Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poradíte mi kdo bral oxazepam zda Vám zabírá? Dnes jsem 4 den an antidepresivech Apo_parox a než zaberou mám brát oxazepam na zklidnění a spaní. Naprosto ho na sobě necítím..teď jsem měla před hodinou a nic, stále mi nervozitou buší srdce, o spaní ani nemluvím. Spala jsem asi hodinu ale to i před braním léků. Beru je teprve 4 dny.
Ahoj Lajlo,
mě před měsícem a půl přepadla hrozná nespavost,až jsem skončila nejprve na pohotovosti,kdy jsem myslela, že se zhroutím, pak na psychiatrii.
Na pohotovosti mi předepsala Oxazepam, vzala jsem si večer tabletu, a do půl hodiny se mi motala hlava,lehla jsem a hned jsem spala. Psychiatrička mi to ale upravila, ráno beru Seropram /AD/, a večer jsem brala tabletu Neurolu 0,25. Ten jsem po 14 dnech vy:,–(ila,je návykový,nechtěla jsem si na něj zvyknout.
Oxazepam je strašně slaboučký. Pokud necítíš účinek, obrať se na lékaře, ať předepíše něco jiného.
(jen poznámka… já necítím žádný účinek po naprosto žádných klasických prášcích na uklidnění)
Ahojda, mam podobnou zkusenost, Oxazepam mi moc nepomaha. Jsem 17 dni po porodu a uzkosti a deprese mi naprosto svazuji ruce. Jsem 3 den na AD ZOLOFt tak musime asi vydrzet ![]()
ahoj, dr. mi předepsala taky oxazepam, ale nevím jestli ho brát, protože ještě kojím.
Ahoj záleží na síle léku vzít si ne jeden ale jeden a půl a bycha je návykový ![]()
Ahoj já ho mám taky a lexairin ještě nevím, co to udělá, jinak mi asi napíše citalec, brala jsem remood a první pilulka nic moc tak uvidíme bojím se to brát, vidím, že jsou tu správní lidé děkuji za odpověd
Ja beru oxazepam jen když se necítím dobře. mela sem antidepresiva citalec pomohl mi ale az za dlouho.do te doby jsem musela brat oxazepam.po nem se mi ulevilo.ale jakmile ucinek ustoupil myslela sem si ze se zblazním-šílená bolest na prsou klepala sem se bylo mi na zvraceni a na prujem. proto mi oxazepam pomahal těchto priznaku nervozity se zbavit a po case antidepresiva zabrala.pak sem mela podalsich asi 6 letech další antiderpesiva a ty sou lepsi jak ty predesle.byla sem okamzite po nich klidna. jmenuji se asentra. brala sem je jen mesic.ale v lekarne me varovali ze se to vysazuje postupne. a je to na dlouhodobe uzivaní. nikdy by sem neverila co dokážou nervy. lituji každého kdo ma deprese a fobie. fobii sem mela pak po tom vsem taky a to z lidí a obchodu proto sem brala ty antidepresiva.ja bych se oxazepamu nebala a neurol sem mela na spaní když sem nemohla usnout. kazdy ale reaguje na jiny lék jinak.
Ahoj já jsem na Sertralinu AD a k tomu neurol 1mg a brala jsem 10mg diazepamu pouze občas a ted místo něj mám oxazepam to je jako podobný nevíte někdo?
Ahoj, taky mi nezabírá. Sice po něm usnu takže na nespavost je supr, ale co se týče úzkosti, tak mi nezabírá vůbec. Dr řekl, že uvidíme co dál na další konzultaci, že by kdyžtak napsal Trittico.. Ale to už jsou AD, tak mám strach. Nenapsal vám váš dr když benzodiazepiny nepomohl určitý typ, zkusil nějaký jiný nebo taky hned chtěl psát AD?
@Anonymní píše:
Ahoj, taky mi nezabírá. Sice po něm usnu takže na nespavost je supr, ale co se týče úzkosti, tak mi nezabírá vůbec. Dr řekl, že uvidíme co dál na další konzultaci, že by kdyžtak napsal Trittico.. Ale to už jsou AD, tak mám strach. Nenapsal vám váš dr když benzodiazepiny nepomohl určitý typ, zkusil nějaký jiný nebo taky hned chtěl psát AD?
Máš to nějaké popletené, AD jsou téměř neškodné léky. Vedlejší účinky jsou u nich poměrně malé a nevzniká závislost.
Naopak benzodiazepiny mají všechno uvedené, vedlejší účinky, oblbují a jsou VELMI NÁVYKOVÉ. Můžou se brát jenom krátkodobě, jinak tam prostě vznikne závislost.
Takže bát se že ti dá AD je blbost, naopak by bylo lepší kdybys měla jenom to trittico (to je AD, zároveň na úzkost i na spánek) a ten oxazepam vyřadit nebo brát velmi výjimečně.
„Hned napsat AD“ je blbost, první se mají dát AD a benzáky jenom v nouzi nebo do začátku, rozhodně není přínosný být na benzácích a nic jiného nebrat. To je cesta do pekel.
@Aletheia píše:
Máš to nějaké popletené, AD jsou téměř neškodné léky. Vedlejší účinky jsou u nich poměrně malé a nevzniká závislost.
Naopak benzodiazepiny mají všechno uvedené, vedlejší účinky, oblbují a jsou VELMI NÁVYKOVÉ. Můžou se brát jenom krátkodobě, jinak tam prostě vznikne závislost.
Takže bát se že ti dá AD je blbost, naopak by bylo lepší kdybys měla jenom to trittico (to je AD, zároveň na úzkost i na spánek) a ten oxazepam vyřadit nebo brát velmi výjimečně.
„Hned napsat AD“ je blbost, první se mají dát AD a benzáky jenom v nouzi nebo do začátku, rozhodně není přínosný být na benzácích a nic jiného nebrat. To je cesta do pekel.
Aha. Já se upřímně v těch lécích nevyznám.. Myslela jsem, že by třeba zkusil jiné benzaky, ale pokud jsou ty AD lepší jak píšeš tak dobře. Děkuji za názor. ![]()
@Anonymní píše:
Aha. Já se upřímně v těch lécích nevyznám.. Myslela jsem, že by třeba zkusil jiné benzaky, ale pokud jsou ty AD lepší jak píšeš tak dobře. Děkuji za názor.
Aletheia má pravdu.
V podstatě jde o to, že benzodiazepiny jsou krátkodobě působící látky s vysokou mírou závislostního potenciálu.
Naproti tomu obecně AD pracují na bázi přestavování receptorových struktur určitých částí v mozku a jejich účinek je dosažen až po určitě době, za to je mnohem trvalejší.