Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty ovulační testy jsou každý jiné značky? Proč je každý jinak velký? Takhle mi to nejde vyhodnocovat.
@Ledová káva píše:
Ty ovulační testy jsou každý jiné značky? Proč je každý jinak velký? Takhle mi to nejde vyhodnocovat.
Jsou stejné, značka Dr. Max.
Jiná velikost je asi proto, že je rovnou fotím do aplikace Premom a upravím je, aby byla čárka na čárce, jak to aplikace požaduje.
@Anonymní píše:
Jsou stejné, značka Dr. Max.
Jiná velikost je asi proto, že je rovnou fotím do aplikace Premom a upravím je, aby byla čárka na čárce, jak to aplikace požaduje.
Jo tak, příště to zkus fotit za stejných podmínek, osvětlení a ze stejné vzdálenosti protože když se teď na ty testy podíváš, i ty kontrolní čárky vypadají u kazdehotestu jinak, což není běžné u stejné značky testů a konkrétně s Dr. Max mám zkušenosti. V návodu ovu testů se píše, že pozitivní test je, když je testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní, což u tebe mi to nepřijde. Nadruhou stranu, i tak může silnější test znamenat ovulaci, na koncentraci lh hormonu má vliv množství vypitých tekutin i doba testování. Je potřeba testovat několik cyklů, aby ses v tom trochu víc vyznala a doporučuji srovnávat zaschlé testy, které si fyzicky dáš do sloupečku, a ne ty fotky, protože tam je pokaždé jiné světlo atd a pak je to těžko soudit. A jako nevím, trochu silnější je ten test ze 12.1. a ten po něm má zase téměř stejně silnou kontrolní i testovací čárku, jenže tam je oproti těm ostatním testům hrozně slabá ta kontrolní, což se mi u. Dr. Max nikdy nestalo, tak nevím, jak tohle vyhodnotit. Tento cyklus je takový nejistý podle mě. Měla jsi i jiné příznaky ovulace? Píchání vaječníků, hlen..?
Podívej, ani jeden test není pozitivní, což samo o sobě nevadí, protože někdy ten vzestup LH je tak rychlý, že ho na testech nechytíš. každopádně takhle, ani pozitivní ovulační test automaticky neznamená, že proběhla ovulace. to znamená jen to, že stoupla hladina LH, díky které má prasknout folikul, má, ale nemusí.
pro potvrzení proběhnutí ovulace slouží měření bazální teploty, nebo nejlíp folikulometrie, takže jen na základě ovu testů ti to fakt nikdo nepotvrdí
Ahoj holky, poradíte jestli ovu byla nebo nebyla nebo snad zase bude, testy i příznaky ovu byly pozitivní, ale BT prostě nějak není jak má být podle mě. Přikládám foto.
@Emilie007 píše:
Ahoj holky, poradíte jestli ovu byla nebo nebyla nebo snad zase bude, testy i příznaky ovu byly pozitivní, ale BT prostě nějak není jak má být podle mě. Přikládám foto.
Rozhodně byla, ty ovulační testy jsou jasně pozitivní. Bazální teplota nejspíš nebyla dobře změřená nebo do ji ovlivnily nějaké další faktory.
@Ledová káva pozitivní ovulacni test neznamená automaticky, že k ovulaci skutečně dojde. Pozitivní test jen znamená, že došlo ke zvýšení LH, díky kterému by měl prasknout folikul. Měl, ale nemusí. To, ze folikul praskl, potvrdí právě až ta BT.
@bejuna29 no právě, a to mě děsí, že testy jsou pozitivní, ale ta teplota je nejspíš naprd, co říkáte, posílám s dnešní teplotou ![]()
@Emilie007 BT stoupá…takže si myslím, že ovulace proběhla. Ono ne vždycky je ten teplotni skok velký. Někdy BT šplhá nahoru pomalu…
Kéž byste měla pravdu :smiling_face_with3_hearts: nezbývá mi než čekat, jsem zvědavá na další teploty ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, prosím tě, můžu se tě zeptat na tu první fotku testu v premom? Měla jsi opravdu ovulaci tak, jak ukazují? Mně to přijde, že máš ty testovací čárky strašně slabé a vůbec to neodpovídá hodnocení té aplikace. Mám podobné testy jako ty a hodnotí mi to maximálně hodnotou 0,3, tak nevím, jestli něco nedělám špatně 😅
Ahoj, můžete mi poradit, jestli proběhla ovulace? Ovulaci testy si dělám 2. měsíc. A také užívám 2. měsíc Duphaston. Tak bych ráda věděla, jestli k ovulaci došlo nebo to byl anovulák. Děkuji.