Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu Vás zkušenější poprosit o radu.
Poslední menstruaci jsem měla 24.3.2011, ovulka měla být okolo 7.4., ale 8.4. jsem byla u gyndaře se bolestma břicha, nazval to ovulační krizí.
Jelikož mě posílal do nemocnice, tak mi dal i zprávu.
Tak jsem nakonec nejela, šla jsem si domů lehnout a pak už to bylo lepší.
Ale v tý zprávě stojí, že vlevo ovaruim s folikulem 17 mm.
Jak jsem se dočetla na netu, tak folikul praská pří min,.20mm.
Takže mi to nějak nevychází.
Jinak cyklus mám normálně 28 dní, jen ta poslední přišla již o 2 dny dříve. čili již po 26 dnech.
Jak to mám tedy počítat, kdyby přišla na ten 28 den, tak by to sedělo na toho 9.4. a to by mohla velikost odpovídat.
Já nevím, nikdy jsem to ještě nepočítala.
Prosím o jakoukoli radu, před díky.
justy82 píše:
Ahoj holky, jdu Vás zkušenější poprosit o radu.
Poslední menstruaci jsem měla 24.3.2011, ovulka měla být okolo 7.4., ale 8.4. jsem byla u gyndaře se bolestma břicha, nazval to ovulační krizí.
Jelikož mě posílal do nemocnice, tak mi dal i zprávu.
Tak jsem nakonec nejela, šla jsem si domů lehnout a pak už to bylo lepší.
Ale v tý zprávě stojí, že vlevo ovaruim s folikulem 17 mm.
Jak jsem se dočetla na netu, tak folikul praská pří min,.20mm.
Takže mi to nějak nevychází.
Jinak cyklus mám normálně 28 dní, jen ta poslední přišla již o 2 dny dříve. čili již po 26 dnech.
Jak to mám tedy počítat, kdyby přišla na ten 28 den, tak by to sedělo na toho 9.4. a to by mohla velikost odpovídat.
Já nevím, nikdy jsem to ještě nepočítala.
Prosím o jakoukoli radu, před díky.
Moc ráda bych poradila,ale vůbec nemám tucha kolik by měl mít folík než praskne ![]()
Tak přiznám se, že nevím. Já ovu umím určit jen pomocí měření a subjekt. příznaků…
vzhledem k tomu, ze ultrazvuk neni presny, viz odhady vahy deti ktere se berou + - 500g, bych vubec nebrala v potaz velikost foliku co mudr psal, jinak vsichni nejsme stejni, nekomu muze prasknout vetsi nekomu mensi folik, musis to brat s nadhledem, jinak pokud chces spocitat, kdy jsi mela ovulaci, tak to nelze, 100% to zjistis jen diky ultrazvuku, pak kdyz zkusis ovulacni testy, tak ti reknou kdy priblizne bude ovulace, vetsinou se carky objevi a nekdy behem 48hod prijde ovulace
no podle veskery literatury a doktoru se pocita ovulace 14.den od 1.dne MS ale jak muze byt vsem jasny tak mit presne takhel pravidelny cyklus a pravidelnou ovulaci tak to je jen sen vsech gynekologu..ja jsem si taky pocitala ovulaci plus minus tech 14 ale po potratu kdyz jsem se snazili znovu otehotnet tak asi po dvou mesicich pravidelneho sexu, prvni mesic temr ob den druhy mesic v plodne dny a treti mesic jsem si koupila ovulacni testy..a zadarilo se hned na poprve..a to jsem diky nim zjistila ze ten mesic jsem mela ovulaci az 21.DC coz je o cely tyden pozdeji nez se vsude pise..dokonce i tady na emiminu v odbornych clancich se doctes neco o tech 14 dnech..takze doporucuji koupit ovulacni testy a mas klid..zadny starosti jeslti ovulace dorazi a podobne…jdes na jistotu..
No já myslím, že ovulace se nedá spočítat. Někdo ji má 10. někdo 15. den cyklu. Zkusila bych ovulační testy. U nás teda zafungovali. Po roce snažení hned na první pokus ![]()
presne tak..kamaradce po roce a pul snazeni taky na prvni pokus pomohly a me taky na prvni pokus po trech mesicich
Tak já jsem ovulaci měla cca 26 DC a zrovna jsem v ten cyklus otěhotněla a dr. to nevycházelo,že je mimi moc malé apod.Prostě jsem měla ovu o 14 dní déle než je normálně.Takže to nepoznáš jedině UTZ nebo tím testem.
mzslim ze je stzke takhle neco hned po prvnim mereni zavrhovat..asi bych se taky priklonila k ovulacnim testum je to stejny princip jako tehu testy a urcite odpada to zdlouhave mereni rani teploty..navic meri se az od desate hodiny nejlepe a pred mereni se doporucuje mit mensi prisun tekutin..ne vazne jsem po jednom uz samov.potratu..a ted je to presne osm mesiu..neo spsi presne na silvestra..takze se snazim co nejspresni a nejpecliveji..jednak pozorovat sve telo..a taky mereni ..a ted jsem zkusila ovu testy..a odhadla..jsme tedy primo na chlup zacatek nebo spsi prvni den ovu..trvalal tri dny kdy ten treti uz byla kontrolni carka o neco slabsi..takze stejne nepjpodstatnejsi jsou prvni dva resp..druhy den ovu…je to nejpresnejsi a nejspolehlivejsi..ted uz ale zbyva jen bud vyckat druheho mesice..a nebo..uz jen zkusit …TEHU test..ale nechci predbihat../musim jen rict..ze je pravda ze po kyretazi jsem mela cyklus znacne zmeneny..a o neco vyraznejsi jednak prubeh a jedna k priznaku..a ted asi druhy mesic se to ustaltilo na puvodni delku 28 dnu a ovu 14 dnu..takze to vychazi vazne NA CHLUP ale nechci to zakriknout..
jen ma treba otazka je jak spolehliva je treba moznost otehotnenti v pirapdne stoprocentri stanoveni ovulace tedy toho nejsilnejsiho dne..a pripadne tedy i arjz,,ts AW Seuxr tw rewv 70 procetn je moznost ze budouci teluka bude orapvdu tehu..
nekde jsem cetla. ze pravdepodobnost podle orpavdu presneho vzpoctu ovu a nasledneho tedy milovani..ze je uspesnost 30 procentrni..
ikdyz jina opravdu serizni prirucka pravi..ze nejlepsi je se snazit tedy priapdne se pokouset o mimi je nejlepe dva az tri dny pred ovu..protoze ty male ocasky..mrsky maji schopnost oplodneni 48 hod..tedy dva dny..takze..jejich schopnost preyivani v tele..je tri dny…ale asi zkusenost je presnejsi..
preji hodne uspechu nejen ve snazeni ale i v priapde ze se orapvdu zadari.. ![]()
ahoj nevíte někdo náhodou,když jsou ovulační bolesti a to hodně silné třeba hodinu až tři,jestli to znamená ,že je tělo,před,po ovulaci nebo zrovna tělo ovuluje?
kika 2 píše:
ahoj nevíte někdo náhodou,když jsou ovulační bolesti a to hodně silné třeba hodinu až tři,jestli to znamená ,že je tělo,před,po ovulaci nebo zrovna tělo ovuluje?
Tak to by mě taky zajímalo ![]()
soldi píše:
ovulacne bolesti mozu byt pred ovulaciou ale aj po nej.
..ahoj..s tim muzu taky souhlasit jsme pul roku po smaovolnem poratu a prvni tri mesice jsem mela cyklus dost rozhozeny..a silnejsi../ikdyz zakrok bez naprostych komplikaci a vedlesjich priznaku..bolesti../
az ted v cervnu tedy tri mesice..jsem mela ustaleny cyklus..daloby se rict na sto pro..a treti mesic jsme koupila OVU a trefila se na presne den..
merila jse sice az odpoledne ale OVU se ma spravne merit tak od te 10 do 20 vecer..a nejlepe pred merenim omezit piti..ale vazne v poho..akort ze se napopve nezadarilo a na podruhe ted co si merim zatim take ..ne tdy ..trosku me mate MS prisla vzhledem k dvema predchozim uz klidnejsim ustalenym mesicum o den drive..
ale je o hodne ..hodne slabsi..takze nevim na 3 jsem objedna na kontrolu celkovou po tom pulrocnim zakroku..takze..uvidim..nektere priznaky by tu byly..ale nemyslim ze /vzhledem k jasnym mym priznakum zprvniho tehu..ted je to spis ze neee..no nic tak dals aspon ze se ovu a cyklus upravili..
tak hodne stestnia ahezky patecni odpo jeste.. ![]()