Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lilia81 pokud si nejsi jista, zjadi si na pohotovost, ale byla bych v klidu, ja v 8.tt. spadla na dlazdicky, kolena plny modrin, odreny zapesti a lokty, valili jsme na pohotovost a v klidecku, doktorka rikala, ze tak male mimi ma dost mista a chrani ho voda, ze kdybych spadla dejme tomu v 8.mesici tehotenstvi, mohl by to byt problem, ale pokud je tak male, tak je to vetsinou ok ![]()
@lilia81 hezky bych si lehla, hodila nohy nahoru a snažila se myslet na něco hezkého. Stres dítěti fakt nedodá, pokud by došlo na nějaký hematom, tak ten se udělá až po 24h. Jinak děloha je v pánvi poměrně dost dobře chráněná, miminko je ještě maličké, lehké, navíc už plave v plodovce, takže to je fakt dobře chráněné. Kolikrát ženy v tomto tt jen tušili, že jsou těhotné a dělali kdeco a dítě všechno ustálo ![]()
Když si kecla na zadek a né na břicho, tak bych si nervy nedělala ![]()
jak píše gladys, má tam hodně místa, je ještě hodně chráněné v pánvi a je v plodovce, já s sebou práskla (sjela na schodech po zadku a zádech) už ve vyšším stupni, orvaná sem byla jak blbec, jak sem se snažila vyrovnat, abych ne nepraštila do břicha a taky bylo vše ok. Do nemocnice bych jela jen pokud bych se praštila přímo do břicha, nebo pokud by mi bolel podbřišek…
nohy nahoru, nějakou mňamku do pusy a klídek - ty nervíky prckovi škodí mnohem víc ![]()
Já bych se na tvém místě hlavně přestala stresovat…mimís bude v pohodě
neboj, ale ten stres neudělá dobře ani tobě ani jemu ![]()
@Jana206 píše:
Pokud nekrvácíš, netvrdne Ti bříško a nemáš žádné bolesti, mělo by to být v pořádku.
Já jsem spadla asi v 5.měsíci, uklouzla jsem venku na ledu, volala jsem teda dr. a ten řekl, ať přijdu. Bylo vše v pořádku. Taky jsem z toho byla špatná, nebyla jsem v klidu.
V 6.týdnu tvrdnou břicho? ![]()
Hele, já myslím, že to bude dobré. Já jsem sebou pěkně flákla ve 12tt. Udělalo se mi zle (pálila jsem kousky vánočního stromku a bylo už dost teplo
). Zrovna mi volal manžel. Šla jsem se s mobilem u ucha napít, páč jsem cítila, že na mě jdou mdloby a u dřezu jsem to už nedala. Jak jsem padala, odřela jsem si záda o madlo na lince a probralo mě, jak na mě z mobilu volá manžel, ležela jsem na dlažbě na zádech, ruce rozhozené. Byla jsem docela vyděšená, uklidnila jsem muže a po 4 dolezla k balkonovkám, jestli nám nehoří zahrada
. Nehořela, můj muž zavolal našim a ti akorát šli mně zachránit a uhasit ten oheň
. Za den jsem našla ještě pěknou modřinu pod bradou, jak jsem se třískla o linku. Bříško bylo ok, tak jsem neplašila a na kontrole za týden mi lékař řekl to samé co píše Gladys
.
Taky bych se nebála, mimi je dobře chráněné. Když jsem byla ve 4. měsíci, tak jsem venčila psa a když jsem se vracela domu, tak jsem na silnici blbě šlápla na kámen a dva metry jsem po tý silnici jela, měla jsem roztrhaný kalhoty, samozřejmě i s kolenem a vyvrknutý kotník a chudák pes šok, že popoběh až domu
, mimču se naštěstí nestalo ![]()
Taky jsem zažila dva pády. jednou jsem omdlela ze začátku těhu a podruhé uklouzla ve 30 tt. nic mi nebylo, mimčo se mrskalo, tak jsem to neřešila a počkala do kontroly. Pokud by jsi měla nějaké příznaky jako bolesti nebo krvácení, jela bych…
Určitě se neboj, miminko má spoustu místa
já jsem spadla a vyvrkla si kotník v 35tt a vše bylo v pořádku a to už měl malý málo místečka
hlavně se nestresuj ![]()
Ahoj holky,
moc děkuju za uklidnění, v noci jsem byl n WC a v pohodě, teď ráno taky, žádné špinění ani krvácení, tak už jsem se docela uklidnila, že je evidentně mimís v pohodě…
no tak nic, tak já se jdu připravovat a asi vdát ![]()
díky moc!!!
Ahoj holky, neco okolo 7.-12.tydnu mi starsi dcera parkrat skocila na bricho, plnou vahou…Nekrvacelajsem, nic, dalsi testy v poradku, ale mam strach, aby drobek nemel poskozeny mozek? Myslite, ze je dostatecne chraneny? Mozna hloupa otazka, ale porad mi to vrta v hlave
Ahojky, holky - vím že nejste doktoři.. ale ; jsem v 25 TT a spadla jsem ze schodů, sjela jsem jakoby po zadku ze 2 posledních schodů. Žádná velká rána to nebyla.. ale mám slabší křeče..
A problém je v tom že mám placentu dole.. nekrvácím.. a krom těch křečí" nic mi není ".. mám radši jet? Jsme celkem daleko od nemocnice..
Hlídám se ať nekrvácím ale mám strach kvůli té placentě.. ![]()
Taky bych v těhotenství nic nepodceňavala a pro jistotu bych se jela nechat zkontrolovat! i vy pak budete ve větším klidu, když se tam na mimčo i placentu mrknou ![]()
Určitě bych jela, já také v těhotenství takto upadla, začla jsem lehce krvácet druhý den, jela jsem do nemocnice, vše bylo ok, ale vynadali mi, že jsem měla přijet hned! I kdyby zbytečně.