Ozvy miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
16.4.12 08:06

@Jana206 Já jen chci říct - mě teda poslouchala sestra miminko pokaždé.. Jen takovým tím malým přístrojem - na utz a i na monitory jsem pak chodila do porodnice (mám jí pět minut od baráku :mrgreen: ) ale k těm polohám plodu - doktorky sestra dlouhodobě onemocněla, takže tam byla taková „bába“ šedivá, bylo jí minimálně přes 60 zjev teda hroznej, skoro jsem se lekla a zaučovala nějakou mladici *a koukla na mě a naprosto suverénně povídá vidíte, miminko leží takhle, tady má hlavičku, tady uslyšíme srdíčko, tady maminku kope!*** a měla pravdu - asi léta praxe! :mrgreen: To jsem docela koukala, ta co tam bývala dřív vždycky hledala srdíčko hroznou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.4.12 11:38

Protože ty staré porodní asistentky neměly žádné jiné možnosti, vše se vyšetřovalo pohmatem případně tou „trubkou“.
Myslím, že v tomto jsou daleko zkušejší a fundovanější než dnešní lékaři, Ti mají jiné možnosti, které daleko víc využívají a polohu plodu třeba už ani určit nedokážou.

Mě právě říkají starší generace(zhruba ve věku mé mamky), že si s tím nemám dělat starosti. Protože za nich byla ta „trubka“ jediná možnost, jak kromě klasického vyšetření zjistit, zda je miminko v pořádku. O nějakém UTZ se jim mohlo jen zdát.
A pokud se něco stalo, tak se to taky zjistilo až po čase určitými změnami na RTG.
Riziko těchto komplikací je fakt malé, ale přesto ho nemůže vyloučit nikdo.
Ani v moderním porodnictví.

Ten domácí přístroj na poslouchání ozev nemám. Přijde mi to zbytečné a stresující, kdybych třeba srdíčko nemohla najít. Navíc,není to jako u dítěte, které už mi leží doma v postýlce, tam je šance ho zachránit.
Ale plod v děloze prostě nezachráním.
No necháme toho. Snad to příroda dobře zařídila a dobře to dopadne, všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
16.4.12 16:26
@CokeLady píše:
Od kdy se měří ozvy? :think: Takovým tím udělátkem tou gumou přes břicho a jak dlouho to trvá? Moj gyndr. to má u sestry v ordinaci, nemusí se na to do nemocnice.

Ja chodim na KTG od 34tt, kazdy tyden aspon na pul hodky ;).Muj gynekolog to ma u sebe v ordinaci-takze nastesti do nemocnice nemusim :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
16.4.12 17:36

Jani fakt se neotočil,celé těhu měl zadeček v mojí pánvi,ani jsme nevěděli pohlaví…nehnul se ani o píď :pankac: …jen hlavou a rukama…já nikdy nezažila to maxi kopání a kopání do žeber,zato mi neustále lezla z břicha jeho hlava,jak kdyby to byl vetřelec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.4.14 15:50

Ahoj holky chtěla bych se zeptat jsem v 7tt-2dny a nemam ješte ozvy je to normalni nebo neni něco v pořadku děkuji za info nepamatujete jsi to nekdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
12.4.14 18:26

V 7tt ozvy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.4.14 19:55

Dobrý den ano ozvy miminka děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
12.4.14 20:35

Nechápu co myslíš..jak jako ozvy v 7tt? 8o Na ozvy se chodí až ke konci těhu do nemocnice..převážně.. :) Myslíš srdeční akci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.4.14 20:37

Ano asi ano jsem v 7tt. a pry tam nejsou ješte ozvy tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
12.4.14 21:02

Takže srdeční akce.. :think: někdy se objeví srdíčko až dýl..počkala bych ještě chvíli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.4.14 21:07

Je děkuji to jste se mě uklidnila :) :srdce: asi to protože jsme v tom šoku jsme se ani na nic neptala tak snat to bude dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.4.14 21:11

To pravě na gyndě říkal po velikoncich hned v út jdu tak snat to bude v pořadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
19.9.16 12:54

Ahoj maminky jsem 38tt na křivku chodím od 35tt ke svému gyndaři. V prvním těhotenství jsem jezdila na ozvy od 36tt do porodnice, kde mi udělali křivku, následné vyšetření jestli se neotevírám a kontrola malého, placenty a plodové vody přes UTZ. Teď mi můj gyndař udělá jen křivku, zkontroluje malého přes UTZ a zeptá se mne jak se cítím. No a mě by zajímalo jestli je to běžné a stačí opravdu jen ta křivka a vyšetření přes UTZ? Do porodnice budu jezdit, až od 40tt, tak jsem z toho kapku nervózní.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.16 13:00

@Ivulka88 Je to běžné a dokonce se to i doporučuje. Na konci už ten vnitřní nález o ničem často nevypovídá, rodit můžeš v podstatě kdykoliv a naopak se uvádí, že zbytečným vyšetřováním se zvyšuje riziko zavlečení infekce. U prvního dítka jsem chodila na monitor i vyšetření do porodnice, u druhého mě do porodnice poslali až před termínem a i tak to na obou místech probíhalo podobně. Udělaly se ozvy, zkontroloval tlak a moč a přijďtee zase za týden. UTZ. pokaždé nedělali a uvnitř se také nehrabali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.9.16 13:13

@Ivulka88 Gratuluju k rozumnému gyndaři. Měla jsem to taky tak, chodila jsem si na prohlídky jenom nechat změřit tlak, vnitřní vyšetření jsem odmítala (nevidím k tomu žádný rozumný důvod) a ozvy jsem si nechala dělat dvakrát. Ani ten ultrazvuk jsem nechtěla a chodila jsem ke konci na kontroly po 14 dnech místo po týdnu. Důležité je opravdu zejména to, jak se cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí