Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslite si ze kdyz mi doktor rekne v 8mesici ze je moje dite neobvykle vetsi ze budu rodit cisarem?rikal ze muzu porodit driv nez mam urceny termin ale chtela bych rodit normalne a ne cisarem ![]()
Myslím že to tak nemusí být.Ono větší může být pár dní a to nic neznamená. ![]()
Co to je neobvykle větší? Kolik ti řekl že má? Můj malý měl v 8 měsíci odhad 3,8 kg nikdo o císaři nemluvil a nakonec z toho byl akutní císař ![]()
Ahoj. Tak mě „strašili“ velkým miminkem i na základě UZ (ale o císaři nepadlo ani slovo) a nakonec byla porodní váha necelých 3,5kg. ![]()
hkac píše:
Ahoj. Tak mě „strašili“ velkým miminkem i na základě UZ (ale o císaři nepadlo ani slovo) a nakonec byla porodní váha necelých 3,5kg.
Já měla (u Matyho) totéž. Dokonce jsem měla v těhu průkazce napsáno: „Extrémně velký plod“.
Záleží na tom jak se otevřeš, já jsem v 7 měs, a zatím jsem dost úzká, i když mimi je velké normálně, ale prý i kdyby narostlo neobvykle moc ,je možné že budu rodit normálně a že se rozšířím jak bude potřeba. Vyvětlil mi to tak že mě nebude nijak strašit a necháme to na předporodní vyšetření, tam se rozhodne a pak samozřejmě v porodnici, někdy na poslední chvíli je všechno úplně jinak než při kontrole
Moje bývalá kolegyně porodila miminko 6,5kg a rodila normálně, tak bych se nebála zbytečně. No a s tím císařem…můj pohled je takový: pokud je to bezpečnější pro miminko (jestli by hrozilo že se zasekne a pak klešťový porod, zvon nebo nedej bože rychle císaře) a taky pro mě(než se nechat zbytečně hodně potrhat), tak oželím normální porod a porodím císařem… ![]()
Palina.zl píše:hkac píše:Já měla (u Matyho) totéž. Dokonce jsem měla v těhu průkazce napsáno: „Extrémně velký plod“.
Ahoj. Tak mě „strašili“ velkým miminkem i na základě UZ (ale o císaři nepadlo ani slovo) a nakonec byla porodní váha necelých 3,5kg.
A koukám, že naše miminka se narodila přesně stejně těžká
.
a me zase strasili ze je mala moc malinka…a nakonec byla uplne normalni..jen ju nikdo neumel dobre zmerit ![]()
Mě „strašila“ doktorka taky velkým miminkem, odhad jsem měla 4400g, ale o císaři se nikdy nezmínila. Byla jsem sice druhorodička, ale i tak. Nakonec měla malá „jen“ 4270 a vyletěla jak namydlený blesk ![]()
tak já mám odhad na velký plod u jednoho lékaře 4500g a u druhého 4900g, takže mám plánovaný císař. měřím 160cm a první dceru jsem porodila stěží pomocí vexu a to neměla ani 3kg a to jak ji ze mě páčili nezapomenu.ale o císaři se rozhodlo , až tento týden. asi záleží, jakou váhu naměří před porodem a co bude pro tebe a miminko nejlepší. já jsem ráda, že po porodu, kterým prošla dcera je zdravá, takže u druhé se mi to už pokoušet nechce, čekat jak to dopadne, proto jsem s císařem souhlasila
Já u prvního jsem žádný odhad před porodem neměla
a přirozeně jsem porodila 4200g … ![]()
Momentálně je miminko opět větší, ale jak budu rodit to zatím nevím … ale já nejsem momentálně standartní typ rodičky
z jiných zdravotních důvodů.
Konkrétně znám tři případy, které měli kolem 4500g a rodili normálně. Asi záleží na tvém těle, jakou máš pánev a také jak pak probíhá celkově porod, jak miminko sestupuje atd.
Ještě napíši jeden případ, kamarádka měla odhad velkého prcka 4kg a s velkou hlavičkou … a má úzkou pánev, takže u ní šlo hlavně o tu hlavu, z toho důvodu měla plánovaný císař.
Mě na posledním ultrazvuku řekli, že mi porod vyvolají víc jak týden před termínem, že je mimi moc velké, nakonec jsem rodila normálně (teda 39+0), ale kvůli odtoku plodovky, sice se mi zastavily kontrakce, takže nakonec opravdu vyvolávačka, ale ven šel. Měl sice 4,20kg a strašně se asistentka divila, proč to tak nejde a pak mi po porodu řekla, že kdyby věděli, že bude Marek tak velkej, tak mě vemou císařem a přitom na ultrazvuku na příjmu odhadovali 3,310kg.
Moje tchýně rodila přirozeně manžela a to měl 4,70kg, pánev máme zhruba stejnou a byl to taky její první porod jako u mě.
Držím palce, ať vše dobře dopadne, pokud máš strach a nechceš rodit císařem a není to ohrožující pro zdraví Tvoje ani mimča, tak se obrať na nějakou dulu a porod jistě zvládnete.
První dcera - odhad před porodem kolem 4 kg, nakonec měla 4350g rodila jsem 16 hodin - normálně, druhé dítě - syn, odhad před porodem 4,5 kg, nakonec měl 4750g a porod trval 3 hodiny - normálně, ale byl vyvolávaný právě kvůli velikosti. Třetí mimčo - císař, měsíc před termínem - důvod - příčná poloha plodu a placenta praevia centralis, i když byl měsíc před termínem měl 3400g.
Ahojky, mě říkali také od 8 mého měsíce, že je miminko velké a že porodím dřív … nakonec mi porod vyvolávali v den termínu, Honzík měl 4,15 kg a šel přirozeně …