovně velmi vytížení, oba dva, ale vždycky si na akce typu vánoční besídka čas udělali, jeden nebo druhý :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5822
24.9.14 10:39

U nás tedy většinou všechno začíná v 16h. Naštěstí, jinak by mě to pěkně štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65348

@Silwinka87 tak tak…
aspoň na začátek…kdyby mamka a taťka třeba dojeli později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545

Dílničky také tak, lampionový, špekáčky od čtyřech…ale to je mimo areál školky. Ve čtyři až pět se školka zavírá, takže mi to přijde i logické, když ten náš kreativec hodinu vystřihuje sluníčko :lol: přijít si můžeš kdykoliv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
24.9.14 10:42
@Da. píše:
Děkuji za reakce, jsem hodně překvapená 8o, kolik zaměstnavatelů je velice benevolentních v poskytování 1/2 dovolené či dřívějších odchodů… :)

Akce školky nejsou ze dne na den - ví se o nich dopředu, tj. ten půlden dovolené si můžeš nahlásit včas.

Kromě toho, například na toho lékaře máš nárok ze zákona, na to žádnou dovolenou nepotřebuješ… a už vůbec ne povolení zaměstnavatele.

Myslím, že by sis měla některé věci trochu ujasnit. Nejsou „všichni zaměstnavatelé benevolentní“ - jenom většina rodičů zná nejen své povinnosti, ale také svá práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
24.9.14 10:43
@Janička10 píše:
No tohle byla normalne akce pro rodice s detma na zahrade - jako na seznameni…

Tak ona to má každá školka jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1845
24.9.14 10:44

Dcera mi půjde do školky až po novém roce, ale už to vidím… Nějaká akce bude zrovna v ten den, kdy přijede vedení na inspekci nebo bude porada a já prostě budu muset trčet v práci do 18 hod. Na tohle jsem expert, stává se mi to pořád. Babičky bydlí 100 km, takže ty tam taky nepošlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Da.
77

Upřímně nevím, kam tu debatu zase směřujete? :roll: Ptala jsem se, v jakém časovém úseku Vaše školka pořádá akce pro děti? Nepíšu nic o tom, že je jich hodně, nebo nemám ZÁJEM se jich zúčastnit! Mám ty akce ráda a vítám je, pokud jsem seděla doma na zadku s druhým dítětem pravidelně jsem na ně docházela.. teď se mi jedná jen o to, že začínájí tak brzo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
@Petra Z píše:
@Silwinka87 tak tak…
aspoň na začátek…kdyby mamka a taťka třeba dojeli později…

Přesně tak.. ;)

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
24.9.14 10:47
@Da. píše:
Upřímně nevím, kam tu debatu zase směřujete? :roll: Ptala jsem se, v jakém časovém úseku Vaše školka pořádá akce pro děti? Nepíšu nic o tom, že je jich hodně, nebo nemám ZÁJEM se jich zúčastnit! Mám ty akce ráda a vítám je, pokud jsem seděla doma na zadku s druhým dítětem pravidelně jsem na ně docházela.. teď se mi jedná jen o to, že začínájí tak brzo..

Tak ale na to se ti odpovědi dostalo, si myslím :nevim: Každá školka to má jinak..Někde je to dřív, někde později. Nikdy se nejde zavděčit všem rodičům..
To že tu reagujeme na to, že je třeba si ten čas udělat, to jde přece s tématem ruku v ruce…

• Citovat
  • Upravit
15924
24.9.14 10:49

My memli ted akci ve skolce v pátek…na 15,30…ja jsem teda doma s mladsi, takze problem neni, ale pro dcerku je to dulezite a proste si volno udelal i manzel co je v praci od rana do vecera…je jasne kdyby byl treba sluzebne mimo tak by to neslo, ale proste se to snazil zaridit, jsou to sice male, ale dulezite okamziky pro jeho dcerku…dalsi akce je teda az vanocni besidka a volno uz ma nahlaseno taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.9.14 10:49

Ve všech školkách je to +/- stejné. U nás o akcích vždy dopředu informují a já si buď vyřídím, že odejdu dříve, nebo si vezmu půl den dovolenou. Těch akcí zase není tolik, aby mně to tak znepokojovalo a štvalo.
Na lékaře si dovolenou nečerpám, ze zákona mám nárok na 4 hodiny denně. Pokud se pak nevracím do práce, vezmu si na celý den sick day, ale tento benefit nemá každý zaměstnavatel.
Oba jsme zaměstnaný na plný pracovný úvazek a dost časově vytížený, babičky nemáme. Ale ještě se nestalo, abychom někde chyběli. Na tyto akce se uvolňujeme z práce oba, chceme být u toho spolu :srdce:
Zajímalo by mně, jak to děláš, když si chceš vzít třeba letní dovolenou? To se opravdu musíš prosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
24.9.14 10:50
@Silwinka87 píše:
A není to spíš tak trochu o tobě/o vás? :nevim:

Ja to zcela chapu. U nas se hlasi dovolena do konce kalendarniho roku v breznu( a pak uz se s tim da hnout jen malo, nastesti maji ve skolce prazdniny stale v podobne dobe), k dr. muzu jen zcela vyjimecne, smenny provoz nemame a dovolena mi sotva staci na pokryti prazdnin a vsech reditelskych svatku. Odejit z prace driv muzu naprosto vyjimecne a byt ve skolce takhle brzy bych teda nemohla nikdy. U nas akce nastesti zacinaji vetsinou v 16 hod,. to s jazykem na veste a s odchodem o neco driv stiham.
Pro ty, co nechapu, pracuju ve zdravotnictvi, neslouzim. Nekde to proste skutecne nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
24.9.14 10:50
@Da. píše:
Upřímně nevím, kam tu debatu zase směřujete? :roll: Ptala jsem se, v jakém časovém úseku Vaše školka pořádá akce pro děti? Nepíšu nic o tom, že je jich hodně, nebo nemám ZÁJEM se jich zúčastnit! Mám ty akce ráda a vítám je, pokud jsem seděla doma na zadku s druhým dítětem pravidelně jsem na ně docházela.. teď se mi jedná jen o to, že začínájí tak brzo..

Tak to řeš u Vás ve školce - pokud má problém více rodičů, nebude to tak těžké změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin