Metformin Teva a těhotenství

DominikaP
10.1.13 16:33

Metformin Teva a těhotenství prosím o radu

Dobrý den,

dnes jsem si dělala test a vyšel mi pozitivní :)byly tam // mršky konečně po skoro 2 letech snažení nám na první pokus pomohl Metformin spolu s clostilem :) Podle mých výpočtů to vychází jen na cca 2 týden. Menzes by měl totiž přijít za 2 dny. Ale co mě zajímá je, jestli mám dál brát metformin, nebo ho vysadit a kdy se objednat na gynekologii :) nevím jestli není ještě moc brzy..nechci se ještě moc radovat i když se to moc nedá :D Děkuju holky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
10.1.13 17:12

Tak na gyndu po 6tt, kdy uz bude videt srdicko. a co se tyka metforminu tak me ho endokrinolog vysadil a pak v porodnici na diabetologii se divili, ze ho neberu. tak nevim. cinkni si doktorovi a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.1.13 17:44

@DominikaP Ber ho dál, ve centrech asistovaný reprodukce se celkem běžně nasazuje před zaváděním embrya. Já to tak měla a brala jsem ho ěž do 12.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.1.13 18:40

Já mám cukrovku II.typu a Metformin užívám také, ale během těhotenství jsem ho měla od mojí diabetoložky zakázaný, takže jsem měla nasazený inzulín. Zavolala bych, ale doktorce a poradila se, je to jistější. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.1.13 18:46

Ahoj, místo Metforminu Teva se v těhotenství nasazuje inzulin. Měla jsi konzultovat se svým lékařem že plánuješ těhu, on by ti všechno vystvetlil. Určitě se hned k dr objednej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.1.13 18:54

Já mám ale pocit, že zakladatelka nepíše o cukrovce. podle mě dostala Metformin s Clostilem kvůli tomu, že nemohkla otěhotnět. Je to celkem běžná kombinace a rozhodně se potom nedává inzulín. prostě se bere dál metformin a po 12.tt se vysadí a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.1.13 20:19
@goldenka píše:
Já mám ale pocit, že zakladatelka nepíše o cukrovce. podle mě dostala Metformin s Clostilem kvůli tomu, že nemohkla otěhotnět. Je to celkem běžná kombinace a rozhodně se potom nedává inzulín. prostě se bere dál metformin a po 12.tt se vysadí a hotovo. :nevim:

No v tom případě tedy ano, ale po otěhotnění bych ho hned vysadila. I když nechápu že se dává metformin na podporu otěhotnění, to slyším poprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.1.13 20:23

Já to tedy také slyším poprvé, ale když to vezmu ze strany tohoto léku jako takového, tak mi doktorka řekla, že Metformin se v těhotenství rozhodně brát nemá. to je názor mé lékařky. Ale záleží, co řekne tvůj doktor. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.1.13 20:37

Prý srovná nějak cukt v těle a nevím přesně jak funguje, ale mají zjištěný že se pak líp chytá embryo. Někde dávají Metformin, někde Siofor. No a navíc se po něm i lehce hubne. Mě sjeli tak 4 kila za 2měsíce. Pak jem ho vysadila podle dr. v Caru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.1.13 20:40

No nevim, znám tedy složení i účinky tohot léku a o ničem takovém jsem opravdu neslyšela. Ale neříkám že to není možné. Každopádně se v těhu užívat nesmí, a pokud nějaký dr říká že ano tak je to prostě nesmysl. Siofor a metformin jsou stejné léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.1.13 20:43
@goldenka píše:
Prý srovná nějak cukt v těle a nevím přesně jak funguje, ale mají zjištěný že se pak líp chytá embryo. Někde dávají Metformin, někde Siofor. No a navíc se po něm i lehce hubne. Mě sjeli tak 4 kila za 2měsíce. Pak jem ho vysadila podle dr. v Caru.

Metformin snižuje hladinu cukru v těle, ale netušim co to udělá se zdravím člověkem který netrpí diabetem. Pochybuji že po něm někdo zhubl, snižuje hladinu cukru to znamená že pacient automaticky musí jíst víc aby neupadl do hypoglykémie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.1.13 20:44
@katule9 píše:
No nevim, znám tedy složení i účinky tohot léku a o ničem takovém jsem opravdu neslyšela. Ale neříkám že to není možné. Každopádně se v těhu užívat nesmí, a pokud nějaký dr říká že ano tak je to prostě nesmysl. Siofor a metformin jsou stejné léky.

Já tedy souhlasím, ale jak říkám je to na doktorech. Co doktor, to jiný názor. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
10.1.13 20:47
@scarywitch píše:
Já tedy souhlasím, ale jak říkám je to na doktorech. Co doktor, to jiný názor. :roll:

Já hlavně fakt nechápu jak se tento lék může dát zdravému člověku :think: To udělá jen neplechu tomu organizmu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.1.13 20:50

@katule9 Já si myslím, že při IVF je nějaký metformin už jen bonbonek, že se berou mnohem horší věci. U nás to prostě běžně ženský dostávají, berou i v těhotenství a podle doktorů i hubnou-i já zhubla. Jak je to jinde netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
10.1.13 20:52

V tomto jsme asi za jedno.Ale zakladatelka se ještě nevyjádřila, jak to tedy je. Takže bych to nechala na ni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí