Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, myslite ze je mozne mit ovulaci 6 dni pred menstruaci??? Zatim to zacinam zjistovat. A po prvnim mesici mereni BT (asi to nebude zatim spolehlive) a delani ovu testu mi to vychazi na 23 den a pritom mam MS pravidelne 28 dnu.
Možné to je, no
ale třeba to byla vyjímka. Já měla běžně ovu 8dní před Ms. Vliv na otěhotnění to nemělo
ale člověk nikdy neví
No tak já má ovulaci 21. DC a cyklus přito mám 30 dní. U nás to překážka pro otěhotnění byla ( vajíčka prý byla něco jako přezrálá a nekvalitní a proto se neoplodnila). Nicméně po prvním stymulovaném a sledovaném cyklu se zadařilo a po porodu mám zase ovu 21. den a cyklus 30. Takže za mně je to poměrně banalita, oproti různým jiným neplodícím problémům.
O tu pozdější ovulaci by ani nešlo. Jde o délku druhé části cyklu. Ta musí být aspoň + - 10dní, aby oplodněné vajíčko mělo čas se dostatečně rozdělit a zahnízdit. Pokud je ta fáze krátká, tak to nestihne a přijde ms.
Mám taky pozdější ovu a cykly okolo 32-35dní, tak je to pro mne přirozené. Každá to máme trošinku jinak. ![]()
Z jednoho měření bt toho moc nevyčteš, chce to delší sledování + jsou ještě další příznaky ovulace.
A zabýváš se tím kvůli otěhotnění nebo jen tak poznáváš, jak ti funguje tělo? ![]()
Mimco chceme a uz trikrat nam to nevyslo, to sem zatim nezjistovala ovulaci. Tak tenhle mesic sem chtela vedet kdy ji teda mam. Teploty zatim nemam v grafu. A mam je mereny jen od 11 dne. Zkusim je hodit do pc az budu mit cas. Tenhle mesic budu merit znovu tak snad budu chytrejsi. Ja sem to vedela uz hned na zacatku co sme se zacli snazit ze ja proste nemuzu bejt normalni a ze nam to hold bude chvili trvat
Ale zatim sem v poho aspon zjistuju jak vubec to zensky telo funguje a kdyz to dostanu tak si rikam ze si aspon v klidu uziju leto ![]()
No chu k tomu mereni BT a ovul testum jeste pridat kontrolovani delozniho cipku. Ty ovu testy dam spis jako doplnek.
…ono po čase to vysleduješ, co se všechno děje
Ten čípek je k rozpoznání velice dobře až po dítěti. Takhle to chce trochu víc cviku, ale taky lze.
Dobře rozpozná plodný hlen a někdo mívá ovulační bolesti. Já je mám třeba až po porodu, před ním nebyly.
A jak si prosimtě nenormální? My se snažili rok a půl
, tak po pár měsících nesmutni ![]()
Hele, jaro a léto jsou nepříznivější měsíce pro otěhotnění a prý nejlepší je pozdní léto ![]()
vsak jo, tri mesice nic neni. Taky si rikam ze si aspon uziju leto v klidu
kdyz pokazde dostanu MS. Proste sem jen tusila ze se nam to napoprve nepodari. A predtucha se zacina vyplnovat. No uz sem si zalozila MS graf na internetu tak si ho budu pekne vyplnovat.
Ja sem zkousela delozni cipek vcera nahmatat a docela me to prekvapilo
nikdy me nenapadlo ho zkoumat. Jde mi hezky nahmatat a je tvrdej. Tak uvidim az mu skonci MS ktera ma prijit za dva dny, jak se to bude vyvyjet dal. Treba sem jen blbe urcila ovulaci.
Tenhle mesic ani neocekavam ze by to vyslo, v sexu sme se ani nesnazili, nejak nebyl cas.
nooo, to se prý k početí dělat má ![]()
Tak se zkuste pomuchlat aspoň každej 3-4den a kolem ovu víc a to by bylo, aby nebylo ![]()
@pralalinka zdravím, můžu se zeptat jak pokračovalo vaše snažení? A zda se ovulace upravila? Popř.jak jsi tomu dopomohla? Momentálně mám úplně stejný problém. Při 28dc přichází ovulace 22.dc(podle grafu BT a ovu testu) dnes má přijít MS tak js3m zvědavá. Vidim, že se vám zařadilo, gratuluji
Děkuji za odpověď.