Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je mozne mit ovulaci az po 20DC? Jsem po sestinedeli, nasledne vyvolavacce MS a po MS jeste ovulace nejspis nebyla, podle teploty, muze se stat ze jeste prijde, nebo uz je na ni dlouho?
@Laura1010 tak dlouho to je, ale stát se to může…záleží taky na tom, jak dlouhé máš normálně cykly
Pred otehotnenim jsem mela 33denni cyklus a pred tim uz nevim
ted jsem mela zatim jen jednu ms a to jen diky vyvolavacce
Po porodu a po vyvolávačce (můžu se zeptat proč ta vyvolávačka byla vůbec?) je možné všechno. Takže i čekání 20dní na ovulaci je normální. Taky záleží jestli kojíš a na dalších okolnostech. Někdo (a není jich málo) má ovulku po 20dc běžně.
@Laura1010 při 33dnovém cyklu je ovulka kolem 20dc naprosto normální. Stejně jako anovulační cyklus po porodu a vyvolávačce. Po narození dítka i bez kojení může cyklus dost haprovat.
Protoze nekojim, laktace byla zastavena hned po porodu (miminku prestalo bit srdicko) a ms jsem nedostala asi pres sedm tydnu, tak mi doktor pichnul tu vyvolavacku. Merila jsem si teplotu uz pred tou injekci, hned po ni mi stoupla teplota asi na tri dny na 37 a pak klesla na 36.8 a dostala jsem to.Od konce ms mi to litalo nahoru dolu az ted asi pet dni se mi ustalila teplota ze tak nelita ale vysoko se nedrzi, tak proto myslim ze ovu jeste nebyla. Delala jsem si i ovu testy, ale nevim jestli mi je nemuzou ovlivnit leky na stitnou zlazu, nekde jsem cetla ze je to mozne.
Určitě může. Já měla 32DC a 27 den Ovulaci. Dr mi to nechtěla věřit, ale ovulační test mi to potvrdil a podařilo se ten den počít syna. Ale pokud máš teprve po šestinedělí, tak tělu trvá déle, než se srovná, tak nějakou ovulaci bych neřešila.
@Laura1010 aha, tak to mě mrzí
ale podle mě ta vyvolávačka nebyla nutná, vždyť i ženy co nekojí nemají MS i několik měsíců, to přece není pravidlo že MS musí dojít po šestinedělí. V takových případech jak máš ty je možné a normální úplně všechno. Podle toho co popisuješ u teplot myslím že by to možná mohlo být ustálení před vzestupem. A opravdu není problém kdyby ovu přišla ještě později. Sama bych měřila a počkala s další vyvolávačkou 2měsíce (tj 2× běžná délka cyklu)
@andelka83 jojo ja pockam, urcite bych nebezela hned na dalsi vyvolavacku, protoze ta v tele udela jeste zmatek
Podle tech tepot to vypada, ze se to drobet ustalilo az ted tak uvidim co bude dal.Jen jsem nevedela, jestli je mozny aby byla ovulka jeste az takhle dyl po MS.Ale mozny je vsechno ![]()
@andelka83 jo a jeste krz tu vyvolavacku, ja se sla puvodne zeptat na gyndu kdy to mam vlastne dostat a doktor mi rek, ze kdyz MS nedorazi sama do konce sestinedeli tak davaji tu injekci, tak proto jsem ji dostala, jinak bych to asi nejak neresila.
@Laura1010 ach jo, doktoři
no co už. Určitě počkej, ono fakt trvá než se tělo srovná po porodu, plus ještě ta vyvolávačka..
Jako..u mě bývalo běžné i ovulace 30DC, takže fakt klid. ![]()
To je dobre
tak aspon vim, ze ovu nemusi byt jen mezi 10-16 dnem cyklu
![]()