Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s ovulací 2× v jednom cyklu.
Dělám si ovulační testy, takže to vím na 100%, že jsem ovulaci měla 2×.
Minulý cyklus jsem taky testovala, ale nejsilnější čárka testovací nebyla ani zdaleka podobná té kontrolní. A pak už do konce cyklu nebyla žádná.
Začala jsem brát Femigard a stalo se mi že mám teď ovulaci po druhé.
První jsem měla 30.11. A druhou dnes 7.12.
Cyklus mám dlouhý 30 dní a teď mi do ms zbývá 15 dní ještě.
Myslíte, že to něčemu vadí? Že ji mám podruhé? Četla jsem, že když má žena dvě ovulace, že se může povést vícečetné těhotenství ![]()
Tak doufám, že to nebude můj případ
![]()
Zkušenost nemám, vím že se stává starším ženám ke konci plodneho období (čímž tě k nim neřadím, jen fun fact
)
Dokonce jsem četla o pár případech, kdy pak dvojčata byla o par tydnů mimo, co se stáří týče, tedy se az na utz v 8tt objevilo dalsi 6tt embryo.
Podle me to nicemu nevadi, brala bych to jako vyšší šanci a snad se ti teda splní a bude tam případně jen jedno ![]()
Ano, měla jsem 2 ovulace, otěhotněla jsem při té druhé. Vše ok, ničemu to nevadilo.
@Villanelle
No to jsem také četla právě, že byli dvojčata o par tt od sebe.
A já sama jsem z dvojčat tak z toho mám trochu strach
![]()
Ale zas mám radost, že mám vyšší šanci ![]()
Tak jsem zvědavá jak to dopadne ![]()
@Le719 píše:
@Villanelle
No to jsem také četla právě, že byli dvojčata o par tt od sebe.
A já sama jsem z dvojčat tak z toho mám trochu strach![]()
Ale zas mám radost, že mám vyšší šanci
Tak jsem zvědavá jak to dopadne
Tak jestli jsi z dvouvaječných dvojčat, tak pokud správně vím, schopnost „vyprodukovat“ vajíčko 2× za cyklus se dědí… tedy i možnost mít dvouvaječná dvojčata… no… Tak uvidíte co z toho bude
každopádně to riziko, že se opakovaná ovulace objeví i v dalších cyklech, tu je.
@Barevné klubíčko
Jojo z dvouvaječných
![]()
No tak to jsem teda zvědavá
moc jste mě tady neuklidnily
![]()
Budu doufat jen v jedno ![]()
Kdyžtak jestli se to povede tak dám vědět jestli jedno nebo dvě ![]()
@Le719 píše:
@Barevné klubíčko
Jojo z dvouvaječných![]()
No tak to jsem teda zvědavámoc jste mě tady neuklidnily
![]()
Budu doufat jen v jedno
Kdyžtak jestli se to povede tak dám vědět jestli jedno nebo dvě
Dvě ovulace v jednom cyklu jsou možné, ale extrémně vzácné. Pravděpodobnější je (a to se stává poměrně často), že se tělo připravovalo na ovulaci, hormonálně vše proběhlo podle programu, ale tělo to na poslední chvíli stopnulo, vajíčko se neuvolnilo a o nějakou dobu později to zkusilo znovu.
Dvojvaječná dvojčata vznikají obvykle při jedné ovulaci a rozdíl mezi nimi je dán rozdílem ve výživě a genetice.
@Zluta_pastelka píše:
Dvě ovulace v jednom cyklu jsou možné, ale extrémně vzácné. Pravděpodobnější je (a to se stává poměrně často), že se tělo připravovalo na ovulaci, hormonálně vše proběhlo podle programu, ale tělo to na poslední chvíli stopnulo, vajíčko se neuvolnilo a o nějakou dobu později to zkusilo znovu.Dvojvaječná dvojčata vznikají obvykle při jedné ovulaci a rozdíl mezi nimi je dán rozdílem ve výživě a genetice.
Přesně tak. Podle primáře na gynekologii se ve většině případů více vajíček uvolní najednou, ojedinělé se stane, že se další vajíčko uvolní v řádech hodin po prvním. Ale ne že se uvolní jedno a za týden další.
@karkarka
Uff takže se prostě to vajíčko chystalo, ale pak se nakonec neuvolnilo a uvolnilo se až teď.
Ahoj
Nechce se mi zakládat nová diskuze, tak budu pokračovat v této.
Jak jsem psala, že mi vyšel ten pozitivní ovulační test, tak to bylo 7.12.
No a včera večer mě bolelo dost v podbřišku, že jsem si říkala, že se mi asi ráno spustí ms. Do ms mám jinak 5-6 dní.
Tak už to mi přišlo divné, protože já mám ms pravidelnou jak hodinky.
No a ráno jsem šla na wc a viděla jsem hnědý výtok. A tohle ani před ms normálně nemívám. Mě se ms spustí hned a žádné špinění před tím nemám.
Zkoušela jsem krevní test, ale pak jsem koukala, že se má dělat 8DPO
A ja jsem dneska 7.. jako něco mini mini tam vidím ale nevim jestli to není spíš vykoukané. Na foto to vidět není.
Máte někdo takovou zkušenost a pak jste těhotné byly? ![]()
@Le719 to špinění mohlo být nidacni. Po ukončení nidace se může ukázat duch nejdřív za dva dny. Ještě máš čas tak počkej a zkus za dva dny teta znovu
vypadá to nadějně, tak držím palce, ať jsou pod stromečkem //
@bacova.mi dobře
tak snad ten dárek pod stromečkem dopadne ![]()
Dám pak vědět
Děkuji ![]()