Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobře ráno všem ![]()
Doma už mám 5ti měsíční dceru a snažíme se o další dítě, tentokrát bychom oba chtěli chlapečka…četla jsem různé babské rady, jak na něj a mimo jiné je prý nejvhodnější doba na sex těsně po ovulaci. Jak je to přesně s těmi testy? Když je pozitivní, už ovulace probíhá nebo teprve přijde? Četla jsem totiž různé názory…dnešní test byl takovýhle, tak jestli se sexem počkat do zítra nebo už dnes. Moc díky ????
Tak díky za milé rady
spíš mě teda zajímalo jak na toho kluka no.
@AgataKorou1 Myslím, že když je test pozitivní ovulace proběhne do 24hodin.. Dle babskych rsd je větší šance na splození kluka při ovulaci, protože klučičí spermie jsou rychlejší, tudiz rychleji dorazí k vajíčku. Kdežto holčičí pomalejší, ale s delší životností. No šance je tak 50:50 ![]()
Tesne pred ovulaci, ne po, po ovulaci uz je pozde. Takze jo, jak budes mit pozitivni test, je dobra doba. Zvysis si sanci o 0.1% ![]()
Tak hlavně pokud byl sex i před pozit. testem, třeba tři dny, tak ty,,holčičí" spermie tam už můžou čekat a předběhnout ty,,klučičí" co se tam chystáte poslat teď
Píšu to jako fór dlouhodobé snažilky co by byla šťastná i kdyby tam měl být pokémon
Přeji ať vše proběhne k vaší spokojenosti ![]()
I když tě tady mají někteří za blázna, tak taky na to věřím. Četla jsem, že pokud je maminka v klidu, ji hodne masa a je prostě dobře krmena
, tak je větší šance, že se narodí kluk. Je to dle statistik, kdy se během války rodili více holky, protože toho prý více vydrží
. Držím palce ať vám to klapne ![]()
@Nicole 1234 Jojo, to jsem taky slyšela, dokonce i zkoušela, ale já chtěla druhou holcicku a držela jsrm dietu chudych a zkoušela další různé figle ![]()
@Jájinka01 píše:
@Alušáček ahojky a zadařilo se?
Zadarilo, ale až když jsem to přestala řešit a nechala tomu volný průběh ![]()