Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, co sa tyka ovulacneho testu:
robis ho kazdy den o tom istom case, pred tym dve hodiny necikas a nepijes a v jednom cykle vzdy tu istu znacku?
BT po ovulacii staci ked povyskoci o dve desatiny, cize rozdiely teplot mas akurat.
faza od ovu po ms sa nazyva lutealna a 10 dni je malo. suvisi to aj s tou nizkou sliznicou, tam by problem mohol byt. vacsinou sa to riesim predpisanim nejakych gestagenov.
hormonalny profil Ti gyn nerobil?
dělám test tak jak jsi popsala, za tu dobu už si dávám pozor na každé vychýlení a každý detail. Teď jsem se koukala na netu a bylo tam o nízké hladině LH což by tomu možná odpovídalo. No uvidím na co dr. příjde, zatím nikdo horm. profil nedělal, protože se čekalo až se doba snažení bude blížit jednomu roku. K dr. už jsme objednáni, tak snad se to pohne
ano, mozes mat aj nizku hladinu LH, kamoska to tiez tak mala a tiez mala len slabu ciarku na ovu teste, i ked podla BT ovulacia prebiehala.
dobra sprava je, ze aspon vies, ze do ovulacnych testov nemusis investovat ![]()
neviem kedy ides k dok, ale na tu kratku lutealnu fazu by Ti mohol pomoct kontryhel. pit od 1dc po ovu, 2×denne dva deci, horuci, nesladeny, maximalne 3 cykly po sebe ![]()
kontryhel nepomohl
no napadnou mě to dřív, tak jsem ušetřila
teď nezbývá nic jiného, než jen čekat na verdikt doktora
Ahoj,řeším to stejné. Od 18DC až do teď 24Dc slabě pozitivní ovu test.Dnes o trochu silnější,tak nevím,jestli ovu ještě bude nebo co to znamená.
No dle mého ovu může přijít kdykoliv. Když jsem měla rozhozený cyklus, chodila i 30DC
(anonym jsem já
)
Jsem zvědavá.Nezdá se mi,že by bylo normální mít po ovulaci slabě pozitivní test přes týden
sonata001 píše:
Jsem zvědavá.Nezdá se mi,že by bylo normální mít po ovulaci slabě pozitivní test přes týden
pri ovulacnom teste nic ako slaba pozitivita neexistuje.
ovulacny test je pozitivny, pokial je testovacia ciarka rovnako silna alebo silnejsia ako kontrolna.
Anonymní píše:
kontryhel nepomohlno napadnou mě to dřív, tak jsem ušetřila
![]()
![]()
teď nezbývá nic jiného, než jen čekat na verdikt doktora
no, v prvom rade urobit ten hormonalny profil. vidim to na ten problem v kratkej lutealnej faze, kedy sa vajicko nestiha uhniezdit.
Ahoj holky, jsem už zoufalá menstruaci mám nepravidelnou od poslední menstruace dělám ovu testy začala jsem od 6 DC dneska 22 DC a ovu test furt slabé čárky…vím ze je to negativní ale už se vám to někomu stalo? Děkuji 🙂 🙂
@Anonymní píše:
Ahoj, s manželem se snažíme rok o miminko. Ovuluji, mám relativně pravidelnou MS ale - měřím BT a dělám si ovulační test, i když jsem podle BT měla ovulaci, test byl vždy jen slabě pozitivní, nikdy jsem neměla silnou čárku ať jsem si ho dělala kdykoliv a kteroukoliv značku. I projevy ovulace jsou vždy nejasné a BT poskočí jen o pár desetinek (před ovu cca 36,1-36,4 po ovu 36,6-36,8) a fáze od ovu po MS je max. 10 dní. Chystáme se už k dr. na asistovanou reprodukci, tak bych byla ráda trošku připravená. Může to být nějaká hormonální porucha a důvod proč se stále nedaří? Narůstá mi i málo děložní sliznice, takže dle mého by hormony mohly mít v tomhle obrovskou roli. Setkal se s tím někdo?
Taky jsem to často nechytla včas. Někdy je to jen opravdu chvíli silná čárka. Pár hodin.
Bez na ultrazvuk pár dnu po MS, tam je jasné videt, jak máš velky folikul i sliznici.
Můžeš chodit i každý měsíc na kontroly na UZ.
Pak už to s dr. vychytate, kdy se snažit 😊
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli je toto pozitivní ovulacni test nebo se ovulace teprve dostaví díky za rady
Ahoj, s manželem se snažíme rok o miminko. Ovuluji, mám relativně pravidelnou MS ale - měřím BT a dělám si ovulační test, i když jsem podle BT měla ovulaci, test byl vždy jen slabě pozitivní, nikdy jsem neměla silnou čárku ať jsem si ho dělala kdykoliv a kteroukoliv značku. I projevy ovulace jsou vždy nejasné a BT poskočí jen o pár desetinek (před ovu cca 36,1-36,4 po ovu 36,6-36,8) a fáze od ovu po MS je max. 10 dní. Chystáme se už k dr. na asistovanou reprodukci, tak bych byla ráda trošku připravená. Může to být nějaká hormonální porucha a důvod proč se stále nedaří? Narůstá mi i málo děložní sliznice, takže dle mého by hormony mohly mít v tomhle obrovskou roli. Setkal se s tím někdo?