Ovulace - poradíte?

342
6.9.16 11:19

Ovulace poradíte

Ahojky, vím že tady těchto diskusí je až až. Ale zajímá mě váš názor. Nikdy jsem si ovulaci nehlídala. Ted co to tu čtu, žádné příznaky k ovu nemám. Mám MS po 31 dnech a podle kalkulaček co jsem si našla mi to sice nějak vypočítalo, ale nvím jestli tomu věřit. Je něco, kdy se dá říct třeba že ovu je 14 dní před MS? Nebo to tak nefunguje? Moc díky a nezlobte se.Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
6.9.16 11:42

Tak když si to spočítáč, měla by ti vycházet asi na 20 18 den cyklu :think: ta ovulace..a pokud nemáš příznaky jako bolesti třeba..tak ohlídat si to ovu testem, mamatest je dělá, jsou tam čtyři v jednom balení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
6.9.16 11:43

Pardon 18 den cyklu..já mám 28 dní ms..14 dne ovulka..někdy 13..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.9.16 12:01

@Jendurka jsou ovu testy kteryma se to da zjistit
Ale je i zpusob bazalni teploty ktery je ucinny a taky financne nenarocny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.9.16 12:33

Moc vám děkuji, a ten 15 dc se počítá od začátku nebo konec MS? děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
6.9.16 12:35

Délka luteální fáze (od ovulace do příchodu ms) obvykle bývá 10-16 dní. Takže ovulace u 31denních cyklů bývá mezi 15 a 21 dnem cyklu - kdy lze vysledovat ovu testy. U jedné ženy bývá tahle fáze v každém cyklu stejně dlouhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.9.16 12:38

Zajímá mě to proto, že samo podle kalkulačky mi ovu vyšla na 3.9 tak jsme zkoušeli 2.9 a 4.9.tak se uvidí, ale pokud by to bylo 15den, tak to vychází už na 31.8 :,( děkuji vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.9.16 13:21

Holky, můžu se zeptat: za jak dlouho po pozitivním ovulačním testu máte ovulaci (pokud ji cítíte nebo potvrdil doktor)? Já jsem měla 13dc už zřetelnou druhou čárku, ale ještě ne tak silnou jako kontrolní. 14dc oba testy jednoznačně pozitivní, pak mě odpoledne píchal vaječník, dneska, 15dc test jasně negativní. Myslela jsem, že ovu bude během dneška, takže jsme se včera milovali až hodně pozdě, až po půlnoci, tak mi teď vrtá hlavou, jestli jsme to neprošvihli a ovu nebyla už ten 14dc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
6.9.16 18:01
@Heloli píše:
Holky, můžu se zeptat: za jak dlouho po pozitivním ovulačním testu máte ovulaci (pokud ji cítíte nebo potvrdil doktor)? Já jsem měla 13dc už zřetelnou druhou čárku, ale ještě ne tak silnou jako kontrolní. 14dc oba testy jednoznačně pozitivní, pak mě odpoledne píchal vaječník, dneska, 15dc test jasně negativní. Myslela jsem, že ovu bude během dneška, takže jsme se včera milovali až hodně pozdě, až po půlnoci, tak mi teď vrtá hlavou, jestli jsme to neprošvihli a ovu nebyla už ten 14dc. :nevim:

Ahojik :mavam: Kdyz mas pozitivni test ovu tak ovu by mela probehnout od 12-48 hodin. Takze si myslim ze to jste se museli trefit ;) Me zas nevychazi moc silna ta druha carka tak nevim. Posilam foto. Co ty na to? :nevim:
Nebo i ostatni prosim o nazor jestli muzu povazovat tohle za probehlou ovulku. Diky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.9.16 18:06
@Papajisek píše:
Ahojik :mavam: Kdyz mas pozitivni test ovu tak ovu by mela probehnout od 12-48 hodin. Takze si myslim ze to jste se museli trefit ;) Me zas nevychazi moc silna ta druha carka tak nevim. Posilam foto. Co ty na to? :nevim:
Nebo i ostatni prosim o nazor jestli muzu povazovat tohle za probehlou ovulku. Diky! :)

Ahojky, myslím že ten 15 DC určitě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
6.9.16 18:20
@Jitulinka89 píše:
Ahojky, myslím že ten 15 DC určitě :roll:

Snad mas pravdu. V navodu prave pisou ze musi byt silnejsi nez kontrolni… :? Tak nevim… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.9.16 18:25

@Papajisek Ty vidle někam schovej :mrgreen: Já to měla to samé, také jsem neměla silnější než kontrolní, tak jsem běžela hned k doktorce na ultrazvuk a také mi to potvrdila, když tak pak na mě vytáhni ty vidle :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.9.16 18:27

@Papajisek ahojky! Podle mě to bylo pozitivní ten 15cd. Občas jsem to tak taky měla, že jakoby ta druhá čárka nebyla tak silná nebo jsem váhala, jestli je nebo není stejně silná, ale ovu to (jednou i podle doktora) byla. Takže asi u tebe ovulace ten 16dc. :potlesk: no mě nejde moc do hlavy, za jak dlouho ta ovulace od toho pozitivního testu teda proběhne. Protože u mě by úplně všechno včetně hlenu a píchání na vaječníku nasvědčovalo tomu, že jsem měla ovu 14dc, tedy v den prvního a posledního pozitivni ho ovu testu. :nevim: tentokrát jsme nemrhali materiálem a nesouložili několik dnů, čekala jsem právě na ten pozitivní testík, spontánně nám to už 7× nevyšlo, tak to holt zkouším matematicky! :zed: a teď se bojím, jestli jsme to vůbec stihli! Doktorka mi řekla, že fakt největší šance je před ovu, že po ovu už to moc spermijek nestihne doplavat a vajíčko zahyne. No tak snad! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.9.16 18:30

@Heloli Tak prý od pozitivního testu by měla ovulka proběhnout do 24-48 hod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
6.9.16 18:31

Jinak, holky, blbej dotaz, ale za jak dlouho doplavou spermie do vejcovodu? Je to v řádu hodin? Jsem asi tupoň :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí