Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Jsem po první IUI, beru Utrogestan a jsem hrozně unavená. Pálí mě v podbříšku, v nohách a občas v prsou. Před Utrogestanem jsem měla Clostík a Pegnyl. Měli jste takovou únavu taky po Utrogestanu? Jsem 22. DC.
Po Utrogestanu je únava, když se polyká (zatěžuje játra). Většinou se doporučuje zavádět vaginálně a únava zmizí!
Jsem si zrovna říkala, že jestli se to nepodaří v tomhle cyklu a budu to opakovat, tak budu mít pořád takovou únavu, že za sebou vláčím tělo… ![]()
Ano, taky jsem zavadela a byla jsem neskutecne unavena, a to jsem to ani nemohla svadet na tehotenstvi. U tohohle leku je to bohuzel hodne casty vedlejsi ucinek.
@stonožka12 Tak se zkusím s doktorem poradit, jestli to pak můžu zavádět.
Ještě mě napadá zkusit se zeptat na jiný lék se stejnou účinnou látkou, brala ho kamarádka. Nepamatuju si ale název (mohl by to být Duphaston?). Doktoři ho ale neradi předepisují, je dražší - hormon je v něm v čistší podobě.
Jsem měla po Clostíku 3 folikuly a jestli to není blbost, tak myslím, že jsem dvakrát ovulovala a ty hormony se mnou cvičí ![]()
Zavadeni je jeden ze dvou moznych zpusobu uzivani uvedeny i v pribalovem letaku a znacnou casti doktoru preferovany (ti, kteri ho vyslovene neuprednostnuji, aspon tvdi, ze to vyjde nastejno) - mene vedlejsich ucinku, nezatezuje jatra, ucinna latka se dostane primo tam, kam ma, a vstreba se ji vetsi mnozstvi.
Duphaston sice je variantou Utrogestanu, ale citsi podoba (primo hormon) je prave Utrogestan. Dalsi variantou je Crinone, ten miva vedlejsich ucinku nejmene, ale jsou na nej i na pojistovnu ohromne doplatky.
Jestě mám dotaz, po Utrogestanu se tělo uměle cítí jako těhotné, takže bych nerozeznala, kdybych těhotná byla až do MS? Nebo to, co píšu je blbost?
Já beru 2-2-2 a ráno než stihnu vstát tak opět únavou usnu
.Je to fakt hrozný, už ho takhle beru 2 měsíce v tahu, ale zítra se s ním konečně rozloučím
a doufám že už ho nikdy nebudu potřebovat.
Lepe receno - Utrogestan je primo hormon progesteron, Duphaston je jeho umele vyrobena obdoba, ktera by mela mit stejny ucinek. Cenove jsou na tom dost podobne.
No, kazdy na nej reaguje jinak, ale je to jiny hormon nez tehotensky. Cloumat s telem samozrejme muze solidne, ale tehotensky test neovlivni (ten je ale treba delat v dostatecnem odstupu od pregnylu, protoze ten ho naopak ovlivnit muze a dost).