Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky jen se chci zeptat…nevim kde by me nekdo ted poradil:-)S pritelem se snazime o miminko rok,jednoho syna uz mam ale s jinym partnerem,s budoucim muzem ted sme podstoupily prvni IVF ktere se zadarilo na poprve ale 27.12.2011 sem potratila v 7+1tt,IVF nam rekli ze pritel ma spatne spermie,dobre pouze 2 procenta,ale porad doufame ze by se to mohlo zadarit nez pujdeme na druhy pokus,ale k memu dotazku…dneska mam spozdeni 3den,normalne myvam cyklus 28 dni,i po revizi mi normalne dosla po 28 dnech,ovulka nejspis probehla podle hlenu 14 den cyklu se mi spustil vecer vodnaty tahaci hlen,a 24,25 den sem mela tlaky v brise jako pri MS bolelo me tak ze sem si musela vzit prasek jako vzdy pri MS,potom to preslo,myslela sem ze MS dojde driv podle tech bolesti,tohle sem nepochopila
..a ted mam zase klid bez naznaku MS a teplota se porad drzi na 37.4…nevite co muze znamenat ta bolest v podbrisku,kdyz ovulka zacala ten 14 den? a jeste jeden dotazek…kdyz se spusti ten hlen tak uz je den plodny nebo do kdy od toho hlenu sem plodna?dekuju moc:-))
ahoj, je mi luto toho potratu po IVF
![]()
myslim, ze vacsinu rad, ktore dostanes je: urob si test.
ovulacia sa neda odhadnut podla hlienu. vacsinou totiz k ovulacii dochadza az v den, kedy uz ziadny hlien nie je, resp. v den, kedy sa priesvitny hlien meni na biely.
neviem, aka dlha je Tvoja lutealna faza.
teplota 37,4 sama o sebe nic neznamena, pokial nemerias pravidelne.
Test sem delala je negativni,nevim jestli je brzo nebo neni,a teplotu merivam pravidelne uz pres 4 mesice,vzdy pred MS mi klesa na 36,4,proto vim ze jeste na ceste mrska neni…a co se tyka ovulky tak tu sem hlidala jen pro mou kontrolovanost,jinak spolu spime a tulime se kazdy den nebo ob den maximalne jelikoz sme se pred mesicem nastehovaly do baracku a uz spolu konecne zijeme:-)) tak po sexualni strance to je da se rict kazdy den..:-/ jen me nejdou do hlavicky ty tlaky v tom podbrisku ![]()
Ahoj, tak jsem na tom stejne, taky potrat po IVF … a „falesnou brezost“ jsem si od te doby prozila asi 3× … takze nechci Ti vuuuuubec kazit nadeji, treba se zrovna zadarilo, co ty vis
… ale clovek tak moc chce, ze sve telo naprosto zblbne a proste nastoupi falexna brezost - precitlivela prsa, pocit MS pritom MS nikde … ale kdo vi, treba to proste zrovna vyslo i pres nepriznivou predpoved doktoru … stalo se to uz tolikrat, zazraky se DEJI - moc Ti to preji! ![]()
ak si merias bazalnu teplotu, tak by si mala predsa vediet presny den ovulacie a aj ako dlha je Tvoja lutealna faza (pocet dni po ovulacii) ![]()
test by Ti mal ukazat najneskor 12 dni po ovulacii. ak nie je vtedy ani dusik, tak bud nie si tehotna, alebo sa jedna o neprosperujuce tehotenstvo
soldi tak dekuju ted teda budu cekat opozdenou MS..testy si ani uz delat nebudu:-)
Ahoj
, já, ještě než jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem tlaky v podbříšku taky měla, bylo to podobné jako bolesti při MS, ale nebylo to úplně ono, tohle bylo takové tupější a intenzivnější, taky jsem si musela vzít prášky na bolesti… Test mi vyšel pozitivní kolem 30 dne cyklu, ale já měla cykly vždycky delší. Přeju hodně štěstíčka, ať TO, potom co jste si museli protrpět, vyjde
..
Ptko to me mrzi:-(asi by to byl velky zazrak…ale asi jak ctu tak si jen telo dela co chce:-)a budu ju cekat se spozdenim:-/a za mesic nastoupim na druhy pokus ![]()
1985 - ty jdes pristi mesic na druhe IVF? Tak to je super, jsi v poradku, hormonalne vyrovnana, vse dobre?
.. nemeli jste zadne mrazacky, ze bys'sla zatim jen na KET? … kazdopadne, at uz tak nebo onak … HOOOOOOODNE STESTI!!!! ![]()
skritek Petra píše:
1985 - ty jdes pristi mesic na druhe IVF? Tak to je super, jsi v poradku, hormonalne vyrovnana, vse dobre?.. nemeli jste zadne mrazacky, ze bys'sla zatim jen na KET? … kazdopadne, at uz tak nebo onak … HOOOOOOODNE STESTI!!!!
nemeli sme zadny mrazacky prej…neverime jim proto jdeme na druhy ivf na obilnak…jinak vse vysetreni hormony,krev,vajecniky mam vse v naprostem poradku ja byla 3krat uz darovat oocyty takze ja sem ok…:-/jen pritel ma spatny DNA spermiek…:-/nemuzou se proste dostat do vajicka..
maji asi dve hlavy
..ale porad si rikam sou tam ty dve procenta dobry
achjo…
1985 - Obilnak je pry super, my jsme byli taky v Brne, v Repromede - a tam si to ja nemuzu vynachvalit, fakt super - jen trosku drazsi, ale i tak jsme tam byli velmi spokojeni ![]()
skritek Petra píše:
1985 - Obilnak je pry super, my jsme byli taky v Brne, v Repromede - a tam si to ja nemuzu vynachvalit, fakt super - jen trosku drazsi, ale i tak jsme tam byli velmi spokojeni
v reprofitu sem byla 3 krat darovat a sou tam super:-) obilnak je prej taky fajn a tam me delaly revizi delohy tak sem u nich uz zustala:-) a tam nam delaji testy ktery nam neudelali v heliosu…tam uz bych nesla…vzaly nas na ivf hned za dva dny me pichaly hormony a za 14 dni sem sla…prislo me to strasne urychleny…:-/a hlavne me prestimulovaly vzaly me 32 vajicek a oplodnily nam jich 12 zbytek sem jim darovala,a ostatni darovany prej hned oplodnily..myslime si ze vedeli ze sem vhodny darce a brali me spis jako vydelek nez aby nam pomohli ![]()
to je podivne - my jsme byli teda v Repromede a ne Reprofitu
… ale to nevadi
… kazdopadne, je podivne, co v tom Heliosu s Tebou provadeli - taky mi to prijde jako super rychlovka, zadny zajem - co je vlastne pricina, no, devce, tak tfuj tfuj tfuj, at to ted vyjde! ![]()
skritek Petra píše:
to je podivne - my jsme byli teda v Repromede a ne Reprofitu… ale to nevadi
… kazdopadne, je podivne, co v tom Heliosu s Tebou provadeli - taky mi to prijde jako super rychlovka, zadny zajem - co je vlastne pricina, no, devce, tak tfuj tfuj tfuj, at to ted vyjde!
dekuju moc:-) snad uz jo sem pevne rozhodnuta ze si priplatime a nechame oplodnit vsechny co nam vezmou..a necham si uz zavest dve…za mesic mame svatbu po svatbe sup na to:-))i ja vam drzim palecky
hlavne dej o sobe vedet:-)
1985 - a jeste mi rekni, mate metodu ICSI nebo PICSI? kazdopadne, jasne, nechte vsechny vajucha opolodnit, ja mela 17 vaju, 10 jsme davali ICSI a 6 prirozene (jedno nebylo schopne oplodneni) … z toho se vse uchytli, ale nakonec (prodlouzena kultivace) zbylo jen 6 krasny blaocyst. Ve fazi blaocysty jsme transferovali 2 a 4 sly na zamrazeni - otehotneli jsme, ale pak, bohuzel potrat … no a pak rozmrazeni neprezilo ani jedno, sice jsme transferovali, ale nebyla tam velka nadeje, tak ja uz se tesim do dalsiho pokusu IVF ted v lete ![]()