Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj devcata, tak nacinam nove tema, protoze by me zajimalo, jestli je na tom nekdo stejne jako ja. Jsem ve 26 tt a mam tak velikanske bricho, ze se kazdy divi, jak to ze uz nelezim v porodnici. Znami si ze me delaji srandu, ze vypadam, jako kdyz uz mesic prenasim. Ne ze by mi to nejak vadilo, jsem na prisko pysna a dulezite je, ze je maly v poradku, ale trochu se bojim, kam az to pujde. Vzdyt ja budu na konci jedno velke chodici bricho. Uz ted mam problemy se zadama a s kyclema. Tehotenske kalhoty nosim od 3 mesice. Taky vahovy prirustek mam trochu abnormalni. Nahore uz mam 13 kilo. A to se rika, ze to nejhorsi me teprv ceka. Prisko pry nejvic roste v sedmem a osmem mesici. Tak jsem teda zvedava… Jak jste na tom vy? Kdy vam nejvic porostlo brisko? A nevite treba, co muze za extra velke briska? Diky za prispevky! Mejte se hezky! S pozdravem Pavlina…
Ahoj,
co u tebe znamena extra velke brisko
(kolik cm) jestli se tedy muzu pridat…
minule tehotenstvi jsem mela nakonci pres bricho (a to jsem rodila ve 38tt) ze 60cm 130cm a nahore 30kg (je to silene ale mela jsem preeklempsii tak mi pak zustalo jen par kilo)
tohle tehotenstvi jsem v 18tt a mam pres brisko 110cm (ze 70cm), taky vypadam jak nektere holciny pred porodem
ale nahore zatim jen 0.5kg tak uvidime jak to pujde dal… a tehotenske kalhoty nosim skoro od zacatku tehu ![]()
Ahoj,
buď v klidu - já mám oba kluky narozené koncem června, a už od ledna se mne lidi ptali, kdy mám termín (tipovali duben). Ve 26 tt jsem měla +11 kg a břicho obrovské. Ale k porodu už „jen“ +17 kg - a lidi zas pro změnu v červnu tipovali, že mám termín až v srpnu.
Ke konci těhotenství sice mimino nejvíc naroste (asi o 1/4 kg týdně), ale břicho už tolik ne - kolem 20 tt se totiž bříško „nafoukne“ o řádnou zásobu plodové vody. Alespoň u mne
(a u Tebe asi taky).
Jinak: ta kila půjdou dolů sama, půl roku po prvním děcku jsem měla -3 kg (pod výchozí stav), teď mám sice ještě +5kg (po 2,5 měsíci od porodu), ale čekám že to taky zmizne. ![]()
Užij si těhotenství!
Ahoj,
já jsem ve 4 měsíci a bříško mám taky velké. Nevím kolik centimetrů, ale připadám si jak v prvním těhotenství v 7 měsíci. Jenže, já jsem malá mám 158cm těhotenství na mě bylo vidět hned, nemohla jsem to tajit.
Neboj nejsi v tom sama, je nás víc.
Já měla tedy „jen“ 17 kg navíc ( pův. 64kg )ale břicho jsem měla velký, mě neříkali, kdy budu rodit, nýbrž se divili, že nečekám dvojčata
No, kam až to půjde…to se nech překvapit, mě nejvíc vyskočilo mezi 25-30 týdnem
a 40 týden je vyloženě brrr. A měla jsem tuším 120cm.
Neboj se, mně vylezlo břicho strašně brzy, na cm jsem měla už tak v 5. měsíci 105cm (ze 74), ale pak před porodem to už o moc víc nebylo, vždy jsem naměřila zase jen 105, tak jsem se ke konci už neměřila. To břicho mi už rostlo jen nahoru až vlastně po prsa a malý měl 4kg, 52cm.
Teď jsem na tom hůř, břicho mám od začátku (jsem po stimulaci a IUI), ale přemlouvám se, že to řešit nebudu. Halt to nemá smysl a až porodíme ta zdravá miminka, dáme se všechny zase dokupy, ať jsme kočky k nakousnutí. JO????
To je u každého asi různé.
Na mě pořád nebylo nic moc vidět a mrzelo mě to. Za těhu. jsem nabrala 13kg a ke konci jsem si připadala jako tank. Hlavně pozor na rovnováhu ať někde neupadneš. Já se ke konci dvakrát svalila. Velké bříško mění těžiště těla.
mava
Já napravo v osmém měsíci a kamarádka dva dny před porodem. Když jsem dojela do porodnice, no spíš dovalila to obrovský břicho, který mě za ty dva měsíce ještě hoooodně povyrostlo, tak mě hned doktorka brala na ultrazvuk, že není možný že tam je jen jedno mimko. Malá měla 3,54 kg a bylo tam strašně moc plodové vody, to byly snad kyble a kyble vody co ze mě vyteklo.
http://img.fotoalba.centrum.cz/…xlcKq18F.jpg
Klííd!
Já taky mívám mega břicho. O vánocích, kdy jsem byla teprve na konci 7. měsíce jsem se viděla se známou, která měla menší břicho než já a porodila do měsíce na termín… ![]()
Ahoj,
taky se hlásím k maminám, které měly obr břicha. Manželův spolupracovník o mě prohlásil, že bourám břichem regály v obchodě
A jak někdo psal přede mnou taky mě dr. na příjmu v porodnici hned bral na utz
nakonec měl malý 3,95kg, ale měla jsem taky hooodně vody. Jo a přibrala jsem 20kg, ale po porodu jsem zhubla 25kg ![]()
A.
Ještě já, první dítě mělo 4,20, druhý 3,70, vody podle mě ne moc a navrch jsem měla do 15 kg s odřenýma ušima ![]()
Tak az ted jsem se dostala na internet a vidim tady hodne povzbuzujicich zprav
Brisko jsem si zmerila a mam neco okolo 100 cm ze 64 cm, takze mam porad jeste nejake male rezervy
Co me vsak trosku stve, tak ze mi dneska bricho popraskalo, takze striim se neubranim, jak jsem doufala. Svedi to jak blazen. Ale na druhou stranu jsem dnes taky koupila par hezkych hadriku pro mimisko, ted se tu s nema mazlim, tak je mi vsechno jedno. Hlavne ze je maly v poradku. Tak dekuji za prispevky. Mejte se moc hezky! S pozdravem Pavlina…