Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,
ovu test je pozitivní, pokud je testovací čárka silnější nebo stejná jako kontrolní. V tom případě přijde ovu během 24 - 48 hodin. Pokud chceš vědět víc, otestuj i další den. Nepít… Nevím, ale dělalo mi to potíže, nevydržím nepít a test jsem měla pozitivní. Možná kvůli koncentraci. ![]()
Mně se na zjištění ovulace osvědčilo měření bazální teploty.
Ahojky, ovu test jsem použila poprvý minulý cyklus. Je důležité vědět, kdy přibližně tvoje ovulace probíhá, jinak se ti to může pěkně prodražit. Mimo to v tom návodu píšou, kdy máš začít testovat v závislosti na délce cyklu, tzn. já ho mám třeba 28 dní, takže testovat jsem začala 11. den podle návodu a 13. den se ukázala čárka silnější než testovací - což znamenalo, že vajíčko se během 24 hodin uvolní. Takže jsme se posnažili ten večer a pak pro sichr i ten následující. 14. den už byla druhá čárka zase slabá. Pít se nemá kvůli zředění moči.
ahoj holky,
chtěla jsem vás poprosit, jestli byste mi vysvětlili jak funguje ovulační test. Koupila jsem si ho a vyzkoušela. jenže první čárečka je slabounká a tam píšou, že ovulace přijde brzy, víte za jak asi dlouho? a nemůžu být už i po ovulaci a lehce pozitivní test je protože teprve zas klesá LH a nebo vůbec neklesá ale stoupá ale na testu se neukazuje???
Jsem teď z něho úplně zmatená. A proč tam píšou že by se nemělo 2 hodinky před testováním moc pít?
Dík moc za osvětlení situace, jsem prostě nedočkavá snažilka.