Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bílkový hlen se obvykle začíná tvořit už pár dní před ovulací, mně někdy i víc než týden…takže jeho přítomnost rozhodně ovulaci ten den neznamená ![]()
Je to tak, čistě podle bílku bych to nestanovovala…
nicméně já mívám cykly 28-30 dnů a když jsme se snažili o malého, měřila jsem dost dlouho BT a jednou jsem zaznamenala regulerní ovulaci 8.DC, takže prakticky taky těsně po MS.
@elanaa píše:
Je to tak, čistě podle bílku bych to nestanovovala…nicméně já mívám cykly 28-30 dnů a když jsme se snažili o malého, měřila jsem dost dlouho BT a jednou jsem zaznamenala regulerní ovulaci 8.DC, takže prakticky taky těsně po MS.
Taky jsem jí jednou měla 9. DC (obvykle kolem toho 14.), ale u mě to teda moc těsně po MS není, tu mám jeden až dva dny ![]()
@alenka84 aha, to mě se to táhne. Mám to slabé, ale i s konečným špiněním to těch 7 dnů obvykle dá.
@elanaa píše:
@alenka84 aha, to mě se to táhne. Mám to slabé, ale i s konečným špiněním to těch 7 dnů obvykle dá.
no já si nestěžuju
I ten jeden den je to spíš jen na pár slipovek než na něco víc…jen ta bolest u toho je hrozná ![]()
No vcera me po milovani dost bolelo v podbrisku coz se mi nestava tak mozna ovulace byla vcera
asi taky zacnu merit BT ale znam se a pravidelne mereni bude pro me scifi ![]()
@Anonymní píše:
No vcera me po milovani dost bolelo v podbrisku coz se mi nestava tak mozna ovulace byla vceraasi taky zacnu merit BT ale znam se a pravidelne mereni bude pro me scifi
podle toho bych se taky moc neřídila, tam tě bude tak po různu popichovat celý měsíc
Pokud chceš mít přehled, nejlepší je fakt měřit tu BT…dát si teploměr vedle postele a po probuzení změřit, za pár dnů už to člověk dělá automaticky ![]()
@alenka84 píše:
podle toho bych se taky moc neřídila, tam tě bude tak po různu popichovat celý měsícPokud chceš mít přehled, nejlepší je fakt měřit tu BT…dát si teploměr vedle postele a po probuzení změřit, za pár dnů už to člověk dělá automaticky
Muzu se tedy jeste zeptat kdy s merenim mam zacit??
@Anonymní píše:
Muzu se tedy jeste zeptat kdy s merenim mam zacit??
no ideálně hned
Teda zítra ráno…stejně musíš pár cyklů změřit, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu…
@alenka84 píše:
no ideálně hnedTeda zítra ráno…stejně musíš pár cyklů změřit, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu…
A co si myslis o tom kapesnim mikroskopu? Neni to treba jednoduhsi varianta? Teda pokud to funguje tak jak ma
kazdopadne moc dekuji za vsechny odpovedi ![]()
@Anonymní píše:
A co si myslis o tom kapesnim mikroskopu? Neni to treba jednoduhsi varianta? Teda pokud to funguje tak jak makazdopadne moc dekuji za vsechny odpovedi
já ho nikdy neměla, ale co jsem slyšela, tak není moc spolehlivý…takže já bych ho určitě nechtěla
Souhlas s Alenkou, taky bych měřila.
Jinak ovulace může být kdykoliv - ale pro otěhotnění musí být ideálně od ovulace do menstruace čas aspoń 12 dní, kdyby to bylo dřív, vajíčko by se nestačilo uchytit.
A možná že máš nějaké ovulační příznaky a zatím sis jich ani nevšimla (jako já kdysi..), zkus si třeba zapisovat někam každodenní pocity - vlhkost, nálady, bolení břicha, návaly.. To je taky někdy dobré vědět. ![]()
@Davdan píše:
Souhlas s Alenkou, taky bych měřila.Jinak ovulace může být kdykoliv - ale pro otěhotnění musí být ideálně od ovulace do menstruace čas aspoń 12 dní, kdyby to bylo dřív, vajíčko by se nestačilo uchytit.
A možná že máš nějaké ovulační příznaky a zatím sis jich ani nevšimla (jako já kdysi..), zkus si třeba zapisovat někam každodenní pocity - vlhkost, nálady, bolení břicha, návaly.. To je taky někdy dobré vědět.
Moc dekuji za rady ![]()
Ahoj, omlouvam se za anonym, ale je tu i svagrova ktera zatim netusi ze se snazime. Holky je mozne abych mela ovulaci hned po ms? Mam cyklus 25-26 dni a ms trva vetsinou 5dnu a sesty jsem mela nadherny bilek. To znamena ze jsem mela ovulku tak brzy? A je to vubec mozne? Dekuji