Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud jsi měla pozitivní tt pak se jednalo o těhotenství. Pravděpodobně se neudrzelo a odešlo s ms. Jsou ale i ženy, co měly ms a těhotenství to zvladlo. Zkus testovat ještě po skončení ms, zda čárka slábne a mizí
Já bych vůbec nekoumala nějaký testy. Menstruace přišla. To znamená, ze téměř jistě nejsi těhotná. Pozitivní test muže znamenat prosperující nebo neprosperujici těhotenství. Muzes si udělat test za týden, zda bude čárka silnější.
P. S. K oplodnění je potřeba mít sex, ne se jen tulit ![]()
No máš to pěkně zamotané..Tak pokud jsi těhotná, tak reaguje i ovu test, obráceně ne..Takže jsi pravděpodobně těhu chvíli byla, ale odešlo samo s MS..No a otázka je, kdy teda byla ta ovulace..Musela být brzy, jinak by pak na tt ještě nic nebylo, ne?
@skorotehotna píše:to vím 😁 ale jde mi o to kdy teda byla ovu.. a jestli tohle teda nakonec nebyla jen ovu 😁 😁 mám v tom právě bordel nu 🙁
Já bych vůbec nekoumala nějaký testy. Menstruace přišla. To znamená, ze téměř jistě nejsi těhotná. Pozitivní test muže znamenat prosperující nebo neprosperujici těhotenství. Muzes si udělat test za týden, zda bude čárka silnější.P. S. K oplodnění je potřeba mít sex, ne se jen tulit
Pokud by opravdu byla ovulace 2 dny před MS, tak se otěhotnět nedá. Luteální fáze (doba od ovulace do konce cyklu) je pro uhnízdění oplodněného vajíčka hodně důležitá. Je dlouhá 12 - 16 dnů po ovulaci (min. 10 dnů). Pokud jsi měla pozitivní těhotenský test, těhotná jsi byla, možná stále ještě jsi. I přes krvácení v těhotenství se embryo může udržet, jde o to, z jakého důvodu krvácíš. Nejčastěji však se jedná o biochemické těhotenství, které MS vlastně odstraní.
@Anonymní píše:
No máš to pěkně zamotané..Tak pokud jsi těhotná, tak reaguje i ovu test, obráceně ne..Takže jsi pravděpodobně těhu chvíli byla, ale odešlo samo s MS..No a otázka je, kdy teda byla ta ovulace..Musela být brzy, jinak by pak na tt ještě nic nebylo, ne?
No právě.. při dlouhém cyklu 43 dní je blbost asi abych měla OVu už hned brzy.. hlavně nepřišly žádné příznaky.. vždy poznám že mám ovu podle těch prsou.. vždy mi to sedělo s ovu trestána.. a teď celých 40 dní nic až teď… A to bylo zrovna to,, nevydařené tehu,, tak to právě nechápu 🤷 🤷 ![]()
@bartsch píše:
Pokud by opravdu byla ovulace 2 dny před MS, tak se otěhotnět nedá. Luteální fáze (doba od ovulace do konce cyklu) je pro uhnízdění oplodněného vajíčka hodně důležitá. Je dlouhá 12 - 16 dnů po ovulaci (min. 10 dnů). Pokud jsi měla pozitivní těhotenský test, těhotná jsi byla, možná stále ještě jsi. I přes krvácení v těhotenství se embryo může udržet, jde o to, z jakého důvodu krvácíš. Nejčastěji však se jedná o biochemické těhotenství, které MS vlastně odstraní.
Druhý den jsem šla na krev a HCg prý bylo skoro na nule.. tak myslím že mimi odešlo s MS.. ale nejde mi do hlavy ta ovu.. je blbost abych měla OVu i při tehu ne? ![]()
@Bubu23T píše:
No právě.. při dlouhém cyklu 43 dní je blbost asi abych měla OVu už hned brzy.. hlavně nepřišly žádné příznaky.. vždy poznám že mám ovu podle těch prsou.. vždy mi to sedělo s ovu trestána.. a teď celých 40 dní nic až teď… A to bylo zrovna to,, nevydařené tehu,, tak to právě nechápu 🤷 🤷
Ovulaci jsi musela mít dříve, tak před 2 týdny. Vždyť jen 5 - 9 dnů trvá oplodněnému vajíčku než doputuje do dělohy a uhnízdí se. Pak se teprve začíná tvořit hormon hCG, který zaznamenají těhotenské testy a ty to nezvládnou dříve jak 10 dnů po ovulaci, spíš tak těch 14 dnů.
@Bubu23T píše:
Druhý den jsem šla na krev a HCg prý bylo skoro na nule.. tak myslím že mimi odešlo s MS.. ale nejde mi do hlavy ta ovu.. je blbost abych měla OVu i při tehu ne?
Ano, je to blbost. Spíš jsi na sobě ovulaci nepoznala, ale to také není nic divného
Ale evidentně jsi ji neprošvihla
Jen se jednalo o biochemické těhotenství, to je také běžné. Tělo si samo poradilo se špatně založeným těhotenstvím nebo špatným embryem.
@Bubu23T ovulace proste byla zhruba těch 10-14 dni před pozitivním tehotenským testem.