Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat.
Dnes ráno jsem dělala OVU test, na kterém byla slabší čárka.
Menstruace tento měsíc proběhla od 8-14teho, minulý měsíc od 4-10teho.
Což znamená, že cyklus je 36 dní.
Ovšem MS není vždy pravidelná. Proto mě zajímá zda je to možné. Děkuji ![]()
Testovací čárka by měla být minimálně stejně silná, jako kontrolní (na ovu testu). Jinak já mám celý cyklus slabou čárku na ovu testu ![]()
Na ovulačním testu je druhá čárka téměř celý cyklus. Záleží na její intenzitě viz příbalový leták.
Pokud byla na OT slabá čárka, tak to není pozitivní test, tudíž neznačí ovulaci.
Slabší čárka není pozitivní test. A pozitivní test znamená ovulaci za další den-dva. Při šestatřicetidenním cyklu bych čekala ovulaci po 20. dnu cyklu, ale pokud je nepravidelný, tak i kdykoliv jindy.
@Markéta188 to neni pravda. Ja ma druhou carku viditelnou opravdu jen v obdobi ovulace
jinak mam test s jednou carkou
@Kacule55 píše:
@Markéta188 to neni pravda. Ja ma druhou carku viditelnou opravdu jen v obdobi ovulacejinak mam test s jednou carkou
A jakou značku OT používáš?
U GS mamatest jsem měla sotva ducha po celý cyklus (ovulace byla) a Livsane má více barviva a viditelnou čárku jsem měla po celou dobu cyklu.
@korn123 klasicke testy od Dr. maxe 7 v jednom baleni. A na me tedy funguji bez problemu
Já řeším něco podobného
ale test byl úplně pozitivní ![]()
Ms jsem měla 3 dny, už před ms jsem měla 4 dny bt nezvykle nízko a bolel mě vaječník. 3 DC mě bolel hodně při túře, takže jsem si myslela, že je to námahou, ale nedalo mi to a 4 DC zkusila ot a světe div se, byl pozitivní
dělala jsem ten den 3 testy (dopoledne silný, odpoledne silnější, večer nejsilnější ) a 5 DC už negativní a jsou negativní doteď, dnes 10 DC
nějak nevěřím, že by mohla být ovulace takhle brzo
zítra jdu na folikulometrii, tak jsem zvědavá, či se dozvím 🙈 jinak dnes jsem poprvé měřila bt tento cyklus (byli jsme na dovolené, neměřila jsem) a dnes 37 ![]()
Tak pro doplnění, je možné mít ovulaci hned po ms
dnes jsem 11 DC a bylo krásně vidět žluté tělísko a odpovídá to tak tech 5-7 DPO, takže ovulace byla někdy uz 4-6 DC ![]()