Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj těhule, všude jsem četla že vlasy začínají padat po porodu. Ale ouha u mě začaly padat už od 27 TT, nikdy jsem neměla bůhví jak hustou hřívu, takže mám velké obavy že skončím jako opelichaná slepice a budu se muset ostříhat na krátko (což jsem byla naposledny v první třídě).
Vím že to bude nejspíš způsobeno hormony, ale stejně nemáte někdo typ jaký vitámín by mi mohl scházet, resp. jak ste na to vy?
Není to moc příjemné, vlasy mám všude jen ne na hlavě ![]()
Ahoj,
zkušenost s padáním vlasů v těhotenství teda nemám, až pak 3-4 měsíce po porodu, to bylo nejhorší. Sice doktorka říkala, že je to běžná záležitost, díky hormonům a že nějaké vitamíny to moc nevytrhnou. Navíc když jsem kojila a brala Maternu tak abych do sebe nervala těch preparátů moc a neškodila prckovi.
Ale vyloženě na vlasy je vitamín H - Biotin, 60 kapslí stojí kolem 130,– Korun. Ale stejně se radši poraď s gynekologem, v těhotenství spíše vlasy naopak padají míň než jindy a taky jestli ti ten Biotin schválí.
Ještě mě napadlo, jestli bereš nějaké těhotenské multivitamíny. Miminko je vlastně parazit, bere si co potřebuje dost bezohledně
Asi budeš mít krásně vlasatou holčičku ![]()
Katka
Nevím, jestli se to smí při těhu, ale když jsem kojila, užívala jsem na padání vlasů Panthenolové kapsle. Zabraly!!! Zeptej se na gyndě nebo v lékárně, jestli se smí i při těhu.
Ahoj.
Já jsem 17+0tt s dvojčátky a pelíchám jedna báseň. Manžel je ze mě na mrtvici. Kudy projdu, tam jsou vlasy. A to jich teda bohužel moc nemám a musím se o ně dobře starat. Mám je delší a teď trpí a trpí. Asi taky skončím na ježka, pokud mi něco zůstane vůbec…
a to baštím už od plánování Calibrum Babyplan, teď C.Mami a stejně vypadám, jak vypadám ![]()
Taky pelichám už ted v těhu a mám strach jak to dopadne, když pořádné „pelichání“ by vlastně mělo začít až po porodu…
Zatím beru jen Calibrum mami, speciálně na vlasy nic, nechci toho do sebe rvát moc, ale začala jsem používat šampon a kondicioner Panthenol od Dr.Mullera z lékárny a mám pocit, že je to o něco lepší…
Doporučila bych všeobecně vitamíny pro těhotné…
Moje dcera má na hlavě kompletní lysinu (alopecia areata) - a tak po různých vyšetřeních vím, že pomůže zvýšená spotřeba vitamínu B a především zinku, ale musíš si zjistit, kolik je ho vhodné v těhotenství, abys to nepřehnala. ![]()