Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj tak vim co myslis al nezkousela jsem je mam tyhle obycejny prouzky takze ti v tom moc neporadim ale hodne mluvi o te donne tak treba zkus ji ja nad tim taky premyslela ale zatim mi vyhovuji ty prouzkovy
![]()
Prosím o radu. Začala jsem používat ovulační testy a pokaždé jsem měla jen jednu silnější čárku a dneska se mi objevila druhá slabější něco jako duch. Jsem teď zmatená. Co to znamená? Od rána mě nějak bolí břicho a dělá se mi hlen více než obvykle a břicho mě bolí divně jako kdybych měla mít menstruaci ( mám ji mít, ale až kolem 5. září). Vůbec nevím co se se mnou poslední dobou děje, proto moc prosím o radu. Předem děkuji za odpověď
Znamena to, ze se ti zvysuje LH a muzes behem nekolika dni ovulovat a nebo muze ukazi=ovat zacinajici tehotenstvi. Nekdy Ovu testy ukazou I tehotenstvi.
Ahoj holky
rozhodli jsme se s manželem pro druhé mimi. Jsem diabetička, takže si musím otěhotnění naplánovat. Koupila jsem si poprvé v životě ovulační testy a řídila se dle rad kamarádky. Ovulační testy jsem si dělala vždy z první ranní moči a všechny byly negativní, 9 dní po sobě (16-24 DC). Včera jsem se ale dočetla, že se to právě z té první ranní dělat nemá. Je možné, že k ovulaci došlo? Cyklus mám 35 a testy jsem začala dělat od 16DC. Začala jsem před dvěma dny měřit i BT.
23DC 36,4
24DC 36,7
Víc BT zatím nemám.
Ano, z ranní moči se OVU testy nemají dělat. Ze dvou hodnot BT vůbec nic nepoznáš, a už vůbec ne takto koncem cyklu. Musíš od začátku MS, a dobře se v tom orientovat začneš až tak po třech cyklech.
Díky moc. Jsem naprostý laik v tomto směru. Začnu tedy ovu testy dělat odpoledne a uvidíme. S měřením BT mám problém, má se měřit hned po probuzení a já se někdy vzbudím už ve 3 nebo 4 a potom jen tak dřímu do půl 6. Takže nevím v kolik mám BT vlastně měřit. Začala jsem v 6 ráno, ale když jsem vzhůru už před 5, tak mám měřit hned nebo čekat do 6 hodin? Zřejmě to bude boj na dlouhou trať ![]()
Já osobně, taky jsem často vzhůru dřív než v čas měření, tak pokud se jen převaluju v posteli nebo podřimuju, tak měřím až v pravidelný čas. A nikdy jsem z toho výrazný změny teplot nenašla.