Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak na gyndu po 6tt, kdy uz bude videt srdicko. a co se tyka metforminu tak me ho endokrinolog vysadil a pak v porodnici na diabetologii se divili, ze ho neberu. tak nevim. cinkni si doktorovi a uvidis.
@DominikaP Ber ho dál, ve centrech asistovaný reprodukce se celkem běžně nasazuje před zaváděním embrya. Já to tak měla a brala jsem ho ěž do 12.tt
Já mám cukrovku II.typu a Metformin užívám také, ale během těhotenství jsem ho měla od mojí diabetoložky zakázaný, takže jsem měla nasazený inzulín. Zavolala bych, ale doktorce a poradila se, je to jistější. ![]()
Ahoj, místo Metforminu Teva se v těhotenství nasazuje inzulin. Měla jsi konzultovat se svým lékařem že plánuješ těhu, on by ti všechno vystvetlil. Určitě se hned k dr objednej
Já mám ale pocit, že zakladatelka nepíše o cukrovce. podle mě dostala Metformin s Clostilem kvůli tomu, že nemohkla otěhotnět. Je to celkem běžná kombinace a rozhodně se potom nedává inzulín. prostě se bere dál metformin a po 12.tt se vysadí a hotovo. ![]()
@goldenka píše:
Já mám ale pocit, že zakladatelka nepíše o cukrovce. podle mě dostala Metformin s Clostilem kvůli tomu, že nemohkla otěhotnět. Je to celkem běžná kombinace a rozhodně se potom nedává inzulín. prostě se bere dál metformin a po 12.tt se vysadí a hotovo.
No v tom případě tedy ano, ale po otěhotnění bych ho hned vysadila. I když nechápu že se dává metformin na podporu otěhotnění, to slyším poprvé ![]()
Já to tedy také slyším poprvé, ale když to vezmu ze strany tohoto léku jako takového, tak mi doktorka řekla, že Metformin se v těhotenství rozhodně brát nemá. to je názor mé lékařky. Ale záleží, co řekne tvůj doktor. ![]()
Prý srovná nějak cukt v těle a nevím přesně jak funguje, ale mají zjištěný že se pak líp chytá embryo. Někde dávají Metformin, někde Siofor. No a navíc se po něm i lehce hubne. Mě sjeli tak 4 kila za 2měsíce. Pak jem ho vysadila podle dr. v Caru.
No nevim, znám tedy složení i účinky tohot léku a o ničem takovém jsem opravdu neslyšela. Ale neříkám že to není možné. Každopádně se v těhu užívat nesmí, a pokud nějaký dr říká že ano tak je to prostě nesmysl. Siofor a metformin jsou stejné léky.
@goldenka píše:
Prý srovná nějak cukt v těle a nevím přesně jak funguje, ale mají zjištěný že se pak líp chytá embryo. Někde dávají Metformin, někde Siofor. No a navíc se po něm i lehce hubne. Mě sjeli tak 4 kila za 2měsíce. Pak jem ho vysadila podle dr. v Caru.
Metformin snižuje hladinu cukru v těle, ale netušim co to udělá se zdravím člověkem který netrpí diabetem. Pochybuji že po něm někdo zhubl, snižuje hladinu cukru to znamená že pacient automaticky musí jíst víc aby neupadl do hypoglykémie.
@katule9 píše:
No nevim, znám tedy složení i účinky tohot léku a o ničem takovém jsem opravdu neslyšela. Ale neříkám že to není možné. Každopádně se v těhu užívat nesmí, a pokud nějaký dr říká že ano tak je to prostě nesmysl. Siofor a metformin jsou stejné léky.
Já tedy souhlasím, ale jak říkám je to na doktorech. Co doktor, to jiný názor. ![]()
@scarywitch píše:
Já tedy souhlasím, ale jak říkám je to na doktorech. Co doktor, to jiný názor.
Já hlavně fakt nechápu jak se tento lék může dát zdravému člověku
To udělá jen neplechu tomu organizmu..
@katule9 Já si myslím, že při IVF je nějaký metformin už jen bonbonek, že se berou mnohem horší věci. U nás to prostě běžně ženský dostávají, berou i v těhotenství a podle doktorů i hubnou-i já zhubla. Jak je to jinde netuším.
V tomto jsme asi za jedno.Ale zakladatelka se ještě nevyjádřila, jak to tedy je. Takže bych to nechala na ni. ![]()
Dobrý den,
dnes jsem si dělala test a vyšel mi pozitivní
byly tam // mršky konečně po skoro 2 letech snažení nám na první pokus pomohl Metformin spolu s clostilem
Podle mých výpočtů to vychází jen na cca 2 týden. Menzes by měl totiž přijít za 2 dny. Ale co mě zajímá je, jestli mám dál brát metformin, nebo ho vysadit a kdy se objednat na gynekologii
nevím jestli není ještě moc brzy..nechci se ještě moc radovat i když se to moc nedá
Děkuju holky