Ovulační testy a ovulace

2313
27.1.23 11:28

Ovulační testy a ovulace

Ahoj holky, je možné že se ovulace nedá zachytit na testu? Přitom příznaky mívám a přesně vím, kdy nastává? Tento měsíc jsem testovala od 10 dc, čárka postupně slábne. :nevim:
Ale cca 11-12 dc jsem měla příznaky.. Bolest břicha, časté močení, ovulační hlen..
Je možné že teprve ovulace prijde? Když na testu už čárka slábne? Nebo špatnej test, špatně načasování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
27.1.23 11:34

Zachytit ovulaci na testu bývá někdy složité. Je dobré to kombinovat ještě s nějakou jinou metodou, např. měřením bazalni teploty.
Pri testování platí, ve stejný čas (ne z ranní moci), stejným testem. Občas se stane že i přesto ten nárůst LH na testu nechytnes. Jeden cyklus jsem měla ráno negativní, odpo pozitivní a druhý den ráno už zase pozitivní (kdybych neotestovala i odpo, tak ten cyklus bych ji ani nechytla). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
27.1.23 11:47

@Perníček22 a myslíš že mohla už být? Když jsem měla jasné příznaky? Ovulaci cítím už pár let skoro řekla bych přesně podle všech příznaků. Tak mě překvapily ty testy že jsem se netrefila ani jednou 😬 testuju až teď poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
27.1.23 12:17

Zkus si měřit bazální teplotu, to je přesnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.1.23 12:25

Ahoj, hladina lh může dost lítat. Mě 7dc zeslábnul a 8 a 9dc byl pozitivní :dance:
Takže ovulace může klidně ještě proběhnout, příznaky ovulace jsem měla od 6dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
27.1.23 12:38

@Martinamimi1 zvláštní že.. První dny byla čárka vidět pěkně, ale nebyla silnější než kontrolní.. A kazdej den je slabší a slabší, tak nevím no, jsem z toho zmatená 😁 🤔 zkusím ještě testovat dál aspoň dva dny a pak končím 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.1.23 13:37

@Lenka123981 doporučuju měřit i tu bt, jde z toho hezky poznat po čase kdy bude ovulace. Ono to lh kolísá i podle pitného režimu, já vím že mám nejvyšší hladinu cca od 10-13h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
27.1.23 14:07

@Martinamimi1 a je nutné ji měřit hned v posteli po probuzení nebo můžu jít na wc a změřit až tam? Abych nebudila drahou polovičku, když vstávám 4:30 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.1.23 14:12

@Lenka123981 je potřeba měřit hned v posteli, jinak bude teplota zkreslená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí